Problem sa virusom virut / virtob

poruka: 6
|
čitano: 1.918
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Virut / virtob

Imam problema sa ovim virusom na kompu na poslu.

format i reinstalaciju windoza ne mogu napravit radi podataka.

na tom stroju nema anti virusa pa sam kopirao na eksterni hdd sve sa c particije da doma skeniram i vidim koliko toga je zaraženo.

brojka je poprilična, preko 2000 fajlova, sistemski procesi i skoro sve exe. datoteke.

trebam ga uklonit a da mi poslovni softver i sql server ostanu čitavi. exe datoteka od same aplikacije je zaražena al nju lako kopiram sa drugog kompa.

mislio sam napravit ovo:

- kloniram taj hdd sa acronisom, i doma ga skeniram i pobrišem sve zaraženo, no tu je problem što neznam hoće li se windowsi pokrenut normalo,

pošto će se obrisat hrpa sistemskih datoteka. bili u ovom slučaju repair takvih win riješio stvar.

problem sa virutom je sto zarazi i system restore, i System Volume Information folder pa ga mogu otvarat, i onesposobljen je windows firewall, ati driveri.

pomagajte.

unaprijed zahvalan.

''how yes no''
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2009 13:03 (mierda-del-torro).
15 godina
protjeran
Virut / virtob

Ja sam taj virus rjesio s alatom remove virut, skinuo sam ga s avg-ovih stranica i on mi je dezinficirao sve datoteke (iako su sve .exe datoteke bile zarazene).

vic dana: Intel preimenovao Core i7 965 iz Extreme Edition u Expensive editon.
16 godina
neaktivan
Virut / virtob

Uff, mislim da ti win nece bit u redu nakon ciscenja i da ce jedina opcija bit reinstall, 2000 zarazenih datoteka, to je ipak previse, ali probaj s ovim. Procitaj cijeli tutorijal, rijesit ce sve viruse, ali za cjelovitost datoteka ne garantiram. Od integriranih programa prvo kreni sa SuperAntiSpywareom ili Avirom pa zatim sa Malwarebyte's om (razumjet ces sto mislim nakon citanja tutorijala).

17 godina
protjeran
RE: Virut / virtob
fabijan654321 kaže...

Ja sam taj virus rjesio s alatom remove virut, skinuo sam ga s avg-ovih stranica i on mi je dezinficirao sve datoteke (iako su sve .exe datoteke bile zarazene).

sve dezinficirao? bez problema?

''how yes no''
16 godina
neaktivan
mierda-del-torro kaže...
fabijan654321 kaže...

sve dezinficirao? bez problema?

Vjerojatno oce, to mu je i namjena ;)

15 godina
protjeran

Da, sve je dezinficirao, čak i expolere.exe datoteku.

vic dana: Intel preimenovao Core i7 965 iz Extreme Edition u Expensive editon.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice