vec neko vrijeme sumnjam da mi se netko spaja na racunalo i dosad nisam imao dovoljno dokaza,
ali veceras mi se u 1 sat dogodilo to da mi je pozadina ekrana (Windows 7) i taskbar traka i sve uokolo prozora posvijetlilo u njezno plavu (inace mi je pozadina crna i wallpaper je crn), i mislim da je to dovoljno za dokaz jer znam kako izgleda kad se spaja na racunalo. od straha sam refleksno iskljucio racunalo iz struje.
sve je pocelo kada sam primjetio u administrative tools u security tabu primjetio cudne logove, special logon, logon ovaj, logon onaj, cackanje po programdata/microsoft/crypto/RSA/machinekeys, ne znam tu staviti logove ali ima ih poprilicno i cini mi se kao da netko se konstantno spaja na moj komp.
nazalost, i sam sam kriv, stavio sam samo AV, neku napredniju zastitu ni firewall nemam, neko sam vrijeme koristio eset smart security a onda sam poludio jer sam uvidio da me pita za svaku glupost i propusta internet promet prema racunalu jer misli da je to normalan promet kojeg zelim propustiti (torrenti) pa ga nisam znao podesiti...
mreza je wireless, recimo da je kljuc relativno zasticen, ali opet greska, naime, od B neta je provider, ne mogu staviti mrezu da bude nevidljiva, ako je nevidljiva onda se moj komp nece spojiti na nju, isto tako zastita mreze moze biti samo WEP, ako stavim bilo sta drugo opet mi ne radi nista..
sada sam promjenio naziv administratora u drugi naziv, stavio sifru administratoru i iskljucio guest acc i remote desktop connection ali sumnjam da je vec prekasno, najgori moguci scenario je da moj komp, dok razmjenjujem torrente, sudjeluje u razbijanju neke sifre za neciju kreditnu karticu s pomocu nekakvog trojanca koji je odavno na njemu..
sta da radim?? kako da se zastitim, kako da saznam da li se stvarno netko spojio na moj stroj ili ne?? kako sprijeciti ovakve napade ubuduce? da li pomaze ako my docs i ostale mape ukljucujuci i desktop stavim na D disk i ako u tim fileovima imam trojanca da li ce mi pomoci format C i nanovo instalacija windowsa???
pomozite mi, jer mislim da sam lud, poceo sam sumnjati u urotu, zele me se docepati