Zašto se pričaju gluposti, KIS je miljama daleko bolji nego što je NOD ikada bio, to što se nezna namjestiti aplikacija ne znači da ta aplikacija nevalja... KIS nije samo skener, KIS je kompletno sigurnosno rješenje sa svime što će itko ikad (ili barem većina) zatrebati od sigurnosnih alata, ukoliko se nauči koristiti i pravilno namjestiti.. nikad uzera neće ostaviti na cjedilu tj. nema šanse da ma koji dropper pravilno instalira svoj dirty payload na računalo branjeno KISom.
ESET je s druge strane čisti skener sa nakalemljenim packet filterom koji ni u najljepšim snovima nemože zaustaviti nedetektirani virus da se instalira, u najboljem slučaju virus neće zvati kući, u realnosti najjadniji grayware će lako zaobići njegov leaky firewall, sa Avirom je isti slučaj samo uz bolju detekciju
Blacklist skeneri su stvar prošlosti, malwarea je jednostavno previše za učinkoviti blacklisting, ne znam kako ljudi ne primjećuju kako se uvijek iznova zaraze sa novim malwareom, nitko sa se neće zaraziti sa virusom starim 10 dana pa makar imao najgori skener na tržištu... problem su 0hours infekcije, malware kojim se ljudi zaraze je uvijek nov, dok se pojavi AV potpis na update serveru prođu sati a tada je već kasno, čak i kod dobre heuristike stvar je gotovo jednako loša, jer će dobar pisac virusa uvijek svoju prljavu rabotu provjeriti na dostupnim i popularnim AV rješenjima što će njegovom malwareu dati toliko potrebnu prednost u borbi protiv skenera te brzoj infekciji što više računala.
Pametnima skener služi samo kako bi vidjeli o kojem se virusu ili porodici virusa radi, nikako kao prva crta obrane, za to se koriste drugačija oruđa koja neka sigurnosna rješenja imaju a neka nemaju...
Hm, jedan od najboljih postova koji sam vidio u temama ovog tipa. Kaspersky je i po mojem mišljenju zaista izvrsno rješenje, može se reći i najbolje(subjektivno mišljenje). Kako netko kaže "nema najboljeg AV-a"... Naravno da svatko ima svako svoj najbolji, prema tome, ta rečenica ne stoji. Uz KIS, treba napomenuti i NIS, stvarno izvrsno sigurnosno rješenje, po meni odmah iza KIS-a. NIS ima "Live update" na kojem možeš pronaci update svakih 2-3 minute, zaista odličan posao! NIS ima problem kao i večina sigurnosnih rješenja(osim KIS i CIS), a to je slab firewall.
Ja koristim Norton 360 trial(90 dana) i problem s slabim FW sam lako riješio. Instalirao sam comodo, onaj poup-up da je isključen i ona poruke da je isključen lako se sredi. Ako nekome treba, evo objašnjenje. Dakle, ovako: Settings->Administrative settings-> Product State monitoring-> Configure-> Samo maknete kvačicu s "firewall".