Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.498
|
čitano: 13.082.219
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Ultimativna antivirus tema - P&O

Eto..odluka je za sada pala na MINT pa će mo vidjeti u narednim danima kako se ponaša,za sad sve ok {#}

Da se vratimo na temu...

Jel netko čuo za ovaj Addon "Blocksi"

Čini mi se kao dobra stvar za dodatnu sigurnost jer uz Parental Control filtriranje ima još podosta toga uključujući i filtraciju Malcioznih,Fišing i Spamerskih stranica!

Ne znam samo jel su mi potrebni svi ovi addoni, čini mi se da se preklapaju u zaštiti istih stvari pa bi možda moglo doći do nekih nepoželjnih usporavanja ili problema ( Facebook Phishing Protector,Blocksi,NoScript  )?

Some people are so poor... all they have is money!
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.3.2014 10:48 (andi.cro).
11 godina
protjeran

CIS 7 - bagovi

Evo i na službenom comodu siteu se javljaju korisnici koji imaju greškice koje smo mi ovdje detektirali odmah po izlasku nove verzije..

http://forums.comodo.com/bug-reports-cis/cis-diagnostics-reports-error-that-it-cant-fix-t102881.0.html

http://forums.comodo.com/bug-reports-cis/diagnostics-finds-errors-but-cannot-fix-them-t102609.0.html

@djigi

Bili smo brži u detektiranju greškica čak i od njihovog službenog foruma ,,,,,

-što znači da je ovo kvalitetan forum koji je i pravovremen te ukorak sa novostima, i fakat bi trebalo

to negdje imati zasebno onak kako si ti rekao.... 

@hary

ti za taj bug znaš otprije, jesi ikad možda to službeno prijavio pa da vidimo koliko su kvalitetni i brzi u ispravcima..  ? 

@andi

Jedno od ponajboljih mjesta za ulazak u odabir distribucija ti je ovo :

http://distrowatch.com/

Ako si se već odlučio za mint, uskoro ti izlazi nova verzija koja će imati višegodišnju podršku ( LTS )

pa se na ovoj petri uvježbaj i onda nanovo instaliraj v 17 kada izađe ( par dana ipak pričekaj po izlasku

za slučaj da bude katastrofalnih kernel errora pa dok ih isprave i ugrade u instalacijski file )

Vjerujem da si dobro proučio guide i kreirao tri particije i sve ostalo kaj treba za dugovječan i stabilan rad ...

.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.3.2014 11:07 (bunkermax).
15 godina
neaktivan
Mint je super, ali meni nikako ne ide u full screen sa VMPlayer, jos sam spojen na tv... Sorry na OT
11 godina
protjeran
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O

@mind_challenge

-aj da ne grešim dušu neću nikaj reći, ali nekužim baš tu igru sa više profila .....

14 godina
neaktivan

Ova Avira ništa ne valja. Uopće ne blokira Adware već ga jednostavno samo propušta. 

16 godina
bunkermax kaže...

@mind_challenge

-aj da ne grešim dušu neću nikaj reći, ali nekužim baš tu igru sa više profila .....

Kojih više profila? 

Pitaj koga hoćeš od moderatora i/ili forumaša, ja sam čist. {#}

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Provokator starog kova R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
11 godina
protjeran

@mind_challenge

A oprosti onda. Meni se ucinilo da hoćeš reci da si netko drugi.  Znaci i ti si dio comodo klana   :-) 

11 godina
neaktivan
andi.cro kaže...
el netko čuo za ovaj Addon "Blocksi".........

mozda bi mogao zamjeniti neke, moguce da blokira i u stranici upload nepozeljnih materijala oglasa itd -treba testirati{#}

bunkermax kaže...
....i onda nanovo instaliraj v 17 kada izađe ( par dana ipak pričekaj po izlasku... ...Vjerujem da si dobro proučio guide i kreirao tri particije....

swap tj, treca patricija u naprednim opcijama se moze napraviti i nemora po zelji{#}(256Mb-1Gb optimiziran je tu dosta i rabi swap kada bas nema prostora u ramu)

kde natrpan stvarima i za widget freakove, cinamon mate su normal, a lagani desktop prikazom za manju ram potrosnju su tipa Lxde ili xfce <- ovaj je vise user frendly

moze upgrade direktno preko postojece bez reinstala gdje se zamjeni u noviju verziju{#} ali treba vise znanja, opisano na linku http://community.linuxmint.com/tutorial/view/2

Marko :D kaže...

Ova Avira ništa ne valja. Uopće ne blokira Adware već ga jednostavno samo propušta. 

pa kada je receno da i blokira kada ti i sama uvali onaj svoj u free verziji...

TD collector
11 godina
protjeran

@killua 

A meni ostalo u navici sa raznih skolovanja to sa ram particijom, jos iz doba dok je pravi ram bio mali i skupi.

U biti sam mu htio skrenuti pažnju na home particiju za korisničke podatke koju nedira kod instalacije novog linuxa. To kaj velis za update stare u novu verziju zna biti opako po pitanju kompatibilnosti tvog sadašnjeg kompleta programa i novog kernela sa novim drajverima...

@marko

Pa kaj si okrenuo ledja svom avastu  ??  ;-)

14 godina
neaktivan

Naravno da nisam. {#}

Samo malo gledam kako ljudi imaju računala puna Adwarea kad koriste Aviru.

11 godina
neaktivan

i ja citam markec:) ali nekad i rabim ih jedino se nediram u Norton da znam kakav je nemorate pisati ali bi netko bar trebao provjeriti kakva je najnovija verzija

........

bunky

pa nisam htio sve to dugo pisati sto si ti nabrojao pa sam postavio link tamo je sve to pojasnjeno,

shvacam te potpuno kada danasnja generacija bi htjela na gotovo odgovore a nitko nezeli citati i educirati se (em LOL{#})

TD collector
14 godina
neaktivan

Evo eposu log kolege sa foruma, pa neka se sada javi i obrani svoju Aviru.

http://pastebin.com/81aKxX1K

{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.3.2014 14:03 (Marko :D).
11 godina
protjeran

Norton -symantec

Dobro je gore kolega Killua primjetio, ovdje se dosta vrtimo oko par programa, a neke nikad i ne spomenemo. 

Na nortonova sigurnosna rješenja naidjem često kod poslovnih korisnika, i mogu reći da isti nemaju nekih poteškoća sa tim nortonom.  Ljudi ga pamte po zlu jos iz doba norton sistem worksa kada je to bio teski uteg za pc. Unazad godinu dve je norton vrlo optimiziran i ispeglan proizvod. Ako se pretjera sa postavkama, bude fp, ali norton je vrlo kvalitetan proizvod i na vise nacina se moze vratiti ono kaj automatizmom strpa u karantenu.  Ima modul za direktni live kontakt sa tehničkom podrškom, i taj dio je perfektan : na tom kanalu se uvjek jave pravi profesionalci i u par minuta rjese nebulozu ako se bas i pojavi. Za razliku od comodovog geek budya ovi iz symantec suporta su par klasa bolji...  I norton ima ogromnu bazu programa koja se svakodnevno azurira i nadogradjuje tako da je malo legitimnih programa koje bu norton zblokal.. Na fejsu imaju dobru ekipu, i birajte vrijeme kada je kod njih noć, te ćete uz malo šale tamo dobiti free licencu na jednu godinu za tri pc-a..  Bug iskrsne tu i tam neki al brzo rjesavaju...  Uz skuplje verzije dodje i cloud storage te alati za backup cjelog stroja i povrat u slučaju havarije...  

11 godina
odjavljen
bunkermax kaže...

Norton -symantec

Dobro je gore kolega Killua primjetio, ovdje se dosta vrtimo oko par programa, a neke nikad i ne spomenemo. 

Na nortonova sigurnosna rješenja naidjem često kod poslovnih korisnika, i mogu reći da isti nemaju nekih poteškoća sa tim nortonom.  Ljudi ga pamte po zlu jos iz doba norton sistem worksa kada je to bio teski uteg za pc. Unazad godinu dve je norton vrlo optimiziran i ispeglan proizvod. Ako se pretjera sa postavkama, bude fp, ali norton je vrlo kvalitetan proizvod i na vise nacina se moze vratiti ono kaj automatizmom strpa u karantenu.  Ima modul za direktni live kontakt sa tehničkom podrškom, i taj dio je perfektan : na tom kanalu se uvjek jave pravi profesionalci i u par minuta rjese nebulozu ako se bas i pojavi. Za razliku od comodovog geek budya ovi iz symantec suporta su par klasa bolji...  I norton ima ogromnu bazu programa koja se svakodnevno azurira i nadogradjuje tako da je malo legitimnih programa koje bu norton zblokal.. Na fejsu imaju dobru ekipu, i birajte vrijeme kada je kod njih noć, te ćete uz malo šale tamo dobiti free licencu na jednu godinu za tri pc-a..  Bug iskrsne tu i tam neki al brzo rjesavaju...  Uz skuplje verzije dodje i cloud storage te alati za backup cjelog stroja i povrat u slučaju havarije...  

Norton je ok , ali me jedna stvar nervira kod njih to što skoro sve živo naplaćuju. Što se tiče Kaspersky i Emsisoft oni se isto plaćaju ali vrijede svake kune .

Protected by Avast :D
11 godina
protjeran

Neznam na kaj točno misliš, ali ovaj live tehnički suport je u cijeni licence...

11 godina
odjavljen
bunkermax kaže...

Neznam na kaj točno misliš, ali ovaj live tehnički suport je u cijeni licence...

Mislio sam na proizvode koje nude, jedino besplatno imaju Norton Power Eraser.

Protected by Avast :D
16 godina
bunkermax kaže...

@mind_challenge

A oprosti onda. Meni se ucinilo da hoćeš reci da si netko drugi.  Znaci i ti si dio comodo klana   :-) 

Oduvijek {#}

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Provokator starog kova R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
11 godina
neaktivan

o vidi nismo andija upozorili da preko wubi wine koji se česće rabi za igre koje nisu portane na linux ima steam za linux, mogucnost je i za malwera slicno kao kod Wins nije to problem izbrises program i rjeseno. -wubiwine omogucava omogucava prepoznavanje i pokretanje windows .exe filea i prepoznavanje .lib datoteka.( .net framework ,directX itd.)

za duze ili bolje objasnjenje ma trazite na netu

a u vezi virusa u linuxu ima nekoliko da samo par njih, http://en.wikipedia.org/wiki/Linux_malware

ali opet nemogu nista bez dozvoljenog pristupa cak i ako se nalaze na compu tako da je tu pogreska korisnika sto ga je dopustio privilegirani pristup.

za razliku od milijune-milijarde na windowsima  vecinom ulete stalno bez znanja i gdje je greska sto mu se sve vrti s privilegiranim pristupom tj.admin i  losa odvojenost sistem-user dio pa se svasta pokrece kako zelin --barem koliko sam citao

TD collector
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.3.2014 22:29 (Killua).
16 godina
Mislim da si falio za wubi.
To o cemu ti pises se zove WINE.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina

Ako netko nije pratio, kao ja, pazite oko instalacije novijih verzija GIMP i GIMPshop programa.

Nakon nove instalacije Windowsa, odlučio sam isprobati Gimp jer ga dugo nisam koristio.

Nažalost uz instalaciju su došli neki neželjeni programčići, koje u brzini nisam primjetio, ali doduše puno su bolje skriveni jer inače pregledavam ako program uza sebe ima i koji toolbar/adware/bloatware

Instaliralo ih se čak 5, neki Backup, Jotzey, Search.us.com, Findwide Search i nešto naziva LxxxURL.

Počistio sa Malwareom i Hitmanom.

Ne znam, možda sam nakon godina bez infekcija otupio pa kao idiot klikćem next, ali moram reći da se od tako hvaljenog programa nisam nadao problemima.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
11 godina
protjeran

EMET

Ima microsoft dobar alat za precizno dodjeljivanje ovlasti i privilegija instaliranim programima i pokrenutim procesima, za slucaj koji je gore kolega opisao da se uz neki program prošvercaju i dodaci..

http://technet.microsoft.com/en-us/security/jj653751

14 godina

Možda nije GIMP kriv nego lokacija sa koje si ga preuzeo!

Obično sve programe si skidaj sa službenih stranica dotičnog programa.

A ima i onaj programčić koji sprečava instaliranje svih tih sakrivenih dodataka za juzere koji samo klikću next,next ali NE MOGU SE SJETITI KAK SE ZOVE {#}

Mislim da će Djigi znat!

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.3.2014 22:15 (andi.cro).
16 godina

Skidao sam sa službenih stranica.

Mislim da je problem bio u tome što je to bio 26 program koji sam instalirao taj dan pa nisam ni pratio - slično kao što uz Flash možeš dobiti i Chrome, Tune Up itd..

Ali čitam da je to veoma raširen problem, bez obzira sa čega skidaš.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
11 godina
protjeran

@wyks

Pa kaj će ti gimp...

Kupi tempere u konzumu pa crtaj ko pravi piccaso...

Hehhheeee   ...   {#}

( malo se šalim jer se sjecam kolege sa druge teme i njegovog ostrog nastupa )

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.3.2014 22:36 (bunkermax).
11 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Mislim da si falio za wubi.
To o cemu ti pises se zove WINE.

ups zbunis se od toliko novih naziva programa... ispravio

TD collector
15 godina
neaktivan
@ bunkermax / EMET Heh, bas sam htio pitati vezano za ovaj alat. Medjutim nikako da skuzim kako radi, izgleda mi da je za naprednije korisnike...
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.3.2014 2:07 (hrabri zec).
16 godina
wyks kaže...

Ako netko nije pratio, kao ja, pazite oko instalacije novijih verzija GIMP i GIMPshop programa.

Nakon nove instalacije Windowsa, odlučio sam isprobati Gimp jer ga dugo nisam koristio.

Nažalost uz instalaciju su došli neki neželjeni programčići, koje u brzini nisam primjetio, ali doduše puno su bolje skriveni jer inače pregledavam ako program uza sebe ima i koji toolbar/adware/bloatware

Instaliralo ih se čak 5, neki Backup, Jotzey, Search.us.com, Findwide Search i nešto naziva LxxxURL.

Počistio sa Malwareom i Hitmanom.

Ne znam, možda sam nakon godina bez infekcija otupio pa kao idiot klikćem next, ali moram reći da se od tako hvaljenog programa nisam nadao problemima.

Za takve stvari odlican alat imena - UNCHECKY

andi.cro kaže...

Možda nije GIMP kriv nego lokacija sa koje si ga preuzeo!

Obično sve programe si skidaj sa službenih stranica dotičnog programa.

A ima i onaj programčić koji sprečava instaliranje svih tih sakrivenih dodataka za juzere koji samo klikću next,next ali NE MOGU SE SJETITI KAK SE ZOVE {#}

Mislim da će Djigi znat!

Eo ga gore {#}.

hrabri zec kaže...
@ bunkermax / EMET Heh, bas sam htio pitati vezano za ovaj alat. Medjutim nikako da skuzim kako radi, izgleda mi da je za naprednije korisnike...

Imam u bookmarksima odlican tekst o EMET-u (nema veze sto se radi o verziji 3) - KLIK

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
11 godina
neaktivan

a da Unchecky, ma sto je isao probavati gimp na linuxu ti samo instalira goli program i dependencije koje su potrebne za rad

kada dode s Os-om ovisno o verziji ubuntu mint fedora open suse... i o desktop prikazu mislim da je cesce sa MATE ili cinnamon ocito je vec prociscen takvih gluposti

(ispravite me ako malo tu grijesim)

pa znas kakva je situacija na windowsima:

pokusaju ti uvaliti sto vise adwarea i  oglasa tj. smeca u programima jer nemos ih odvojiti i sve sto spakiraju u exe ti se instalira na comp pa ti mogu u exe strpati i vise drugih programa, nemoraju ih i cak stavljati za birati da se neinstaliraju u nekim slucajima pod izlikom da dolaze s tim programom pa se mos slikati...

andi  se muci s Os-om na drugoj temi puko enkripciju na cijeli disk previse za pocetno znanje{#}pa se sad muci , prebrzo je proletio na drugi OS zbog sigurnosti trebao se jos malo vise informirati

a sto on tocno ce raditi kada mu je potreban enkriptiran Os !!??{#}

TD collector
11 godina
protjeran

@hrabrizec

A kad danas sve leti velikom brzinom , i teško je držati koram sa svim novim verzijama svih softwera i sa svim njihovim mogućnostima ili manama.

Evo gore djigi ti je dao link za proučiti malo o emet-u , pa ako imaš volje ......

U biti , svaki malo komplesniji softwer traži određeno vrijeme privikavanja i učenja. Nije ti taj emet nikaj kompliciraniji od jednog comodo internet suit-a,

ili jednog office-a ako ga baš hoćeš podesiti po svojim željama...... Moja It karijera je počela 1987 u tadašnjoj tvrtci Nikola Tesla, i isto mi svaki prvi susret sa nekim novim kompleksnijim softwerom djeluje zbunjujuće , ali mic po mic i za koji tjedan ga šamaraš ko beba zvečku... Mene je i obični Nero znal zbrejkati sa onim svojim milion opcija za ovo i ono.....

Na kraju krajeva i same windowse ili linux je moguće dovesti u krajnje neupotrebljivo stanje neopreznim klikanjem po opcijama, uacima, depovima, police grop, msconfig......

Uglavnom, sa windowsima 8.1 ne bi trebalo više biti toliko brige oko sigurnosnih propusta pa je onda manje više svejedno za koji antivirus će se netko odlučiti i hoće li se petljati sa emetom i sl:

Secure boot : Uefi bios  i trusted platform module čip  se brinu da se mogu pokrenuti samo provjereni i zapisani boot loadersi

Trusted boot : windowsova provjera svake komponente kod startupa

ELAM : testira sve drajvere prije loada

Measured boot : windowsi šalju na trusted server na provjeru svaku radnju ili proces koji izlazi van okvira svojih defaultnih privilegija , i povratno te izvješćuju u akcijskom centru ako ima opasnosti uz detaljnu uputu i alat kako otkloniti to kaj su oni pronašli i proglasili opasnim po helath pc-a    ....

Defender : punokrvni antivirus koji dela odlično , pogotovo u korelaciji sa ostalim nabrojanim sigurnosnim mogućnostima....

@silwencer

glede nortona i cijena, nažalost tak je kak je, ali opet je i spomenuti norton power eraser besplatan i to trajno za razliku od npr hitmanpro-a, a odradiće podjednak posao poput mbam-a ili hitmanpro-a samo kaj nema tolko agresivnu marketinšku kampanju poput ova druga dva proizvoda pa ga nećeš baš naći u obilju preporuka na raznim web stranicama....

-naravno da nijedan od njih nije  savršen , zato je mudro koristiti više tih alata kao rezervno mišljenje ako se baš pojave znakovi zaraze .....

( na istom pc-u pokrenem : eset online scaner , mbam , hitman pro , comodo cleaner , emsisoft emergency kit , offline defendera , i nevidim ja tu nekih velikih razlika .... )

14 godina
@bunker...

Skroz se slazem u vezi win.8.1 i Defender je vjerojatno bolji nego prije.
Kaj se tice pasivnih skenera je situacija podjednaka kao i sa AV-ima...
Neki su bolji a neki losiji, imamo testove pa biraj ;)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice