Prvo kod postavljanja novog mobitela je aktivacija Adguarda pa onda sve dalje. Kupio sam davno doživotnu licencu 1+1 PC/Android za tada 8 dolara - bio je neki bug u konverziji rubalja na dolare preko paypala - nikad nisu sredili taj propust pa su na kraju uklonili mogućnost plaćanja rubaljima. Sjećam se borbe sa YouTube, Instagramom i Facebookom kada su uveli duple enkripcije pa je AdGuard poslao mail da na žalost više nije moguće zaobići i blokirati. Ali što se tiće sigurnosti pa čak i na androidu - dobro ga je imati - vidiš zapravo koliko čega ti se spaja na internet a posebno sada kad su ugradili svoj VPN i firewall, pa samo makneš što ne želiš od aplikacija da ti pristupa netu.
Ako vas mući Youtube i reklame a neda vam se igrati sa ReVanced, imate jedan jako dobar app otvorenog koda za gledanje videa na YT a zove se NewPipe - pogledajte nekome će odgovarati nekome ne - meni je jedini nedostatak što se ne može porčitati komentar na komentarima ili nisam otkrio kako.
To je prva aplikacija koju instaliram na mobitel, ali doslovno. Ja bez AdGuarda ne bih mogao nikako, isto kao i bez uBlock Origina u pregledniku. To je jednostavno must-have.
Da, jedino je glupo što ne može blokirati oglase u pojedinim aplikacijama kao što je YouTube, Instagram i Facebook, ali tu upada ReVanced Manager koji taj problem riješava u par minuta. 😁
Još jedan bonus je što aplikacija ujedno ima i opciju šifriranog DNS-a, pa je tako moguće odabrati DNS poslužitelje i protokol po želji (DNSCrypt, DNS-over-HTTPS, DNS-over-TLS i DNS-over-QUIC). Zapisnik filtriranja mi je vrh, pogotovo kada želim vidjeti neki web zahtjev.
Adguard kupljen . Npr. ako napravim hard reset ili promjenim mobitel dal gubim jednu licencu ili?
Registriraj se za AdGuard račun, te u njega dodaj ključ. To ti omogućuje da samostalno ukloniš uređaj s licence i dodijeliš ga drugom uređaju. U suprotnom ćeš kod resetiranja ili postavljanja novog uređaja svaki puta morati gnjaviti njihovu podršku i pisati mail da ti uklone uređaj s toga ključa.