MBAM je uvijek imao odličnu WEB zaštitu. Isprobao osobno jedno duže vremensko razdoblje dok sam koristio MBAM Premium.

MBAM je uvijek imao odličnu WEB zaštitu. Isprobao osobno jedno duže vremensko razdoblje dok sam koristio MBAM Premium.
Koja im je konkurencija sada aktualna?
Moja greška. Znam da je za Chrome, ali napisao si da ne znaš ima li za Firefox, pa me je to zbunilo.
Za real-time zastitu rekao bi skoro svi (malo testove pogledat), a kao manualni (povremeni) skener tu je ona poznata-standardna svita:
Za real-time zastitu rekao bi skoro svi (malo testove pogledat), a kao manualni (povremeni) skener tu je ona poznata-standardna svita:
Meni Zemana i ne ulijeva povjerenje nakon ovoga.
https://malwaretips.com/threads/insight-into-zemanas-strange-cloud-scanning.72797/
Polako....Jedan detaljniji kvalitetniji sistematski bi možda pokazao i nekaj kaj ti se nebi svidjelo....
Eh,u ovim godinama važi pravilo 'ko i za PC. Ako sve šljaka,NE DIRAJ! :D ..dakle,ne želim znat. Velim da je "za sada" sve donekle ok. Što se pak PC-a tiće, jesi li znao da on vrlo stabilno radi dok se ne instalira OS na njega?
Ako toliko radi na PC-u vjerujem da i na sistematske ide na račun tvrtke. Barem moja plati i to menadžerski paket u Suncu, a iza u Trnjanku ;)
Što Sunce plati, na mjesečini spizd...
BitDefender free + VoodooShield... sve pet
Običan upgrade preko WU-a
Kod mene Comdod Firewall, sve proslo OK.
Instalirao preko Windows10Upgrade9252.exe.
Skinulo sto je trebalo, restartalo PC 2-3 puta i nakon 10-15min sve gotovo.
moze li se javiti onaj zbog koga sam odgulio ban? Herdprotect fajl je prosao sve engine na virustotalu. Jeste li bas toliko jadni?
BETA verzija ekstenzije za Chrome (ne znam ako ima za Firefox).
https://chrome.google.com/webstore/detail/malwarebytes/ihcjicgdanjaechkgeegckofjjedodee
U komentarima pisu ljudi da je OK.
Stavio na virtualku i isprobao par malware i par phishing linkova.
Malware linkovi blokirani jako dobro, phishing ne bas (cak dosta lose).
Postavke i RAM:
Malware linkovi:
Phishing linkovi:
Oni su nešto krivo skužili. Inaće ponajbolji paker na windows platformi,7-zip radi besprijekorno dokle god je korisnik besprijekoran. Uostalom,tko bi pakiro Rar-om,ako je 7z višestruko bolji. Privilegije ovdje nemaju toliko utjecaja,kako misle stanoviti "stručnjaci", već što se i kako pakira(fajl) i dali se koristi SHA. Članak se izgleda koristi kako bi se "minirao" dobar program. Ne treba baš svemu i svakome vjerovati.
sto se pakera tice, 7zip za 7z fajove, pkzip za zip fajlove, winace za ace fajlove i winrar za rar fajlove. Ako nesto tada ne radi, znas da nije problem do pakera i triba trazit soluciju drugdi.
BETA verzija ekstenzije za Chrome (ne znam ako ima za Firefox).
https://chrome.google.com/webstore/detail/malwarebytes/ihcjicgdanjaechkgeegckofjjedodee
U komentarima pisu ljudi da je OK.
Stavio na virtualku i isprobao par malware i par phishing linkova.
Malware linkovi blokirani jako dobro, phishing ne bas (cak dosta lose).
Postavke i RAM:
Malware linkovi:
Phishing linkovi:
Aj dobro da nije obrnuto jer i sam Google Chrome Safe Browsing radi dobar posao u zaštiti od Phishinga a kad na Chrome staviš još i Microsoft Smart Screen ( WDBP ), nemaš više nikakve brige Ah da, kod mene još i sve ide kroz Norton DNS tak da taj trojac čini od Chroma Fort Knox!!!
Staviš li na sve to još i Malwarebytes Web Protection...
Ah da pa zaboravih još i AdGuard Jel nama uopče trebaju AV programi???
Pitanje za znalce: Windows build 1709, napravio clean install, prvi boot u windowse, otvaram edge, spajam se na bug.hr, kad iz zvucnika neki glasovi, muski, njih 4orica...poznati mi od nekud, i skuzim da se radi o istoj ekipi koja je radila BUG bozicni ili novogodisnji video. Susjed sjedi pored mene, pita me sto je ovo, ja ne znam objasnit, i zvuk se prekine. Nikad prije i nikad poslije to nisam cuo. Sto je to bilo?
Onemogućio AdGuard i ostavio u browseru samo ABS (Avira Browser Safety). AdGuard koliko god je dobar, dosta usporava učitavanje stranica. Avira isto dobro odradi posao, reklama nema.
Avira ti ne blokira sve što i AdGuard. U principu, Avira Browser Safety blokira samo neku osnovnu listu trackera. Moj prijedlog ti je da si postaviš uBlock Origin, blokirati će ti sve što i AdGuard, možda malo više i stranice će ti se brže učitavati.
@Marko :D
Znači, Marko uBlock je jači od Avire....
Dal' se isplati dati neke novce za komercijalnu verziju nekog adblocker. Ako da, kojeg?
Da jer na uBlock Originu si možeš odabrati na koje filtere se želiš pretplatiti i izrađivati svoja pravila. Jedini plaćeni ad blocker koji znam je AdGuard i prije bi njega kupio nego bilo koji drugi.
Hahah, budem. Trenutno sam u potrazi za novim avatarom. 🙂
Markec je apstraktna ličnost pa je takav i avatar
btw: AdGuard se plača jedino u obliku programa na kompu kolko se sječam...
@Marko :D
Znači, Marko uBlock je jači od Avire....
Dal' se isplati dati neke novce za komercijalnu verziju nekog adblocker. Ako da, kojeg?
desni klik na reklamu i ubacis url doticne u hosts fajl...osim ako bas nisi tezi surfer, u par dana rijesis sve reklame i ne triba ti nikakav app (koji te potencijalno moze i spijunirati)...ako bas mora biti app, dobio si dobar savjet, ublock origin, ili ad guard pa u njemu podesis sve filtere osim zadnjeg, a ako nes i iskoci, samoobiljezis i dodas u blokadu....meni je osobno adguard najdrazi jer blokira i vecinu popupova...eventualno skines hostsman app i podesis da stalno nadodaje u hosts fajl plus skida hphosts i slicne malware i phishing url-ove...ako se ne sluzis torrentima, mozda ti moze pomoci i peerblock ili peerguardian (rade tako da biljeze sve ip adrese na koje se spajas, pa neke od njih i daju da blokas, jedino sto je to neki marko napravio, ili marcus, tako nekako, pa nemam povjerenja da to valja)...
Markec je apstraktna ličnost pa je takav i avatar
btw: AdGuard se plača jedino u obliku programa na kompu kolko se sječam...
Da. Program nudi više mogućnosti od njihove ekstenzije, pa se zato i plaća. 😁
desni klik na reklamu i ubacis url doticne u hosts fajl...osim ako bas nisi tezi surfer, u par dana rijesis sve reklame i ne triba ti nikakav app (koji te potencijalno moze i spijunirati)...ako bas mora biti app, dobio si dobar savjet, ublock origin, ili ad guard pa u njemu podesis sve filtere osim zadnjeg, a ako nes i iskoci, samoobiljezis i dodas u blokadu....meni je osobno adguard najdrazi jer blokira i vecinu popupova...eventualno skines hostsman app i podesis da stalno nadodaje u hosts fajl plus skida hphosts i slicne malware i phishing url-ove...ako se ne sluzis torrentima, mozda ti moze pomoci i peerblock ili peerguardian (rade tako da biljeze sve ip adrese na koje se spajas, pa neke od njih i daju da blokas, jedino sto je to neki marko napravio, ili marcus, tako nekako, pa nemam povjerenja da to valja)...
Na taj način nećeš blokirati oglase jer se oglas ne blokira po linku već po adresi. Ako ćeš blokirati link, oglas će ti i dalje biti prikazan, ali nećeš moći pristupiti toj stranici
uBlock Origin ne prikuplja ništa od podataka i jedino se spaja na internet da ažurira filtere (kako bi bolje blokirali oglase).
Kakav hostsman? uBlock Origin podržava i hosts datoteke. Jednostavno odeš na filterlists.com i pretplatiš se na te hosts datoteke, neke čak imaš i u samom uBlock Originu.
Oni su nešto krivo skužili. Inaće ponajbolji paker na windows platformi,7-zip radi besprijekorno dokle god je korisnik besprijekoran. Uostalom,tko bi pakiro Rar-om,ako je 7z višestruko bolji. Privilegije ovdje nemaju toliko utjecaja,kako misle stanoviti "stručnjaci", već što se i kako pakira(fajl) i dali se koristi SHA. Članak se izgleda koristi kako bi se "minirao" dobar program. Ne treba baš svemu i svakome vjerovati.
Obrnuli su tezu, nije problem u 7-Zipu nego u Windowsima, a otkriveno je putem 7-Zipa. Također 7-Zip nije jednini program kod kojeg je to uočeno.