WinXP user activity log

poruka: 15
|
čitano: 2.676
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
WinXP user activity log
pitanje

Lijep pozdrav. Ako ovo nije tema za ovu rubriku, molim da post premjestite.

Kad dođem s posla bacio bih pogled u neki log što je moj tinejdžer radio cijelo popodne poslije škole na PCu - kad je pokrenuta neka aplikacija, igra, i kad je to isključeno. MS Event Viewer vodi sistemske aktivnosti, meni dosta nepotrebno u ovom slučaju. Postoji li još nešto u WinXP i Visti za takvo praćenje ili imate preporuku nekog dobro jednostavnog softvera za to?

Thnx

17 godina
neaktivan
RE: WinXP user activity log

Vjerojatno ces nac citavi raspon programa koji se time bave: potrazi pod keylogger ili activity monitor, svi su redovito skriveni od "mete".

Postoji jos jedan nacin da saznas sta teen radi - upitaj ga, to obicno pali ako imate normalne medjusobne odnose...

17 godina
neaktivan
autorov komentar

Eh, da si tata i da imaš teena znao bi da njegova priznanja u normalnoj komunikaciji uvijek dodaju 300% na dobra djela, a oduzimaju 1000% na loša djela.

Sjeti se sebe kad si bio teen Osmijeh Takve su to godine, ma koliko bili mi dobri, uglavnom.

17 godina
neaktivan

Sican se sebe ka teen-a, i sican se da jednostavno nisam ima razloga muljat. Istina, bilo mi je smisno sta bi mi sve prijatelji nalagali starcima da ce prespavat u ovog-onog, a zapravo bi po cilu noc bili na party-ju i slicne situacije, i upravo zato ti govorin da pokusas popricat sa teen-om. Vrimena se jesu prominila, ali cinjenica je da danas sve manje i manje roditelji kontaktiraju s dicon, i onda se ljudi cude kad se "dobar ucenik polije nitrorazrjedjivacem i zapali".

Uostalom, ako je iti malo informaticki pismen, skuzice da ga se kontrolira, a onda mob u ruke i prva live linux distribucija i ostajes bez sve municije koju si koristia, a teen ti jos vise podize barikadu.

Razmisli malo, vise-manje cili dan si na poslu, i onog trena kad dodjes doma, jednostavnije ti je provest po ure, sat vrimena pregledavajuc svako otipkano slovo i sl. nego to vrime uvatit se u nevezanu pricu sa teen-om.

Ovo je sve vec otislo way too off-topic, pa se nadam da ce moderatori bit tolerantni...

Da se vratimo na on-topic, google ti je prijatelj, ali uglavnom svi programi ove vrste su komercijalni tako da ponajprije pogledas kojeg jednostavno mozes crackirat (jer sumnjam da bi za to izdvojia nesto novca), a onda skines taj i taj prog.

17 godina
neaktivan
autorov komentar

Prijatelju, koliko god si pametan, vidi se (pohvalno je nastojanje da se popravi odnos roditelj-dijete, pozdravljam), ipak potvrđuješ pravilo da nitko nije savršen. Upravo zbog perspektive koju si gradio od takvog djetinjstva pomalo si 'razmažen' po pitanju razumijevanja ljudi, te nisi u stanju prepoznati okrutnu činjenicu da nisu svi građeni od istog materijala. Moj je sin startao i prošao osnovnu školu kao netko za koga sam vjerovao da će jednoga dana u najmanju ruku biti uspješan manager neke uspješne tvrtke (ah, tata sanja), a još i visok, zgodan, pa i glazbeno obrazovan uz sav uspjeh u školi, nema kraja. Ali tada dolazi njegova 15. godina i novo društvo u gimnaziji. Odjednom pokušava definirati samostalnost onako kako ga uče frendovi koji su lošiji od njega, lupa vratima kad misli da je u konfliktu s roditeljima oko sitnica i gluposti, odbija učiti uz našu pomoć (do sada smo žena ili ja znali s njime prolaziti pitanja iz udžbenika, razgovarati o školi, curama), odbija s nama izlaziti u grad ili na izlet vikendom, itd.

Da ne dužim priču, mnogi mi govore da je to normalna pobuna u njegovim godinama, neki vele da on nije isti onaj odlični učenik, malo je popustio s ocjenama, više svira i provodi vremena na računalu ili do kasno s društvom - ništa tako strašno za njegove godine, ali bih mu ja ipak pomogao da izvjesnom umjerenom kontrolom nad njegovim slobodnim vremenom više uči i korisnije iskoristi vrijeme. Otuda i potreba ne da mu zaključam računalo, kako neki uglavnom rade, već da bacim pogled na to što mu konzumira vrijeme i to polako ispravim.

Dakle, recimo Family Keylogger, ha? Pa i nije skup. Inače kupujem takve stvari preko PayPala i WorldPaya, pa ako se pokaže dobrim, eto ga.  Koristan thread, ipak, ha? Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2008 13:16 (Zeljko B).
17 godina
neaktivan
Zeljko B kaže...

Dakle, recimo Family Keylogger, ha? Pa i nije skup. Inače kupujem takve stvari preko PayPala i WorldPaya, pa ao se pokaže dobrim, eto ga.  Koristan thread, ipak, ha? Namigiva

Da, family keylogger uopce nije skup (a u 21 dan mozes ga koristit ka trial), i sad uz malo objasnjenja definitivno shvacam tvoju zabrinutost. Ipak, nadam se da je nesto potpuno banalno, pa da ga uskoro prodje... samo da ne bude isa ka ona poslovica "vidila zaba da konja kuju, pa oce i ona", a to sve ovisi o karakteru i koliko je povodljiv...
U svakom slucaju, svako dobro i sritno!
17 godina
neaktivan
autorov komentar
wifi kaže...
 samo da ne bude isa ka ona poslovica "vidila zaba da konja kuju, pa oce i ona", a to sve ovisi o karakteru i koliko je povodljiv...
 E, tu si pogodio stvar. Ipak si cool Osmijeh Da, to je problem, povodljivost, i ja sam primjetio, a to me plaši. To je ono o čemu sam govorio kad sam ti spomenuo da smo sazdani od različitih materijala.

Thnx, i tebi sve dobro!
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2008 14:55 (Zeljko B).
17 godina
wifi kaže...

Sican se sebe ka teen-a, i sican se da jednostavno nisam ima razloga muljat. Istina, bilo mi je smisno sta bi mi sve prijatelji nalagali starcima da ce prespavat u ovog-onog, a zapravo bi po cilu noc bili na party-ju i slicne situacije, i upravo zato ti govorin da pokusas popricat sa teen-om. Vrimena se jesu prominila, ali cinjenica je da danas sve manje i manje roditelji kontaktiraju s dicon, i onda se ljudi cude kad se "dobar ucenik polije nitrorazrjedjivacem i zapali".

Uostalom, ako je iti malo informaticki pismen, skuzice da ga se kontrolira, a onda mob u ruke i prva live linux distribucija i ostajes bez sve municije koju si koristia, a teen ti jos vise podize barikadu.

Razmisli malo, vise-manje cili dan si na poslu, i onog trena kad dodjes doma, jednostavnije ti je provest po ure, sat vrimena pregledavajuc svako otipkano slovo i sl. nego to vrime uvatit se u nevezanu pricu sa teen-om.

Ovo je sve vec otislo way too off-topic, pa se nadam da ce moderatori bit tolerantni...

Da se vratimo na on-topic, google ti je prijatelj, ali uglavnom svi programi ove vrste su komercijalni tako da ponajprije pogledas kojeg jednostavno mozes crackirat (jer sumnjam da bi za to izdvojia nesto novca), a onda skines taj i taj prog.

slusaj tata teen-a, jesu vrimena su se prominila i sad ako ces ic razgovarat sa teen-on iskreno NEMOJ!!!! jer ce ti uvalit toliko lazi das se ti sojecat nesto p0osebno a kad otkrijes bar nesto od toga da je laz e onda ce ti se sav taj ponos i istina , heh, jednostavno receno NESTAT..

viruj mi na ric jer ija spadan u taj teen...

17 godina
neaktivan
Možeš mu "prekinuti" pristup stranicama neprikladnih stvari...
U windowsu,pa imaš još mnogo programa za blokiranje...
17 godina
neaktivan
Briga roditelja sa svoje djete je uvijek odlična stvar,ali ako ćeš mu reći da nesmije biti na pc-u(to je SMRTNA KAZNA-ZA MENE),tako da nemoj to "isprobavat" probaj mu sa nekim programima spriječit dolazak na neke stranice i gotovo.
--
Meni da roditelji zabrane pc to bi za mene bila smrtna kazna!
--
Volja roditelja da se pomogne djetetu je dobrodošla ali u "umjerenoj" mjeri ;-)
17 godina
neaktivan
puma1400 kaže...
wifi kaže...

slusaj tata teen-a, jesu vrimena su se prominila i sad ako ces ic razgovarat sa teen-on iskreno NEMOJ!!!! jer ce ti uvalit toliko lazi das se ti sojecat nesto p0osebno a kad otkrijes bar nesto od toga da je laz e onda ce ti se sav taj ponos i istina , heh, jednostavno receno NESTAT..

viruj mi na ric jer ija spadan u taj teen...

Posto si mene neuspjesno kvota, samo da te ispravim, nisam tata teen-a, vec sam jednom bia teen, i izvinices me puno, kad ti jesi takav teen kakav opisujes, ne znaci da je i svaki drugi teen jednak ka ti. Ni po cemu nisi poseban u odnosu na ostatak jednakih teen ovaca sta se vikendom bez razloga opijaju, lazu i rade gluposti da bi ispali "face". Sorry brale, not in my book!

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2008 20:09 (wifi).
17 godina

neznači da san ja takav teen nego znan kaj se događa sa mojin frendovimaa i djelomice samnon , nego nisan za tebe ni mislija da si tata tenn-a nego si samo da jedan post skkojin se nisan slaga pa san iznija svoje misljenje, 

i da sad ne duzin  evi ti jedan savjet "NEMOJ MISLIT DA SE VRIMENA NISU PUNO PROMINILA OD PRIJE 20-30GODINA" jer san o tome bas sinoc prica smateron i kad mi je rekla da su i prija dvajst trideset god se dica tila bacat kroz prozore i sl. ja san joj odgovorija da su se prije tila a da se sad bacaju kroz prozore (u prva 2 miseca ove godine je sigurno bilo vise samoubojstava nego u godinu ipo il mozda i vise prije dvajst-trideset godina)

pozzzzzz

puma 1400,

PS:Ne zamjerajte ako mi se post pojavi više puta jer mi je komp sjeban...

POsebni POzdrav moderatorima koji me jako obožavaju...
17 godina
početnik

neznači da san ja takav teen nego znan kaj se događa sa mojin frendovimaa i djelomice samnon , nego nisan za tebe ni mislija da si tata tenn-a nego si samo da jedan post skkojin se nisan slaga pa san iznija svoje misljenje, 

i da sad ne duzin  evi ti jedan savjet "NEMOJ MISLIT DA SE VRIMENA NISU PUNO PROMINILA OD PRIJE 20-30GODINA" jer san o tome bas sinoc prica smateron i kad mi je rekla da su i prija dvajst trideset god se dica tila bacat kroz prozore i sl. ja san joj odgovorija da su se prije tila a da se sad bacaju kroz prozore (u prva 2 miseca ove godine je sigurno bilo vise samoubojstava nego u godinu ipo il mozda i vise prije dvajst-trideset godina)

pozzzzzz

puma 1400,

17 godina
početnik

pozzzzzz

puma 1400,

17 godina
protjeran
WinXP user activity log
1.Kais ili nekakvu debelu letvu u ruke, pa malati dok ne propjevaju... Vidis u nas se kaze ubija sam Boga u njemu... 2. Kako se ja sjecam nije mi palo na pamet lupit vrata ili neposlusat, a otac me nikad nije udario, samo je bio uvik posten i razuman, kako za moje potrebe tako i za njegove, bez previse price i sranja, samo uzajamno postivanje. Netreba vam activitu log, nezelite znat, i nije potrebno se mjesat, nemislim da bi vam pomoglo. ...Be aviare what you wish for...
Zlo i Naopako
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice