CUT!
No dolje je sve ionako sve ispod "kvotano"....no ne smeta.
CUT!
No dolje je sve ionako sve ispod "kvotano"....no ne smeta.
Radio sam za MORH, prilikom jednoga javnog natjecaja vezanoga ako hoces bas iskreno za vojne cizme.......izvukli smo firmu iz stecaja placajuci cizme po 3-4 puta vise nego sto vrijede.
Naravno, firma je bila vecinom u drzavnome vlasnistvu, ali znam tocnu cijenu cizama koliko su platili....rijec je bila o cca 1500 kn po paru i to na veliko! Cizme su uzimane za kompletnu vojsku + more zaliha!
Toliko o vojnoj logistici i javnim natjecajima! Sa time da su cizme bile smece....i bilo je daleko boljih ponuda, jeftinijih i daleko boljih cizama! Umirali smo po ljetu u njima pa smo si sami kupovali o svome trosku nove od drugih proizvodaca!
P.S.
Torrente....to je ono o cemu sam pricao no nisam htio nista konkretno reci!
Na te uredske pacove sam i mislio!
Radio sam za MORH, prilikom jednoga javnog natjecaja vezanoga ako hoces bas iskreno za vojne cizme.......izvukli smo firmu iz stecaja placajuci cizme po 3-4 puta vise nego sto vrijede.
Naravno, firma je bila vecinom u drzavnome vlasnistvu, ali znam tocnu cijenu cizama koliko su platili....rijec je bila o cca 1500 kn po paru i to na veliko! Cizme su uzimane za kompletnu vojsku + more zaliha!
Toliko o vojnoj logistici i javnim natjecajima! Sa time da su cizme bile smece....i bilo je daleko boljih ponuda, jeftinijih i daleko boljih cizama! Umirali smo po ljetu u njima pa smo si sami kupovali o svome trosku nove od drugih proizvodaca!
P.S.
Torrente....to je ono o cemu sam pricao no nisam htio nista konkretno reci!
Tebi je jasno da je tvoja IP adresa ovdje zabilježena i da je ovo vrlo teška optužba?
Zašto se ne javiš Uskoku? Ili samo kenjaš po vojsci bez dokaza?
Nadam se da si bio samo pijun (ako je to uopće istina), a ne da si i ti zaradio na tome kao i smeće koje je vodilo tu pljačku.
Nisam bio "pijun"...nisam sudjelovao direktno u tome, ne radim vise za njih....tako da me iskreno bas briga.
Znam samo sta se radilo.......i to je to. No to zna svaki vojnik koji je radio ili jos uvijek radi u vojci tako da to i nije neka "tajna".
Radilo se toliko gluposti da je to jos sitnica....bar po onome sto sam cuo!
Da se javim Uskoku!? Hehehe.....gle, mene bas briga za vojsku i sta oni rade.....ne radim za njih, nemam vise nista sa njima i drago mi je radi toga.
Uostalom, vjerujem da je to sve jako dobro "zataskano".....a to sto svaki drugi vojnik to zna, to nema veze!
I ljudi koji su tu i rade u vojsci, onda znaju kakve cizme su imali prije cca 2 god. i znaju koja im je bila cijena tj. koliko su nam ih racunali!
No idemo OT....samo sam naveo jedan mali primjer u moru toga sto se dogada u nasoj drzavi!
P.S.
Ionako sam vec podnesao jednu prijavu protiv njih jer im je ocito "administracija" zakazala (toliko o organiziranosti) pa su me fino ostetili.....no o tome ne zelim javno pricat posto je taj postupak u tijeku.
ok ekipa ...sve vas podržavam i svak ima u svakom postu nešto korisno.
nije baš da sudjelujem u raspravama kako nešto free uparit sa plaćenim.
vratimo se temi,da topic ne zastrani.
da ne linkam jer mi je to glupo, posjetite malo avira stranicu.
zanimljivo je da im je poslovanje vezano ,ajmo reć sa 80%
prema poslovnim subjektima.
neminovno da se velike svote novca okreću preko sklapanja poslovnih ugovora.
Hehehehe...ti torrente bogme volis tu Aviru!
Hehehehe...ti torrente bogme volis tu Aviru!
ma malo mi neugodno označid sebe na onoj slici...zovu i fanove na exkurzije.
E ovako moj frend ima problem s virusima,koji da mu stavim antivirusni program Avast 5 ili Avira 10
Svejedno. Od ta dva nemaš šta pogriješit;) Nego radije malo probaj online skenere na trendmicro.comu, bitdefender.comu, symantec.comu, kaspersky.comu i skeniraj za svaki slučaj malo sa Malwarebytes AM programom koje sve besplatno.
Eo ti linkova (malo sam se potrudio) hehe
E ovako moj frend ima problem s virusima,koji da mu stavim antivirusni program Avast 5 ili Avira 10
za avast se mora registrirat,za aviru ne(ali možeš ako hoćeš)..
jel ti njemu oćeš očistit komp od virusa/malwarea ili samo dvojiš oko izbora antivirusnih programa?
a očistiti a mislim i koji je bolji stalno me pita koji je bolji,tako da mu kažem
a očistiti a mislim i koji je bolji stalno me pita koji je bolji,tako da mu kažem
stavi mu aviru personal,malwarebytes za dodatnu provjeru i wot na browser,ako čistiš možeš još skenirat sa superantispyware portable(ne instalira se)
tu ti je kako se podešava avira
a tu kako se miče njena reklama
Evo instalirao sam mu i kaže da mu je avira komplicirana i neće se nekada updateati,jel avast 5 dobar mislim po detekciji,njemu se sviđa rađe avast 5
Evo instalirao sam mu i kaže da mu je avira komplicirana i neće se nekada updateati,jel avast 5 dobar mislim po detekciji,njemu se sviđa rađe avast 5
je dobar je i on..
s tim da je ovo gore bolja varijanta,a sad kako on želi..
Ja cu mu staviti Avast 5 free+malwarebytes anti-malware i još ču mu staviti na firefox wot,i mislim da če komp biti čist
ovaj WOT je zakon. da biram samo jedan addon za firefox, to bi bio WOT.
najbolja zaštita, bolje nego antivirus. broj virusa na kompu se dobro smanjio.
ovaj WOT je zakon. da biram samo jedan addon za firefox, to bi bio WOT.
najbolja zaštita, bolje nego antivirus. broj virusa na kompu se dobro smanjio.
nema tu moć,al dugoročno to je točno..
Pozdrav decki.
Trenutacno imam NOD 32 verzija 4 i imam osjecaj ko da sam pun virusa sveposvuda
Koja je vasa preporuka za antivirus i firewall?
Hvala.
moze Nod, moze i BILO KOJI drugi paket ili pojedinacno av i FW, ali i ne zaboravi najvazniju stvar: Zdrav Razum AV, bilo koja verzija će bit ok.
Pozdrav decki.
Hvala.
i ja sam se mučio s virusima dok mi jedan frend iz engleske nije kompletno složio laptop od zaštite do optimizacije (vidi moj PC). btw dotični frend se bavi zaštitom i u tu svrhu ima više računala na kojima skuplja najnovije uzorke virusa i malwarea i šalje ih u microsoft. zapakira ih u rar file s passwordom i onda ih u microsoftu otvaraju i pokreću u sigurnom okruženju, testiraju i dodaju u svoj MSE update.
od tada imam čist lap (plus norman online scan) a teško sam ga zarazio dok sam još bauljao tražeći najbolju kombinaciju. ispada da je bila najgora imao sam avg int sec. čisto smeće.
probao sam i avast 5.0 free nije detektirao virus kojeg je mse odmah zatim našao i uklonio, a da ne govorim koliko je avg težak (80 MB) i usporava komp. a bome i postavke mu traže jedno sat vremena sređivanja.
sve što imam je light on system, MSE 15 MB, OA 28 MB, MBAM 5 MB. sve real time protection, online armor je odličan firewall najbolji free FW po meni kad uzmemo koliko je lagan i učinkovit.
ja sam protiv uvriježenog mišljenja da je svaki av (jednako) dobar.
Dali koristi tko SUPERAntiSpyware te dali je ok program? Pitam cisto informativno.
TNX
testirao sam ga više puta, MBAM je bolji.
Pozdrav decki.
Hvala.
i ja sam se mučio s virusima dok mi jedan frend iz engleske nije kompletno složio laptop od zaštite do optimizacije (vidi moj PC). btw dotični frend se bavi zaštitom i u tu svrhu ima više računala na kojima skuplja najnovije uzorke virusa i malwarea i šalje ih u microsoft. zapakira ih u rar file s passwordom i onda ih u microsoftu otvaraju i pokreću u sigurnom okruženju, testiraju i dodaju u svoj MSE update.
od tada imam čist lap (plus norman online scan) a teško sam ga zarazio dok sam još bauljao tražeći najbolju kombinaciju. ispada da je bila najgora imao sam avg int sec. čisto smeće.
probao sam i avast 5.0 free nije detektirao virus kojeg je mse odmah zatim našao i uklonio, a da ne govorim koliko je avg težak (80 MB) i usporava komp. a bome i postavke mu traže jedno sat vremena sređivanja.
sve što imam je light on system, MSE 15 MB, OA 28 MB, MBAM 5 MB. sve real time protection, online armor je odličan firewall najbolji free FW po meni kad uzmemo koliko je lagan i učinkovit.
ja sam protiv uvriježenog mišljenja da je svaki av (jednako) dobar.
Dobro na koje ti stranice ideš da popiješ toliko virusa i kad ti ni jedan AV nije dobar?
Edit: sorry my bad
ko kaže da ni jedan nije dobar? otkako sam maknuo avg sve štima. čitaj malo bolje moje postove.
Dali koristi tko SUPERAntiSpyware te dali je ok program? Pitam cisto informativno.
TNX
Ja ga koristim odnedavno, kupljenu verziju, sa RT zaštitom, i mogu reći da sam zadovoljan.
Isprobao sam ga na test mašini, znači ona na koju ide sav novi software, sve"probne" verzije sa torrenta i tako svakakve gluposti, mašina sa kojom se surfa svuda di ne treba i slično, i na njoj mi je instal eset SS 4 orig, spybot zbog svojih imunizacija. A sa Mbamom i SAS free sam svakih cca mjesec dana odskenirao. I svaki put bi mi ili jedan ili drugi našli bar 1-2 gluparije na kompu koje bi pobjegle esetu, da se razumijemo nije to ništa opasnoga bilo većinom low warning bedastoće, ali ne volim čekat godinu dana da se nakote toliko da ja to primjetim u radu kompa. Uglavnom od kad sam stavio SAS pro i ukljucio RT ovo je prvi mjesec da nema baš ničega.
TNX
da,kad god je trebalo čistit od gamadi,na kompu ga nemam ali na sticku obavezno,portable verziju
i nikako kupovat i stavljat u rezidentnu zaštitu,free edition sasvim dovoljna..
na kompovima di av ne odradi dobro posao,nalazi gamad i poslije mbam-a
preporuka win..
edit:inače ima oko 28 mb na disku,brzi scan kao i malwarebytes(koji je uglavnom dovoljan)
ukratko :ako imaš solidan av s antispyware zaštitom a svaki novi ju ima, dovoljana ti je portable verzija..
TNX
da,kad god je trebalo čistit od gamadi,na kompu ga nemam ali na sticku obavezno,portable verziju
i nikako kupovat i stavljat u rezidentnu zaštitu,free edition sasvim dovoljna..
na kompovima di av ne odradi dobro posao,nalazi gamad i poslije mbam-a
preporuka win..
edit:inače ima oko 28 mb na disku,brzi scan kao i malwarebytes(koji je uglavnom dovoljan)
ukratko :ako imaš solidan av s antispyware zaštitom a svaki novi ju ima, dovoljana ti je portable verzija..
Zahvaljujem, skidam onda tu "portable verziju" pa neka se nade za svaki slucaj. Stavim je na stick i to je to....pa mogu kompove po stanu nekada i sa time "procesljat".
Topic i pitanje su glupi kao da ste pitali koji auto je najbolji!
Topic i pitanje su glupi kao da ste pitali koji auto je najbolji!
Nisi u pravu.
Uopce nije glupo posto ovdje ima i doslovce "djece" tj. dosta mlade populacije koja se mozda bas ovdje prvi puta susrecu sa pojmom "virusi" te svi ostali "derivati" te rijeci i ovaj topic im bar malo pomaze u svemu tome....ako nista drugo skuze da je bolje imati free verziju antivirusa i ostale zastite za komp (nije vazno koje) nego nekog vec zarazenog smeca sa warez, torrenta i sl. stranica. Tu se mozda prvi puta sretnu sa nazivom "Avast free", "Avira free", "WOT" i sl.
Isto tako im se pomogne u odabiru onih "najboljih" te mogu pitati sta ih god zanima, a ima mnogo i starije ekipe koja nemaju pojma o av zastiti i ovaj topic im jako dobro dode....
Mogao si citajuci sam topic shvatiti da se ne prica previse o "najboljem" vec o savjetima koje kombinacije su ok te sl. stvari......te brdo ostalih korisnih informacija o zastiti racunala.