Najbolji antivirus zaključana tema

poruka: 773
|
čitano: 235.386
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
RE: Najbolji antivirus
(s)izgoreo kaže...

Zašto se pričaju gluposti, KIS je miljama daleko bolji nego što je NOD ikada bio, to što se nezna namjestiti aplikacija ne znači da ta aplikacija nevalja... KIS nije samo skener, KIS je kompletno sigurnosno rješenje sa svime što će itko ikad (ili barem većina) zatrebati od sigurnosnih alata, ukoliko se nauči koristiti i pravilno namjestiti.. nikad uzera neće ostaviti na cjedilu tj. nema šanse da ma koji dropper pravilno instalira svoj dirty payload na računalo branjeno KISom.

ESET je s druge strane čisti skener sa nakalemljenim packet filterom koji ni u najljepšim snovima nemože zaustaviti nedetektirani virus da se instalira, u najboljem slučaju virus neće zvati kući, u realnosti najjadniji grayware će lako zaobići njegov leaky firewall, sa Avirom je isti slučaj samo uz bolju detekciju

Blacklist skeneri su stvar prošlosti, malwarea je jednostavno previše za učinkoviti blacklisting, ne znam kako ljudi ne primjećuju kako se uvijek iznova zaraze sa novim malwareom, nitko sa se neće zaraziti sa virusom starim 10 dana pa makar imao najgori skener na tržištu... problem su 0hours infekcije, malware kojim se ljudi zaraze je uvijek nov, dok se pojavi AV potpis na update serveru prođu sati a tada je već kasno, čak i kod dobre heuristike stvar je gotovo jednako loša, jer će dobar pisac virusa uvijek svoju prljavu rabotu provjeriti na dostupnim i popularnim AV rješenjima što će njegovom malwareu dati toliko potrebnu prednost u borbi protiv skenera te brzoj infekciji što više računala.

Pametnima skener služi samo kako bi vidjeli o kojem se virusu ili porodici virusa radi, nikako kao prva crta obrane, za to se koriste drugačija oruđa koja neka sigurnosna rješenja imaju a neka nemaju...

Hm, jedan od najboljih postova koji sam vidio u temama ovog tipa. Kaspersky je i po mojem mišljenju zaista izvrsno rješenje, može se reći i najbolje(subjektivno mišljenje). Kako netko kaže "nema najboljeg AV-a"... Naravno da svatko ima svako svoj najbolji, prema tome, ta rečenica ne stoji. Uz KIS, treba napomenuti i NIS, stvarno izvrsno sigurnosno rješenje, po meni odmah iza KIS-a. NIS ima "Live update" na kojem možeš pronaci update svakih 2-3 minute, zaista odličan posao! NIS ima problem kao i večina sigurnosnih rješenja(osim KIS i CIS), a to je slab firewall.

Ja koristim Norton 360 trial(90 dana) i problem s slabim FW sam lako riješio. Instalirao sam comodo, onaj poup-up da je isključen i ona poruke da je isključen lako se sredi. Ako nekome treba, evo objašnjenje. Dakle, ovako: Settings->Administrative settings-> Product State monitoring-> Configure-> Samo maknete kvačicu s "firewall".

Ja nemam potpis!?
16 godina
neaktivan
Najbolji antivirus

što mislite od mcafee?

15 godina
neaktivan
Najbolji antivirus

Avast je odlican + Malwarebytes i Spybot i nema problemaNamigiva

15 godina
neaktivan
Najbolji antivirus

Ja se još uvijek držim Avire Namigiva

16 godina
neaktivan
zoooomm kaže...

Avast je odlican + Malwarebytes i Spybot i nema problemaNamigiva

spybot je out,ali zato superantispyware portable scanner može ponekad poslužiti kao scaner za dodatnu provjeru ili ga jednostavno držati na sticku

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.8.2010 10:25 (seneka).
16 godina
(s)izgoreo kaže...

Zašto se pričaju gluposti, KIS je miljama daleko bolji nego što je NOD ikada bio, to što se nezna namjestiti aplikacija ne znači da ta aplikacija nevalja... KIS nije samo skener, KIS je kompletno sigurnosno rješenje sa svime što će itko ikad (ili barem većina) zatrebati od sigurnosnih alata, ukoliko se nauči koristiti i pravilno namjestiti.. nikad uzera neće ostaviti na cjedilu tj. nema šanse da ma koji dropper pravilno instalira svoj dirty payload na računalo branjeno KISom.

ESET je s druge strane čisti skener sa nakalemljenim packet filterom koji ni u najljepšim snovima nemože zaustaviti nedetektirani virus da se instalira, u najboljem slučaju virus neće zvati kući, u realnosti najjadniji grayware će lako zaobići njegov leaky firewall, sa Avirom je isti slučaj samo uz bolju detekciju

Blacklist skeneri su stvar prošlosti, malwarea je jednostavno previše za učinkoviti blacklisting, ne znam kako ljudi ne primjećuju kako se uvijek iznova zaraze sa novim malwareom, nitko sa se neće zaraziti sa virusom starim 10 dana pa makar imao najgori skener na tržištu... problem su 0hours infekcije, malware kojim se ljudi zaraze je uvijek nov, dok se pojavi AV potpis na update serveru prođu sati a tada je već kasno, čak i kod dobre heuristike stvar je gotovo jednako loša, jer će dobar pisac virusa uvijek svoju prljavu rabotu provjeriti na dostupnim i popularnim AV rješenjima što će njegovom malwareu dati toliko potrebnu prednost u borbi protiv skenera te brzoj infekciji što više računala.

Pametnima skener služi samo kako bi vidjeli o kojem se virusu ili porodici virusa radi, nikako kao prva crta obrane, za to se koriste drugačija oruđa koja neka sigurnosna rješenja imaju a neka nemaju...

sad možete izbrisat sve ostale postove,ovaj čovik je napisa kako spada.

koja avira,koji nod koji avg,avast-to je sve smeće

malware san presta pisat zbog kasperskog

izgoreo svaka čast na postu.

lol
16 godina
neaktivan
Fox Mulder kaže...

sad možete izbrisat sve ostale postove,ovaj čovik je napisa kako spada.

koja avira,koji nod koji avg,avast-to je sve smeće

malware san presta pisat zbog kasperskog

izgoreo svaka čast na postu.

da,stvarno prosjećnom korisniku prijeti

15 godina
neaktivan
Najbolji antivirus

Nijedan antivirusni nije savrsen, osobito free verzije ali bolje i to nego bez zastite...

Vec par godina koristim Avast i nemam ikakvih problema...

16 godina
neaktivan
zoooomm kaže...

Nijedan antivirusni nije savrsen, osobito free verzije ali bolje i to nego bez zastite...

Vec par godina koristim Avast i nemam ikakvih problema...

u principu,ali spybot ti stvarno ne treba,ako već hoćeš nešto uz malwarebytes za provjeru imaš superantispyware portable
a ako imašwot na browseru, koristiš ccleaner,ne će ti trebati ni on

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.8.2010 16:37 (seneka).
16 godina
neaktivan
Najbolji antivirus

Najbolji antivirus je tvoja glava....

16 godina
neaktivan
Najbolji antivirus

dosad sam koristia nod32 ali mislim da ima rupa iako sam bia dosta zadovoljan s njime sad isprobavam kaspersky pure izgleda da je dobar,inace najbolja zastita je da uzmes kondom i stavis ga na antenu il kabel  Belji se

RazorNapster
15 godina
neaktivan
seneka kaže...

u principu,ali spybot ti stvarno ne treba,ako već hoćeš nešto uz malwarebytes za provjeru imaš superantispyware portable

wot mi je bezveze, puno stranica pokaze kao maliciozne a one to nisu....

jel imas nesto konkretno, neku stranicu da vidim da je spybot los

pozzNamigiva

15 godina

Da skužiš da je Spybot loš ne treba ti nikakva stranica, jednostavno ima previše bugova i false positiva i ne može konkurirati MBAM-u, odnosno SUPERAntiSpywareu.

Ako baš želiš, pogledaj na ovom forumu. Svi su napustili Spybota.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
15 godina
Najbolji antivirus

Kaspersky je po mom mišljenju najbolji antivirus bar što se tiće uklanjanja...on mi je jedini uspio sve viruse oćistit dok sam ih imao...

Za mane bi mu naveo možda malo više trošenja resursa i možda malo kompliciranije rukovanje...

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.8.2010 1:55 (dec54).
16 godina
neaktivan
zoooomm kaže...

pozzNamigiva

wot kaže koje su potencijalno maliciozne itd. I po čemu točno znaš da nisu?

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.8.2010 2:02 (brixy).
15 godina
zoooomm kaže...
seneka kaže...

pozzNamigiva

Čuj ako ti je Wot bezveze netrebaš ga koristiti i onda isključi i idi kuda ti srce želi.,pa onda budemo videli jesu li mnoge stranice malciozne ili ne.

Ja znam jel sam mnogima čistio kompjuter a nikada nisu čuli za Wot da je bilo svega i svačega,a nakon wota puno manje skoro da ništa.Pitam jednu kolegicu kako znaš koja je stranica sigurna a koja ne?a ona mi reče "ukucam u google i prva stranica ona nije nesigurna"Smijeh ha slatko sam se nasmijao kako ljudi rade.No na kraju svatko sam odlučuje dali želi imati nešto ili ne.Izlanuo se

16 godina
neaktivan
TonyM kaže...
Ja znam jel sam mnogima čistio kompjuter a nikada nisu čuli za Wot da je bilo svega i svačega,a nakon wota puno manje skoro da ništa.Pitam jednu kolegicu kako znaš koja je stranica sigurna a koja ne?a ona mi reče "ukucam u google i prva stranica ona nije nesigurna"Smijeh ha slatko sam se nasmijao kako ljudi rade.No na kraju svatko sam odlučuje dali želi imati nešto ili ne.Izlanuo se

upravo tako,osim toga wot-ov rating se prikazuje na g-mailu,yahoo-mailu gdje se dosta linka ,o reklamama sa strane da ne govorim,i samim tim se može pokupit malware
a to sa prvim ponuđenim stranicama kod pretraživanja i njihovoj sigurnosti je velika zabluda,uspiju se izgurati na vrh baš te problematične

16 godina
neaktivan
Najbolji antivirus

Evo prije par dana sam skinia trial Kaspersky Pure malo sam ga testira od zauzeca RAM-a,brzine skeniranja,ucinkovitosti,real time protectiona.....Ako ocete mogu napistai cijeli dojam   a za sada cu samo rec nije mi se nimalo svidia,pri samom dnu je

RazorNapster
16 godina
neaktivan
Najbolji antivirus

napiši dapače,inače imašovdje temu posvećenu njemu..

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.8.2010 10:06 (seneka).
15 godina
seneka kaže...
TonyM kaže...

upravo tako,osim toga wot-ov rating se prikazuje na g-mailu,yahoo-mailu gdje se dosta linka ,o reklamama sa strane da ne govorim,i samim tim se može pokupit malware
a to sa prvim ponuđenim stranicama kod pretraživanja i njihovoj sigurnosti je velika zabluda,uspiju se izgurati na vrh baš te problematične

Je točno tako seneka.Masa reklama sa strane a kada se klikne oglasi se wot.Igrao sam jednu igru a sa strane stoje reklame reko ajde da vidim, kada sam kliknuo automacki je wot blokirao te stranice tako da ako se nema wot ode čovjek na te stranice.I to je točno da su mnoge stranice sumljive probile na prva mjesta treba samo otkucati u google pa vidjeti.Zato mislim a to je moje vlstito iskustvo a pokazalo se i kod drugih da je s Wotom puno sigurnije surfati,i to je takoSmijeh

16 godina
neaktivan
Najbolji antivirus

Nije mis e dalo ponovno pisat pa sam samo kopira post koji sam stavia i purovu temu

Tema Najbolji AntiVirus me potakla da prijedem i pokusam nove AV osim svog Nod32 4.Po onome sto se moze saznati iz rijeci proizvodaca da je stavrno superioran.Pa sam odlucia stavit ga na kusnju.Vecini je vrlo bitna cinjennica koliko RAM-a zauzme,ja sam primjetia blago povecnje od neki 30-50 Mb u odonosu na Nod32 4,ta razlika ostaje i kad skenira i kad ne,nazalost zaboravio sam izvuci koliko tocno memorije on sam povuce,uglavnom nece vam usporiti racunalo(nisam ga testira na nekim starim konfiguracijama).Odmah cu vam reci da su me sporedne funkcije dosta "odusevile".File Shredder,Data Backup & Restore ,Data Encryption,PC Security Tune-up  sam nasao kao neke sporedne funkcije ali ipak potrebne jednom vakvom AV.ONO sto me blago razocaralo je   funkcija   "sandbox",mislim da se moglo jos to poboljsat,zasluzio je 90% u tom dijelu,ono gdje je PURE najbolji je dio za indetitet(bankovni racuni,accaunti...) nisam bas htio testirati taj dio pa vam prenosim sto sam procitao,sto se tice djela za Internet Security mislim da bi kao "superiroran AV" trebao imat mogcnost koji sardrzava Inernet Securty   2011 a to je Safe Surf technology,mislim da bi definitivno trebao imat to.Mene osobno Kaspersky me odusevio u Parental Control,pa sad posto nemam djece prijateljeva djeca sad imaju Kaspersky na kompjuteru i meni je-u majku,uglavnom roditelji koji su zabrinuti za svoje malisane mogli bi razmisliti o koristenju bas Kasperskajevog rjesenja(napomena Internet security ima tu mogucnost iako je nisam isprobao),dio koji mi se svida je Home Network Security vjerojatno meni najdrazi dio ,nudi two-way firewall i takoder nudi zastitu wi-fi,nazalost mnogi ovu funkciju nece nac prekorisnom ali oni koju imaju malu vecu kucnu mrezu i kojima je stalo da bude uredna odusevit ce se njome.Sto se tice detekcije gamadi pokusao sam tako da sam na jedan stick stavio manje opsnu gamad(njih 10 tocnije) odmah ih je blokirao naso do ti jednnog i upjesno uklonio doduse nisu bili neki ultra opasni je mi se bas i neigra sa njima.Nakraju mislim da je dobar AV ali bi trebo biti i bolji za dosta veliku cijenu od 100$[3 PC](ovdje jos i visa),posto AV dosta cesto mjenjamo i obnavljamo   msilim da se uopce ne isplati i to mu je drugi ogroman minus onaj najveci minus koji mu je neoprostiv je da ima malo ili uopce nema nacina da se koristi bez placanja tih 100$Nevinašce.Eto to je bilo moje amatersko misljenje o PURU nadam se da ce bit o pomoci.

RazorNapster
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.8.2010 16:37 (Barnie).
15 godina

Barnie oprosti, ali ja tebe uopce nisam mogao "pohvatat" u ovome tekstu sto si napisao pa moram sve jos jednom procitat... OsmijehOvo nije napisano zlonamjerno i svaka cast na tome sto si se potrudio!

"Parental Control" ima ako se dobro sjecam i Zone Alarm vec par godina i isprobano radi jako dobro (imam mladeg brata pa sam mu prije ti znao stavit na njegov komp).

Sta ne valja tocno sa "Sandbox-om"? Znaci detekcija je ok tj. sve je lagano uklonio? 100 dolara kazes!? Definitivno previse...ma sta god da su integrirali u njega.

Hvala na kratkoj recenziji...no ovih 100 dolara mi jos uvijek ne idu u glavu...ncncn....Neodlučan

Rusi su to sve dobro zastitili pa da bi skinio neku "piratsku" verziju koja radi ok, moras se ipak malo vise potrudit i zezat se malo cesce sa svime time....a bogme ja nemam volje za to. Imao sam volje za takve stvari dok sam bio mladi i dok sam vjerovao da samo "Pro", "Ultimate" i tako neka zvucna imena valjaju. 

Nista, ja i dalje ostajem na free rijesenjima.... Hvala jos jednom!

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
neaktivan
Najbolji antivirus

100$ za 3pc za 1 ti je 80$ ili nesta blize,virujem da se nisi mogao snac,sorr zbog toga,pokusat cemo poboljsat u buducnosti

RazorNapster
16 godina
protjeran
Najbolji antivirus

ovako evo mojeg misljenja..testirano

avira najbolji antivirus za mene..iamo NOD32 i isao njime skenirat comp a nakon njega sam skenirao odmah Avirom i ona je pronasla 6 virusa..NOD32 nije pronasao nijedan..ako imate Aviru Premium ili Aviru Professional NEBOJTE se virusa..Avast za mene nevalja..jedino jos AVG mi nekako lici na neki antivirus

Ako oces 1vs1 u CSu javi se!
15 godina
friend of the geek kaže...

ovako evo mojeg misljenja..testirano

avira najbolji antivirus za mene..iamo NOD32 i isao njime skenirat comp a nakon njega sam skenirao odmah Avirom i ona je pronasla 6 virusa..NOD32 nije pronasao nijedan..ako imate Aviru Premium ili Aviru Professional NEBOJTE se virusa..Avast za mene nevalja..jedino jos AVG mi nekako lici na neki antivirus

Ovo za  Aviru je uredu ali zašto za tebe  Avast nevalja?

Avast free nije loš antivirus ima više funkcija nego Avira free a i dobro odrađuje svoj poso.Kako Avast free radi može se vidjeti na nekima stranicama(neznam jel smijem reči) poznatog foruma.Probaj pa vidit tamo se uspoređuje s Kasperskym.Jest da je tešto usporediti ali Avast free radi svoj posaoSmijeh

No ako za tebe nije dobar onda okIzlanuo se

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.8.2010 17:27 (TonyM).
15 godina
neaktivan
Najbolji antivirus

Ja licno koristim AVG Nod 32 antivirus. Odlican je, licencirati ga je lako preko neta, a do sada nisam imao problema sa virusima, evo 2 godine otkad sam ga instalirao. Ima dobar skener virusa, uvijek je up to date, sam se update-uje. Takodjer - proglasen za jedan od najboljih AVG programa. Pozdrav

15 godina
protjeran
PowerBeam kaže...

Ja licno koristim AVG Nod 32 antivirus. Odlican je, licencirati ga je lako preko neta, a do sada nisam imao problema sa virusima, evo 2 godine otkad sam ga instalirao. Ima dobar skener virusa, uvijek je up to date, sam se update-uje. Takodjer - proglasen za jedan od najboljih AVG programa. Pozdrav

Pozdrav i tebi. I ja ga osobno koristim već tri godine. Solidan je. No u tvome postu ispada da je Nod 32 AV u stvari proizvod AVG ( AVG Technologies iliti Grisoft ). Nod 32 Antivirus je proizvod firme Eset. Vjerovatno ti se potkrala greška u pisanju. Bez zamjerke. 

15 godina
BlackFoot kaže...
PowerBeam kaže...

Vjerovatno ti se potkrala greška u pisanju.

Dvaput!?

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.8.2010 11:14 (deadman).
15 godina
neaktivan
Najbolji antivirus

Izgleda da ja jedini koristim AVG internet security lol,njega koristim vec 2 godine i nikada problema,ali onaj cijeli,nikako free,brz,ucinkovit,jednostavan,sve sto treba =)

eplati.com
15 godina
neaktivan
avg i točka

avg je najbolji

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice