Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.498
|
čitano: 13.082.219
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O
bunkermax kaže...

CIS 7 -  CIS 6

Od subote imam CIS7 na jednom stroju, i u ovih par dana je generirao samo jedan upit.

Jel to tako samo kod mene ili i inače cis7 manje davi nego prijašnje verzije ?

Imam ga na proactive settings  , a tako sam imao i cis 6.3 ali je ta prijašnja verzija svako malo generirala upite i zahtijevala interakciju korisnika.....

Prilikom instalacije cis7 sam potvrdio onu opciju da čim manje pita, pa neznam jel  to zbog toga.....

Dobro si primjetio, to je zbog te opcije da te manje pita.

Ja imam obrnuti slučaj, ja sam podesio Proactive ali da sve pita i imao sam prvih par dana pitanja dok nisam sve podesio za programe koje koristim i nakon toga je mir. Sad nema popupova osim ako što novo idem instalirati i pokretati.

Don't believe what you're told. Double check.
14 godina
djigibao kaže...

Evo da se nadovezem, kad smo kod Win. Def. Offline.

Video tutorijal:

Windows Defender Offline for Windows 8

Mislim da je ovo najvažniji video koji trebaju zapamtiti korisnici Win-8

Some people are so poor... all they have is money!
11 godina
protjeran
Ultimativna antivirus tema - P&O

Aj srećom će uskoro i kung-fu edition windowsa 9 , pa bumo opet sve ispočetka..   {#}

11 godina
odjavljen

Najbolji online cloud scanneri

Protected by Avast :D
16 godina
Free License Bitdefender Internet Security 6 month

1. Go to the promotion page on the site Bitdefender.

2. Fill in the form below: Enter the name, email address and the verification code. Then click GET FREE LICENSE.

3. To the specified address will come free license for 6 months.

Obtained license must activate within 30 days after receipt. Without activation, during this period, license becomes invalid.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
12 godina

Nakon avastovog teroriziranja sa cpu usage ( service ) prebacio sam se na panda cloud antivirus free  , nisam bas pratio temu pa ako mozete dati komentar za antivirus

11 godina
neaktivan
g3arv8 kaže...

Nakon avastovog teroriziranja sa cpu usage ( service ) prebacio sam se na panda cloud antivirus free  , nisam bas pratio temu pa ako mozete dati komentar za antivirus

mh tesko par postova nazad citati

TD collector
14 godina
Panda je ok ali Avast je bolji i ne znam sta je tebi radilo problem, nisi dao nikakve detaljnije podatke, mozda bi rijesili problem ili nesporazum sa Avastom!
12 godina

Iskreno od jednom je počelo ludovati ( da tako kažem ). Imao sam ga duže vrijeme, pola godine sigurno , + wot+ abp + pazim gdje idem , što klikam. Gledam neki stream sinoć i odjenom pc počne lag , task manager - Avast (Service ) cpu ~49-70% . Resetiram komp , ista stvar, vidio sam na netu da su imali slične probleme da bi trebalo nešto u webshieldu editati, nije mi se dalo zezati sa time pa sam napravio switch na pandu ( koja mi trenutno troši ~2Mb resursa  ! )

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.3.2014 11:47 (g3arv8).
11 godina
odjavljen

Kako ukloniti malware sa računala koje uopće ne boota

11 godina
neaktivan

http://www.windowsupdatesdownloader.com/

meni se ipak vise svida ovo kada napravis full reinstal (da osvjezis winse ma zna vecina zasto)  pa si zakrpas ga bez neta jos skines database od antivirusnog i update njega bez neta

malo twekas sitnice i podignes racunalo vec sigurno i spremno protiv napasti{#}

edit: P.S. naletio na ovaj video samo dijelim znanje

TD collector
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.3.2014 16:15 (Killua).
11 godina
protjeran

Security   Hardware / Firmware 

Evo malo da se nadovežem na temu kolega o vraćanju računala u sigurno ( čisto ) stanje reinstalom ili formatom pa ponovnom instalacijom operativnog sustava.

Takva radnja će uroditi plodom ako se uklanjaju tzv obični svakodnevni malweri.

Međutim, ako je taj pc ili mreža bio pogođen vrstama malwera koji pogađaju hardwer ( firmware uređaja )  ,

onda pomoći nema bez zamjene dijelova ili specijaliziranih alata, jer su takvi malweri pisani tako da prežive čak i flash dotičnog firmwera.

Takve napasti su već jako dugo među nama, i nemojte se zavaravati da je to jako rijetka pojava i da gađa samo male i specifične grpe korisnika tj uređaja.

Te pojave su itekako raširene , ali su vrlo sofisticirane i redovni antivirusni alati i skeneri uopće nisu u mogućnosti pronaći tu vrstu zloćudne aplikacije.

Evo kratka retrospektiva , da bi bilo jasnije otkad se to dešava i koliko je rašireno :

Firmware rootkit koristi uređaj ili platformu firmwarea za stvaranje trajnog malware ponašanja u hardveru,  napadajući uređaje kao što su usmjerivač ,

mrežne kartice ,  tvrdi disk ili sustav BIOS . Gospodin John Heasman je proveo niz dokazivih istraživanja kojima je pokazao sa kojom lakoćom

se zarazi ACPI firmware, PCI kartica ili  ROM .

U listopadu 2008, kriminalci su iskoristili te ranjivosti uspjevši zaraziti firmware uređaja na kojima su tiskane kreditne kartice,

i taj događaj se nekako smatra prvim dokazivim primjerom uspješne zaraze uređaja koji su poslije zloupotrebljeni.

Uređaji su presretali podatke o kreditnim karticama i slali ih mobilnom telefonskom mrežom svojim tvorcima.

U ožujku 2009, istraživači  Alfredo Ortega i Anibal Sacco objavili su pojedinosti o BIOS-level Windows rootkit koji je bio u mogućnosti

da opstane na disku i preživi format i reinstalaciju os-a  Nekoliko mjeseci kasnije  , u redovnoj prodaji se pojavila serija laptopa  s legitimnim rootkit,

poznat kao Computrace ili LoJack za prijenosna računala , predinstaliranim  u BIOS-u.

To je protuprovalni sustav , prvenstveno namijenjen pronalasku ukradenih vozila , koje su bad guys modificirali i u tvornici našli način da se ponaša  u zlonamjerne svrhe. 

Tehnički:

U računarstvu , Advanced Configuration i Power Interface (ACPI) specifikacija daje otvoreni standard za konfiguraciju uređaja i upravljanje energijom od strane operativnog sustava ,

čime je postao dostupan i bećarima koji su ga odlučili modificirati prema svojim potrebama,

i to nedugo nakon njegovog pojavljivanja u prosincu 1996.

Standardno je  izvorno razvijen od strane Intela , Microsofta i Toshibe ,

a kasnije se pridružio HP i Phoenix . Verzija je  5,0   je objavljena 6. prosinca 2011. U listopadu 2013

originalni programeri ACPI standarda prelaze UEFI formu ,svjesni raširenosti inficiranih acpija i biosa...

ROM poluvodička tehnologija . kombinirana  od logičkih vrata koja se mogu spojiti ručno

map n-bitni adresni ulaz na proizvoljnim vrijednostima m-bitni izlaz podataka, što su brzo iskoristili bećari skloni toj igri .

Nema točnog statističkog podatka, ali znajući da se to već dešava desetljećima , i da bad boysi imaju pristup tvornicama ,

skeptici bi rekli da možda više i nema hardwera koji već iz tvornice ne izađe modificiran tako da nekome može koristiti u negativne svrhe.

Naravno, takvi malweri se šire i van tvornica, povezivanjem računala u mrežu, pikanjem stikova u usb , spajanjem smartphonea na pc ,,, itd itd itd ....

.... a poanta je da je to možda stvarno u ogromnim razmjerima , a svi naši antivirusi su potpuno nemoćni protiv toga.

Ja osobno mislim da , ako je to i točno , većina korisnika neće to nikad ni saznati niti osjetiti,

jer vjerujem da tvorci takvih aplikacija i skripti traže na našim računalima podatke koje posle mogu unovčiti,

npr slike ili mailovi političara-pjevača-glumaca, pa onda industrijske tajne koje se posle preprodaju i tako u tom stilu...

{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.3.2014 16:30 (bunkermax).
11 godina
neaktivan
bunkermax kaže...

Nema točnog statističkog podatka, ali znajući da se to već dešava desetljećima , i da bad boysi imaju pristup tvornicama ,

skeptici bi rekli da možda više i nema hardwera koji već iz tvornice ne izađe modificiran tako da nekome može koristiti u negativne svrhe.

A to objasnjava zasto stalno zele da kupimo najnoviji hardver pod izlikom "Jače je bolje".

TD collector
14 godina

Ozbiljno razmišljam o prelasku na Linux, sad sam u fazi {#} da izaberem pametno a nemam pojma o Linuxu {#}

Oće li mi ipak trebat AV program i koji je naj za Linux?

14 godina
neaktivan

Neće. Samo se čuvaj Jave. Čuo sam da kroz nju znaju proletiti virusi na Linuxu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.3.2014 20:30 (Marko :D).
14 godina
Silwncer kaže...

Kako ukloniti malware sa računala koje uopće ne boota

Takav još nisam vidio i da nije ovog tutorijala,stvarno ne bih znao šta učiniti jer...

"Nasty Russian ransomware called Trojan.Mbrlock.181 на номер 89671775954 STOP WINLOCK 

it won't let you boot to safe-mode, safe-mode with Networking, or safe-mode with 
Command Prompt. it hides you drive in a Live CD Environment, which means you can't remove it from there or backup your data.
The partition table needs to be recovered because the malware charges it to unallocated space and it changes the MBR.

Stvarno zeznuta stvar ako ne znaš šta točno i sa čime srediti!

11 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

Neće. Samo se čuvaj Jave. Čuo sam da kroz nju znaju proletiti virusi na Linuxu.

ima open source alternativa i vec ugradena u frendly distros

he toliko o igranju nekih igara u javi -mozda

edit linkic

http://blogs.forrester.com/mike_gualtieri/10-11-23-java_is_a_dead_end_for_enterprise_app_development

TD collector
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.3.2014 20:55 (Killua).
11 godina
protjeran

Glede tog ruskog malwera

Možda se varam, ali onako na prvu mi se čini da bi i obični instalacijski cd od windowsa sa onom repair funkcijom mogao popraviti mbr i vratiti skrivene particije... Kažem, mozda i grijesim jer nisam zasao dublje u konkretan problem,...

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.3.2014 20:41 (bunkermax).
14 godina

Može se!

Da ne prepisujem detalje, evo TUT

BTW: Jeste znali ovo...

Sysinternals Process Explorer gets VirusTotal integration

..a ima i ovaj sličan tool: CrowdInspect koji koristi VirusTotal,WOT, Malware Hash Registry za analizu pokrenutih procesa

{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.3.2014 21:36 (andi.cro).
11 godina
protjeran

@andi

Ola druze.. Ako jos imas onaj mali paket mobilni, sad su ti dobre akcije po operaterima. Za tridesetak kuna mjesecno imas 1-3 gb, cak i flat u HT i sve na bonove..

(malo offtopic,  dok ne dodju majce sa defender logom,, hehheee) 

14 godina
bunkermax kaže...

@andi

Ola druze.. Ako jos imas onaj mali paket mobilni, sad su ti dobre akcije po operaterima. Za tridesetak kuna mjesecno imas 1-3 gb, cak i flat u HT i sve na bonove..

(malo offtopic,  dok ne dodju majce sa defender logom,, hehheee) 

Ma znam ali sam pod ugovorom još pol godine pa moram to prvo odgulit {#}

16 godina
andi.cro kaže...
..a ima i ovaj sličan tool: CrowdInspect koji koristi VirusTotal,WOT, Malware Hash Registry za analizu pokrenutih procesa

{#}

Spomenuo ga ja...davno...KLIK {#}

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina

Testing of antivirus false positives: January 2014

Chinese laboratory PC Security Labs (PCSL) published the results of testing 19 antivirus for Windows 8.1 on the number of false positives.

Tested antivirus:

• 360 Anti-Virus 5.0.0.4113
  • avast! Free Antivirus 2014.9.0.2011
  • Avira Free Antivirus 14.0.2.286
  • Baidu Antivirus 1.7.0.1166
  • Bitdefender Windows 8 Security 16.35.0.1936
  • BullGuard Internet Security 4.0.276.1
  • Dr.Web Security Space 9.0.0.11250
  • ESET Smart Security 7.0.302.26
  • F-Secure Internet Security 1.99 Build 192
  • K7 Ultimate Security 9.175.10842
  • Kaspersky Internet Security 14.0.0.4651 (D)
  • Malwarebytes Anti-Malware 1.75.0.1300
  • McAfee Internet Security 12.8.903
  • NANO Antivirus 0.28.0.57029
  • Norton Internet Security 21.1.0.18
  • Tencent PC Manager 8.9.10869.210
  • Trend Micro Titanium Maximum Security 7.0.1206-USOB022001.2336
  • VIPRE Internet Security 7.0.6.2
  • Windows Defender 4.3.9600.16384 

The testing process  1. An updated system image Windows 8.1 x64. 2. Installed security product (antivirus program) and runs its full upgrade. 3. Available active network connection to the Internet cloud protection functions are included. 4. On the test machine is copied set of clean files, and virus scanning is used for verification. 5. Fixed false definitions of clean files. 6. For each antivirus repeated all the processes above.

Test Results

- Very few FPs: very few false positives: 0-5 files

- Few FPs: few false positives: 6-10 files

- Many FPs: many false positives: 11-20 files

- Huge amount of FPs: a huge number of false positives: 21 and up files.

11 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

Ozbiljno razmišljam o prelasku na Linux,

a ja mislio da andi digi bunker vrte winse na virtualki kada testiraju antivirusne malvere propuste itd....

ma nije valjda da vrte winse u virtualki od Winsa {#}

TD collector
11 godina
odjavljen

Izgleda da MBAM 2.0 dolazi za 10 dana. {#} Izvor: Zvanična Facebook stranica od  Malwarebytes.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.3.2014 14:17 (Silwncer).
16 godina
HitmanPro 3.7.9 Build 213 Beta

Changes in HitmanPro 3.7.9 Build 21 (2014-01-30):
IMPROVED: Ransomware detection through forensic clustering
IMPROVED: Forensic clustering algorithm
IMPROVED: Remnant scan to repair web browser shortcuts
IMPROVED: Scanning of Start Menu items on Vista, Windows 7 and 8
ADDED: Internet Explorer start page and search engine to remnant scan
ADDED: Firefox Prefs.js to remnant scan
ADDED: Repair for disabled Command Prompt
FIXED: Tab handling in trial request dialog
FIXED: Problem parsing AppInit_DLLs registry value
FIXED: Crash when the scan stumbles on a specific crafted file
UPDATED: Botan crypto library
UPDATED: 64-bit version now uses SSE2 instruction set

Homepage –http://www.surfright.nl

Size: 9.61 MB

Download HitmanPro Beta 32-bit

Download HitmanPro Beta 64-bit

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.3.2014 14:46 (djigibao).
11 godina
protjeran

@killua

Ja nikad ne koristim virtualke , a jedan od glavnih razloga je taj što nikad nebih mogao biti siguran

da li će se u virtualci koristiti baš svi hardweri i softweri na isti način kao što bi se koristili  u pravom radu.

Prije sam se igrao sa virtualnim mašinama, i često mi neki softwer koji traži određeni drajver ili posebni način pristupa hardweru

nije ispravno radio , a i vremena izvođenja raznih duljih operacija se znatno razlikuju ( npr full scan )  pa sam odustao od virtualki.

Imam jedno staro maxi kućište koje sam preklepao u clon mašinu, i imam image sistemskih particija , tako da mi

uz takav način nije problem u pol vure vratiti ispravno stanje nakon igranja sa nekim softwerima i pretrpljenih havarija ili zaraza...

Clon mašina je na linuxu  a ja i inače, paralelno uz windowse , koristim i linux , najčešće mint , jer njega je meni najlakše i najbrže

instalirati i odlično mi prepoznaje sav hardwer te odmah po instalaciji je sve spremno za rad : instalirani drajveri, codeci, osnovni programi poput firefoxa, libreofficea, flash, java,,,,,

@andi

ako fakat pređeš na linux, ko bu onda ovde vodil i zastupal comodo-team ?  nemreš sam tako zdimiti, budete valjda imali reizbor nasljednika i sl..  heheheheh

Zgibnul siketa, pa sad i ti,, kaj se to dešava u comodo korneru......

{#}

.

16 godina
bunkermax kaže...

@andi

ako fakat pređeš na linux, ko bu onda ovde vodil i zastupal comodo-team ?  nemreš sam tako zdimiti, budete valjda imali reizbor nasljednika i sl..  heheheheh

{#}

.

Ja sam još uvijek tu, ne brini {#}

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Provokator starog kova R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
14 godina
bunkermax kaže...

@andi

{#}

.

Pa ima i Comodo AV for Linux o kojem bi trebalo razglabati {#}

btw: Ne mogu se odlučiti koju distribuciju uzeti, kopam informacije cijeli dan i sveo sam izbor na Mint ili Lite!

Najvažnije mi je da nemam problema sa driverima i sa netom, također mi je važan Video Editing pa mi trebaju i multimedijalna sredstva (podrška za razne formate,konverteri,burneri,AV-editori,codec-i...)

Mislim da i Lite i Mint imaju takvu podršku i stabilan rad sa multimedijom...šta vi mislite?

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.3.2014 22:25 (andi.cro).
11 godina
neaktivan

http://wiki.open.hr/wiki/Linux_distribucije

www.linuxzasve.com

tu procitas, mislim da linux ima bolju virtualizaciju ili podrsku (neznam o tome toliko pa me slobodno ispravljajte)

negdje sam slucajno naletio na verziju linuxa za reverzibiranje malwera dijagnosticki alati i takve stvari opet za naprednije, mislim da je ta vise za ove antivirusne proizvodace

njegova politika je da se rabi free i open source programi ili alternative kao zamjena za zatvoreni (proprietary) vecinom driveri su tu problem potraziti visena temi:

http://www.bug.hr/forum/topic/linux/linux-pitanja-odgovori/57979.aspx

popularniji je Clamvin(a opet smatra se da nevalja bar s  gledista wins korisnika) za provjeru kao open source antivirus dali su spisi zarazeni necime za winse

pod zarazom se misli i cak detektiranje Pup programa znaci oni sto ti nasilu bacaju reklame takve sitnice, da nebi bio neki ozbiljniji stetniji bio tako da cesto se misle da je ovim dosta Fp-a (False pozitiva) jer bit je pronaci nepozeljni kod u programu koji radi nesto bez tvog znanja itd. to ima nesto s otvorenom politikom os-a

drugim rijecima najvaznije je moci i sam krpati protiv propusta pa podijeliti dalje, kazu da je mint najbolja za pocetnike jer dode s ugradenim codecima zato kazu "User friendly"

mali edit dodatak

linux ti ima nativno ugradeno prepoznavanje dosta formata pa nece biti problema kao u winsima za otvaranje primjer mi samo sad pada samo txt i doc format.

TD collector
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.3.2014 5:20 (Killua).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice