Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.104.739
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O
BlackFoot kaže...

Opasniji je od svih njih zajedno jer je taj u stanju počistiti Winse onako temeljito ako se nađe kod nekoga tko se uspaniči. Iz tvog posta se vidi da se stanje ne mijenja i zato ovaj program izbjegavati u širokome luku kao i dosta drugih sličnih. 

Samo da napomenem, kompletno ISTE FAJLOVE 100% je i meni prijavljivo!

Ja ne znam što bih rekao. Gle, radim na kompovima od 1984.godine. Već sljedeće godina sam napisao svoju prvu igricu( nekih tisuću redaka u Locomotive Basicu)...al ovo danas...mislim, današnji software je sve gori i gori. Evo djigi testira Zone Alarm..užas kolka je to programčina(!),a ne vidim zašto :/

Još malo pa će pravit programe veličine kao sami windowsi...ili još bolje rečeno, imat čemo za svaki program po jednu particiju. Strašno!

Ide se na izgled,veličinu, reklame...a funkcije sve slabije i jadnije. Čak i Zone,koji je bio kralj među vatrozidima...svi današnji programi se pretvaraju u BLOATWARE!

Oprostite, ali morao sam reagirat! Jer ako na Floppy od 3 i po inča mogu natrpati oko cca 20 Gigabajta podataka,onda sve ostalo po meni gubi smisao (komresija 30000:1).

Osobno mi se sviđaju manji programi,ali funkcionalni i pisani u strojnom kodu(assembler),a može i c#, Delphi. Ista situacija je i sa igrama...5,10, pa čak i 20 Gb igrica,a samo nekoliko "staza za priječ". Jednostavno ne znam kuda sve ovo ide ali znam da mi se ne sviđa,a ništa ne mogu po tom pitanju :(

Oprostite za OffTopic.

P♥L♥U♥R
15 godina
Ultimativna antivirus tema - P&O

Kakvi su Avira i CIS sa današnjom vrećom? i odakle vam oni prošli rezultati kad je ovdje bio samo test avasta?

@ ep0s

hebiga, ljudi žele zaraditi pa stavljaju svakakve toolbarove i reklame i šta sve ne uz softver, ali s druge strane danas imamo više raznolikih i kvalitetnih softvera i svaki od njih mora postati još bolji i ponuditi više kako bi pretekao konkurenciju...

naravno ima i kvalitetnog i besplatnog softvera koji ne zauzima puno memorije (npr Comodo)... igre su druga stvar, tamo imaš trodimenzionalne objekte i HD teksture itd. i naravno kad već imamo napredniji hardver da želimo vidjeti i naprednije igre i grafiku... ima i danas puno kreativnih i zanimljivih igara, samo se možda prije činilo da svaki odmak od drugih igara je revolucija, pa onda prelazak iz 2D u 3D... ljudi su već naviknuli na promjene i neke više nije tako lako zadovoljiti, ali ima dosta inovacija/zanimljivosti i u ovo doba (portal, minecraft, razne druge manje više inovativne) i glavno da je zabavno {#}

01101110 01101010 01101111 01101110 01101010 01101001
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Izgleda da sifra "safegroup.pl" ne vrijedi za ovu novu vrecu od 1.5.?

Ima netko neku drugu sifru/ideju?

BTW: evo skinuo sam 7zip a ZA je lijepo skenirao pa nije dobio rezultate pa je onda predlozio skeniranje u Oblaku (cini mi se) tj. otvorio je u nekom svom sandboxu pa je rekao da je OK (slike)

Jel ide "sg" ?
Comodo/Emsisoft plaćenik
17 godina
siketa kaže...
djigibao kaže...

Izgleda da sifra "safegroup.pl" ne vrijedi za ovu novu vrecu od 1.5.?

Ima netko neku drugu sifru/ideju?

Jel ide "sg" ?

...to frende, SG - tocan odgovor {#}

Evo test na vrecu od 01.05. sa Avirom Int.Sec. 2012

Od 100kom malwera ostalo je 23kom=77%

Ostatak skeniran sa JottiQ. Po njemu se cini da su 6kom cisti, a 9kom imaju Low Detection (ispod 4kom AV engina).

folder folder
ostatak od 23kom ostatak od 23kom
http://av-gurus.blogspot.com/ | https://www.facebook.com/antivirusna.ekipa
16 godina
neaktivan
Izlazak CIS 6 beta pomaknut na kolovoz/rujan...
Comodo/Emsisoft plaćenik
15 godina

@djigi,

Dali je "Z.A." smirio strasti za RAM-ima nakon nekog vremena?

Šta je sa onim detekcijama gdje piše "Action Required"?

Da li si mu reko da i to obriše pa računao postotak detekcija ili to nisi ubrojao u detekcije?

BTW:  "Kikiriki,koštice,kiseli bonboni..." {#}

Trend Micro Titanium AntiVirus+ 2012 for free

Dr.Web Security Space Pro

Jel tako? Tako je!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.5.2012 23:52 (andi.cro).
17 godina
andi.cro kaže...

@djigi,

jel "Z.A." smirio strasti za RAM-ima nakon nekog vremena?

Šta je sa onim detekcijama gdje piše "Action Required"?

Da li si mu reko da i to obriše pa računao postotak detekcija ili to nisi ubrojao u detekcije?

Nazalost nista za smanjenje RAM-a, oko 350Mb.

Ono gdje pise "Action Required" stavi se kvacica sastrane i klikne na THRET (ostatak on automatski obrise) i onda ih obrise.

BTW: evo rezultata sa ZA sa istom vrecom kao i AVIRA I.S.

Znaci vreca od 100kom ostaje 21kom=79% (2% bolje od AVIRE)

16 godina
neaktivan

EAM 6.5 vs 100malware (1.5)

Skeniranje - pronalazi i čisti 87 komada

Pokretanje ostatka - pronalazi još 4 komada

Rezultat: 91/100 = 91%

Not bad for EAM :)

before scan before scan
scanning :) scanning :)
after scfan after scfan
look what's inside after scan and before running look what's inside after scan and before running
after running and detecting some s*it after running and detecting some s*it
final result final result
Extend my EMSI License for free: http://download.emsisoft.com/EmsisoftAntiMalwareSetup_6434073 / My Web Site: http://www.marko-idzan.from.hr
15 godina
midzan21 kaže...

Not bad for EAM :)

Not bad???   It's EXCELENT!!!

Tko mu se uopće može približiti u detekcijama?

Jel tako? Tako je!!!
15 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...

μtorrent instalira Conduit Toolbar unatoc tome sto je korisnik odabrao da se ovaj ne instalira.

Mislenja su podeljena ali svi se slazu da je ovaj toolbar na granici izmedu malwarea i legalnosti. Navodno i prosto receno, ovo je toolbar za izradu toolbara

Instalira se u Firefox i IE. U Chromeu i Operi se ne instalira. Na netu skoro i da ne postoje upute za njegovo deinstaliranje. Zato, ja bih vas molio da, ako ste clan, na nekom Comodo ili drugom sig forumu postavite pitanje kako maknuti ovo smece.

Korisnici utorrenta su neizmjerno ljuti na developere zato sto su ovi mucki podvalili toolbar. Ja sam problem rijesio sa instaliranjem star(ije) verzije utorrenta.

Dakle, nisam pokupio toolbar zato sto nisam instalirao zadnju verziju utorrenta.

Prošli tjedan sam pomogao frendu da ukloni taj toolbar. Imao je neku verziju 3.1 ili 3.2 ne sjećam se točno jer i ne koristim tu aplikaciju. Prvo što smo napravili bila je deinstalacija tog toolbara Revo Uninstallerom i uklanjanje adona u Firefoxu. Normalno to nije bilo dovoljno. No tada smo odlučili isprobati ovaj alat sa linka pa što bude. LINK

Uklonio je sve iz registra ( za Firefox smo morali ponoviti dva puta jer prvi puta nije uspio očistiti sve ). I istina je da u IE promijeni u francuski google.fr ( lako se riješi ), u Firefoxu je početna stranica Mozzilina i pošto je imao WOT morali smo ponoviti postavke WOT-a. Poslije toga očistili još nekim čistačem registry, izbrisali temp fajlove, provjerili autorunsom ( Sysinternals ) jel se što pokreće i ni traga više od tog toolbara i coundita.com. No ono bitno što želim reći i naglasiti. U Raymondovom postu piše kako će alat sam nastojati isključiti sve postojeće aktivne programe. Zato to učinite sami a naročito sve sigurnosne proizvode koje imate jer njihova samozaštita to neće dopustiti samo tako ( frend ima Kaspersky IS i nema šanse da ga taj alat isključi ). Najbolje ih je isključiti i prije nego što uopće počnete rad s ovim alatom. Eto mi smo imali sreće i riješili se tog smeća. 

13 godina
protjeran
BlackFoot kaže...
Lazarus Long kaže...
 Eto mi smo imali sreće i riješili se tog smeća. 

Zato ja koristim verziju 2.2.1 uTorrent. Stabilna je i nema dodataka, niti nekakvih problema. Trojka mi se nikad nije svidjela.

http://www.filehippo.com/download_utorrent/9859/

P♥L♥U♥R
13 godina
protjeran

E, aj netko nek mi kaže ili uputi kako da maknem ostale "korisnike" u Permissions kartici na Mamutu postavkama??

Želim sam imati kontrolu nad svime...tak da...btw,evo slike ↓

..jel trebam tu šta dirat ? :/ ..jel trebam tu šta dirat ? :/
P♥L♥U♥R
15 godina
BlackFoot kaže...
U Raymondovom postu piše kako će alat sam nastojati isključiti sve postojeće aktivne programe.

Poneki put je nabolja opcija ona stara: "Klin se klinom izbija" a u našem slučaju: "malware,malwareom"{#}

Jel tako? Tako je!!!
13 godina
neaktivan

Evo test pande cloud 81/100

16 godina
neaktivan

CIS 77/100

Comodo/Emsisoft plaćenik
17 godina
sebnov kaže...

Evo test pande cloud 81/100

Svaka čast za skrivanje putanje mape, kao da su nacionalne tajne u pitanju...

17 godina
neaktivan
ep0s kaže...

E, aj netko nek mi kaže ili uputi kako da maknem ostale "korisnike" u Permissions kartici na Mamutu postavkama??

Ako si jedini korisnik onda makni ostale korisnike.

Ne stavljaj korisnik Administrator vec Administrators/svoje_ime (iako si administrator <ako si!>)

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
13 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...
ep0s kaže...

Ako si jedini korisnik onda makni ostale korisnike.

Ne stavljaj korisnik Administrator vec Administrators/svoje_ime (iako si administrator <ako si!>)

Slažem se. Malo sam to bolje pregledao i maknio dozvole SVIM ne-administratorskim računima. Pošto sam na stroju potpuno sam, admin,mislim da je onda to uredu.

Također sam isključio "Community bassed alert reduction" i označio "Paranoid mode"...barem dok mi Mamutu ne "upozna" sve programe koje imam instalirane.

Poslje ću vratit na default, kad si stvorim kakvu-takvu white listu, za neke najbitnije koje koristim.

btw, tnx :)

P♥L♥U♥R
17 godina

paranoid mod gasi whitelistu u potpunosti.  komjuniti je pouzdan i bogat.  osim toga, pripomaze se komjunitiju,jer svako moje blokiranje/odobravanje ide u statistiku (svako par sati mini upload sa zbivanjima sto EAM ili Mamutu radi, djelic sekunde i ne vidi se).   auto odobravanje je na 90% ako je komjuniti odobrio, moze se podesavat po svom ukusu. 

neke stvari su namjerno izbacene iz whiteliste kao flash player  i poznati softvercici zbog previse vijernih kopija malwarea sa odlicno podmetnutim laznim potpisima certifikata.  dozvolio flash update ili ne, mora ga se rucno odobrit (pohvalno,a vidi se i na vrecama brdo flash klonova sa adobe potpisom).

dakle, ostavit sve po defaultu i bavit se samo sa onim sto pita.  nekome se mamutu ne oglasi pola godine, nekome 40 puta dnevno, zavisi po cemu se drlja. paranoid je sulud jer ce se pojavit more legitimnih procesa sa blokadama, u stvari BB se pretvori u obezglavljeni HIPS.

ako se vec hoce koristit paranoid, ostavit komjuniti ukljucen jer ce tako dobijat statisticke podatke od ovog paranoid odobravanja/blokiranja.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2012 18:21 (torrente).
13 godina
protjeran
torrente kaže......u stvari BB se pretvori u obezglavljeni HIPS.

ako se vec hoce koristit paranoid, ostavit komjuniti ukljucen jer ce tako dobijat statisticke podatke od ovog paranoid odobravanja/blokiranja.

Aha? {#} Oke care, vratit ću na default! Za sada je odličan! Šuti stalno, osim par igrica na početku da ih upozna i onda više ni to ne javlja. Iskreno, zadovoljan sam. {#}

Puno hvala!

P♥L♥U♥R
15 godina

ponovi nam dragi prijatelju koji ti to BB koristiš??{#}

Tko se zadnji smije, nije skužio!
13 godina
protjeran
sisko93 kaže...

..trenutni koktel (winsi su novi ali je skin poznat ;) ..trenutni koktel (winsi su novi ali je skin poznat ;)

ponovi nam dragi prijatelju koji ti to BB koristiš??{#}

hehehe...flejmeru :D

Eto, priznajem...a za priznanje se po novom dobija samo opomena xD

btw, evo i sadašnje trake stanja ↓

P♥L♥U♥R
17 godina

WTF?!?{#}

14 godina
neaktivan

Za svaki slučaj da ti neko preko maila nebi poslao virus {#}

17 godina
djigibao kaže...

WTF?!?{#}

Moram priznati da sam se nasmijao...zestoki su!

TrustNo1
17 godina

Dva video testa by Winsevenholic:

Gdata Internet Security 2013 - Test

Bullguard Internet Security 2012 - Test

17 godina

cudni su putevi nastanka tih fp-a.  ocito rad skripti poludi. sve u svemu su ispravili isti momenat.

-----

btw chat s bloga je blokiran svakom tko koristi aviru sa webguardom.(fp)  neka rucno ukuca iznimku chatroll.com

16 godina
neaktivan
Comodo/Emsisoft plaćenik
16 godina
neaktivan

Da li se meni cini ili je u zadnje vrijeme Avira pala u tim detekcijama. Nekako su mi losi u zadnje vrijeme.

17 godina
siketa kaže...

Novi VB100 test

{#}ajd za promjenu, ovaj put nije ikarus engine napravio taj jedan fp.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice