Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.104.917
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Ultimativna antivirus tema - P&O

Možda  ?  Malo bi to bio prekrupan zahvat u windows funkcije, i ta bi funkcija morala biti dodana u osnovni opis bitdefendera i vidljiva iz aviona u requirementsima....  

Ima eset sličnu funkciju, ali on samo javi da postoje nadogradnje za os koje nisu instalirane, i ništa pritom ne sprečava ili odobrava, samo da obavijest...

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2015 10:44 (bunkermax).
17 godina
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O
bunkermax kaže...

Možda  ?  Malo bi to bio prekrupan zahvat u windows funkcije, i ta bi funkcija morala biti dodana u osnovni opis bitdefendera i vidljiva iz aviona u requirementsima....  

Ima eset sličnu funkciju, ali on samo javi da postoje nadogradnje za os koje nisu instalirane, i ništa pritom ne sprečava ili odobrava, samo da obavijest...

100% Bitdefender. Kada sam ga instalirao poceli su mi se windowsi (8.1Pro) javljati da je update iskljucen. Vratim update da automatski skida i instalira, kod prvog reseta opet iskljuceno... Nema tko drugi biti osim Bitdefendera. I to bez pitanja i upozorenja.

15 godina
neaktivan

Taj BitDefender svima radi probleme 

Živio Avast! 

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2015 14:57 (Marko :D).
12 godina
protjeran

To baš i nije cool od bitdefendera.

Ali za svaki slučaj, ako i dalje koristiš bitdefender, pitaj njihov suport na live chatu, dali to bitdefender zaustavlja automatski update...  Malo mi  čudno ipak izgleda da samo tako pregazi jedan od bitnijih windows procesa i radnji...

17 godina
bunkermax kaže...

To baš i nije cool od bitdefendera.

Ali za svaki slučaj, ako i dalje koristiš bitdefender, pitaj njihov suport na live chatu, dali to bitdefender zaustavlja automatski update...  Malo mi  čudno ipak izgleda da samo tako pregazi jedan od bitnijih windows procesa i radnji...

Evo upravo sam, nebudi mi lijeno, maknio Bitdefender i instalirao Pandu i sve ok sa windows update-om. Kako ga namjestis tako i bude. Usput, vi znalci, kakva je Panda? Kada sam je vec instalirao da je i ostavim?

15 godina

Ostavi Pandu, dobra je

Onaj problem je do BitDefa, ja sam također imao taj "problem" koji se jednostavno riješi isključivanjem BitDefenderovog monitoringa nad win.updejtima i sve 5

Some people are so poor... all they have is money!
12 godina
odjavljen

Evo ako nekog zanima kako pravilno instalirati i konfigurirati CFW (Comodo Firewall za one koji ne znaju).

Nakon uspješnog istraživanja o tome ko mi sabotira kanal uvidjelo se da je ThePCSecurity Channel (ne šalim se). Koga zanima neka mi kaže u PP (Djigi zna već o tome).

Malware Removal Expert|Security Software Reviewer|PC Geek and Expert|IT Technician|
14 godina
protjeran
Silwncer kaže...

Evo ako nekog zanima kako pravilno instalirati i konfigurirati CFW (Comodo Firewall za one koji ne znaju).

Nakon uspješnog istraživanja o tome ko mi sabotira kanal uvidjelo se da je ThePCSecurity Channel (ne šalim se). Koga zanima neka mi kaže u PP (Djigi zna već o tome).

Ako si siguran da je računalo prilikom instalacije čisto nema potrebe omogućiti Viruscope za cijeli sistem, bolje je ostaviti samo za Sandbox.

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods....Come, my friends, Tis not too late to seek a newer world
17 godina
Silwncer kaže...

Ja bih rađe preporucio ljudima da aktiviraju "Proactive Security" opciju i ako im HIPS dosadjuje da ga iskljuce.

I u onom prvom prozoru bi stavio ovakve postavke (slika)

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
10 godina
neaktivan

Pitanje,zasto mi se stalno malware.. pali prilikom paljenja kompa.U ccleneru sam ga izbrisao iz startupa al djaba uvjek se vraca,u msconfigu nisam nista podesavao otkad sam ins winse ali u sekciji start up ga ne vidim.

Kako ga iskljuciti da mi se ne dize sa winsima?

15 godina
dasan kaže...

Pitanje,zasto mi se stalno malware.. pali prilikom paljenja kompa.U ccleneru sam ga izbrisao iz startupa al djaba uvjek se vraca,u msconfigu nisam nista podesavao otkad sam ins winse ali u sekciji start up ga ne vidim.

Joooj

Ovako:

Downloadaj si ove programe: RKill , Malwarebytes-Antimalware , Adwcleaner , Hitman Pro , CCleaner

Nisi nam dao nikakve detalje pa ti preporučujem na ovako opčenito sa čime ne možeš pogriješiti

1.Pokreni RKill i pusti da završi sa svojim radnjama

2.Pokreni i updejtaj MBAM ( kod instalacije nemoj čekirati "run/activate free trial" ) te proskeniraj sistem i obriši sve kaj nađe

3.Pokreni Adwcleaner i očisti sa njime sve kaj nađe

4.Instaliraj i pokreni CCleaner ( makni kvačicu u postavkama sa "monitoring" opcija i makni kvačicu sa "Only delete files older than 24h." te proskeniraj i očisti sa njime

5.Pokreni Hitman Pro i izbriši sve kaj nađe (morati češ uključiti trial od 30 dana za uklanjanje stavki ako šta nađe ali nema veze)

Restart PC

Nakon restarta izbriši sve "Sistem Restore točke" jer se zna desiti da se malware vrati ako za neko vrijeme napraviš "sistem restore" na točku gdje je virus još bio prisutan pa če uskrsnuti!

Koje zaštitne programe imaš?

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 20:27 (andi.cro).
14 godina
protjeran
andi.cro kaže...
dasan kaže...

Joooj

Ovako:

Downloadaj si ove programe: RKill , Malwarebytes-Antimalware , Adwcleaner , Hitman Pro , CCleaner

Nisi nam dao nikakve detalje pa ti preporučujem na ovako opčenito sa čime ne možeš pogriješiti

1.Pokreni RKill i pusti da završi sa svojim radnjama

2.Pokreni i updejtaj MBAM ( kod instalacije nemoj čekirati "run/activate free trial" ) te proskeniraj sistem i obriši sve kaj nađe

3.Pokreni Adwcleaner i očisti sa njime sve kaj nađe

4.Instaliraj i pokreni CCleaner ( makni kvačicu u postavkama sa "monitoring" opcija i makni kvačicu sa "Only delete files older than 24h." te proskeniraj i očisti sa njime

5.Pokreni Hitman Pro i izbriši sve kaj nađe (morati češ uključiti trial od 30 dana za uklanjanje stavki ako šta nađe ali nema veze)

Restart PC

Nakon restarta izbriši sve "Sistem Restore točke" jer se zna desiti da se malware vrati ako za neko vrijeme napraviš "sistem restore" na točku gdje je virus još bio prisutan pa če uskrsnuti!

Koje zaštitne programe imaš?

Za svaki slučaj proskeniraj i s Emsisoft Emergency Kitom.

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods....Come, my friends, Tis not too late to seek a newer world
10 godina
neaktivan

Joj mislim da me nisi shvatio doduse moja greska ,mislio sam na to da mi se sa winsima dize malwarebites anti malware program nije srecom virus u pitanju

17 godina
dasan kaže...

Joj mislim da me nisi shvatio doduse moja greska ,mislio sam na to da mi se sa winsima dize malwarebites anti malware program nije srecom virus u pitanju

Aktivirao si Trial ili imas original kljuc?

MBAM se gasi u postavkama (slika):

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
10 godina
neaktivan

Imam kljuc

to sam prvo napravio,iskljucio ga u samom mbam-u

17 godina
dasan kaže...

Imam kljuc

to sam prvo napravio,iskljucio ga u samom mbam-u

Onda pogledaj ove postavke sa slike pa ih promijeni:

10 godina
neaktivan

Stavio sam oba na disabled,valjda cu sad moci po izboru upaliti mbamb i proskenirati win jednom tjedno

14 godina
protjeran
dasan kaže...

Stavio sam oba na disabled,valjda cu sad moci po izboru upaliti mbamb i proskenirati win jednom tjedno

To je kao da imaš besplatnu verziju. Stvarno ne shvaćam zašto ne želiš realtime funkcionalnost.

15 godina
neaktivan
NiramX kaže...

Za svaki slučaj proskeniraj i s Emsisoft Emergency Kitom.

Ne bih htio ispasti nepristojan ali ovo me bode u oči. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 21:09 (Marko :D).
15 godina
NiramX kaže... 

Za svaki slučaj proskeniraj i s Emsisoft Emergency Kitom.

A pa nisam sad baš želio pretjerivati!

Tak bi mogli još i Aviru i ESET i Pandu uključit i ...pa dok svi završe sa skeniranjima možeš tri put winse reinstalirati ili vratiti "image sistema"

15 godina
Marko :D kaže...
NiramX kaže...

Za svaki slučaj proskeniraj i s Emsisoft Emergency Kitom.

Ne bih htio ispasti nepristojan ali ovo me bode u oči. 

Obično čovjek primjeti ono što mu je na pameti

10 godina
neaktivan
NiramX kaže...
dasan kaže...

To je kao da imaš besplatnu verziju. Stvarno ne shvaćam zašto ne želiš realtime funkcionalnost.

Imam avast kao antivirusni tako da nisam ni razmisljao da i on radi bojim se da bi usporilo komp,internet i sl neznam da li da ga ukljucim onda ?

14 godina
protjeran
dasan kaže...
NiramX kaže...
dasan kaže...

Imam avast kao antivirusni tako da nisam ni razmisljao da i on radi bojim se da bi usporilo komp,internet i sl neznam da li da ga ukljucim onda ?

Kada imaš takvu priliku, zašto ne?

10 godina
neaktivan

Ok samo me zanima da li bi koliko usporilo sve to skupa ?

14 godina
protjeran
dasan kaže...

Ok samo me zanima da li bi koliko usporilo sve to skupa ?

Neznatno.

12 godina
protjeran

A probaš, pa ak šteka opet ga lako diseblaš .

12 godina
protjeran

Imate oem računalo, i hoćete na njemu čistu i legalnu  microsoftovu windows 8.1 instalaciju bez gomile dodatnih programa :

http://radar365.info/oem-windows-clean-install/

Malo je van ove teme, ali ipak donekle povezano jer proizvođač često u oem instalaciju utrpa i sumnjive programčiće

( možda se još netko sjeća kako sam ja dobio predinstaliran babilon toolbar pa mi je  andi  pomagao u brisanju tog smeća)

pa evo rješenja kako ih se riješiti a da ostanete u okviru legalnosti:

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2015 16:29 (bunkermax).
17 godina
360 Total Security (Recenzija i Test)

Moj test i recenzija doticnog AV programa.

=================================================================

Evo nam još jednog sigurnosnog programa iz Kine tj. iz tvrtke Qihoo koja pored ovog programa ima i 360 Internet Security (kojeg sam testirao i recenzirao prije godinu dana).
360 TS i 360 IS postaju sve popularniji i prihvaćeniji i kod nas.
To najviše mogu zahvaliti jako dobroj detekciji, jednostavnom i preglednom sučelju i činjenici da su potpuno besplatni.

Iako mu u nazivu stoji Total Security ovaj program (kao i njegov "brat" 360 IS) nema firewall ali nema i još neke stvari koje imaju drugi (plaćeni) programi sličnog naziva (npr. enkripcija osobnih podataka, roditeljska zaštita...) ali zato imaju neke mogućnosti koje drugi nemaju i o tome ćete moći pročitati i pogledati video u nastavku.

Pročitaj više...

15 godina
neaktivan

Evo kako se reklamira Qihoo 

16 godina
Marko :D kaže...

Evo kako se reklamira Qihoo 

Pa kad je to najbolji virusnjak 

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Provokator starog kova R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice