Da li mi se isplati kupovati McAfee-ov Antivirus?Je li on dobar antivirus?
McAfee Antivirus
- poruka: 30
- |
- čitano: 18.828
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mcaffeov AV nije među najboljima tako da ga nemoj kupovati. Od komercijalnih AV-a ističu se BitDefenderov i Kasperskyjev.
Ja bih uzeo BitDefendera.
On mi je malo skup....
inače McAfee čuva neke od najposjećenijih internetskih stranica i nikad nije bilo problema sa zarazom ili rušenja istih (cabelas, north face, itd). ima ga i moj friend u arizoni, sin mu radi za boing (kontraktori) i proizvodi oružje (selfguide missles) za us army i njihova firma ima McAfee na računalima i dao je licencu svom starom, sve radi za 5.
A Symantecovi proizvodi? Norton antivirus ili Internet Security?
Kažu da Norton uzima 450MB-a RAM-a
Kažu da Norton uzima 450MB-a RAM-a
Stare verzije su jako usporavale; nova verzija je uvelike smanjila zauzeće RAM-a.
U svakom slučaju, Norton ne usporava puno, nudi kompletnu zaštitu (Internet Security) i osobno smatram da je bolji od ESS-a i BitDefendera.
Isplati.
Ja sam ga koristio godinama i nista mi ne fali kompu. Ta prica koji je bolji - gori koji propusta koji ne, nema vise smisla. Svaki valja na svoj nacin i svaki ponekad propusti neki virus, eno statistike na Av comperatives i drugim sl.stranicama pa gledajmo rezultate. Relativno je dali danas ovaj valja a stura onaj. Ja mislim da je dobro ko ima volje probati sto vise av programa i na kraju odabrati sebi koji valja, jer svaki ima razlicite opcije, module, neke posebne dodatke itd. Takodjer pitanje ram-a je vazno. Ko nema jaku masinu tu samo idu Avira i Nod32, sve drugo je gubljenje zivaca .
Ta prica koji je bolji - gori koji propusta koji ne, nema vise smisla. Svaki valja na svoj nacin i svaki ponekad propusti neki virus, eno statistike na Av comperatives i drugim sl.stranicama pa gledajmo rezultate. Relativno je dali danas ovaj valja a stura onaj..
nema danas - sutra,avira je u vrhu godinama
Ta prica koji je bolji - gori koji propusta koji ne, nema vise smisla. Svaki valja na svoj nacin i svaki ponekad propusti neki virus, eno statistike na Av comperatives i drugim sl.stranicama pa gledajmo rezultate. Relativno je dali danas ovaj valja a stura onaj..
nema danas - sutra,avira je u vrhu godinama
Mozes ti tu sliku zakaciti u sobi na zid i svaki dan je gledati i diviti joj se.
Avira propusta i niko me nemoze suprotno ubjediti jer sam sam sebi to dokazo i nemam potrebe to dokazivati drugima.
Mozes ti tu sliku zakaciti u sobi na zid i svaki dan je gledati i diviti joj se.
Avira propusta i niko me nemoze suprotno ubjediti jer sam sam sebi to dokazo i nemam potrebe to dokazivati drugima.
ne radi se tu o propuštanju,to je ručno pokrenuta detekcija malwarea,čisti av bez hipsa ili nečeg drugog
a šta ti koristiš pametnjakoviću?
ne radi se tu o propuštanju,to je ručno pokrenuta detekcija malwarea,čisti av bez hipsa ili nečeg drugog
a šta ti koristiš pametnjakoviću?
Kao sto rekoh, onu tvoju sliku sa statistikama zakaci na zid pa je gledaj svaki dan i divi joj se.
Ti ili pojma nemas o ''virusima i antivirusima'' ili pripadas ''kultu avira'' pa kad se nesto kaze protiv ,tad izaziva ''affective distrubance ''.
Sta se moze, tako je to u zivotu. Svako ima pravo na svoj komentar.
Kao sto rekoh, onu tvoju sliku sa statistikama zakaci na zid pa je gledaj svaki dan i divi joj se.
Ti ili pojma nemas o ''virusima i antivirusima'' ili pripadas ''kultu avira'' pa kad se nesto kaze protiv ,tad izaziva ''affective distrubance ''.
u pravu si,šteta što si tako kurčevit,mogao sam od tebe puno naučiti
možda kad stasaš u muškarca i naučiš se uljuđenoj komunikaciji
naša korespodencija je ovim završila
koristim aviru free+wot+mwb vec par mjeseci i do danas nisam imao niakavih problema sa navedenom kombinacijom.
imam racunalo staro 7g i xp radi kao satic bez ikakvog usporavanja
u pravu si,šteta što si tako kurčevit,mogao sam od tebe puno naučiti
možda kad stasaš u muškarca i naučiš se uljuđenoj komunikaciji
naša korespodencija je ovim završila
1. Prvi si poceo
2. Koristio si termine koje ja nisam koristio. ''pametnjakovic'', ''kurcevit''
3. Ulijeces u afektivna stanja na jeftine zezancije i zajebancije
4. prema tome ko treba da odraste to je sad ostavljeno drugima da zakljuce
5. Zelim ti ugodnu vecer i uzivaj u zivotu, nema potrebe za napetost i sekiraciju pored vaznijih i precih stvari u zivotu
greetings
1. Prvi si poceo
počeo sam stavljajući sliku grafikona s one stranice na koju se ti pozivaš
detekcije malwarea i onih koje testirani av propušta
edit.:kažu "da je jutro pametnije od noći" pa shodno tome predlažem da prekinemo offtopic
hvala ti king,jesi vidio kako me izvređo
Oho. Pa nisam ni vidio ovo.
A što bi trebao gledati ako ne rezultate detekcije?
I da stanem u obranu seneke, ukratko-nemaš pojma što pričaš...
Kakvi kultovi? O čemu ti? Ako ne pratiš tu tematiku na forumu nemoj o nekome govoriti gluposti.
Oho. Pa nisam ni vidio ovo.
A što bi trebao gledati ako ne rezultate detekcije?
I da stanem u obranu seneke, ukratko-nemaš pojma što pričaš...
Kakvi kultovi? O čemu ti? Ako ne pratiš tu tematiku na forumu nemoj o nekome govoriti gluposti.
ha ha ...... .
pravi sam kr...
jel da ?
Lijepo je stati u odbranu prijatela, ali ima i ona narodna:
Ne zabadaj nos gdi mu nije misto, gledaj svoje stvari.
Sve je ovo sama zajebancija i forum i ljudi i nickovi !.razumijes? Sta se tako palite ko Tesline zarulje,opustite se malo, uzivajte !
Sta mislis ti drugar bi li ja onako kacio kuke da neko nije to trazio? Nebi sigurno!
Prvo provjeravam i testiram kako ko reaguje, pa onda kakvo mu je znanje, pa na kraju odredim ko je za saradnju a ko nije.
Svi oni koji imaju jednostrane konstrukte u misljenju ti nemaju intelektualni domet da se upustaju u realne, razumne rasprave o internet security tematici pa i u bilo cemu drugo.
Niko ko ima pameti i iskustva nece podleci iskusenju da kaze : Moj antivirus je najbolji, a svi drugi su k... ! Mozda ovo i ima opravdanja ako je neko dao novac pa kupio software. Svako cijeni svoju muku i trud.
Ali generalno gledajuci dosta ljudi podlijeze nekim ''grafikonima'' statistikama kojih posvuda ima na netu o rangiranju av programa i sa njima pokusavaju nesto dokazati. Moze to, ali oprijez. Potplacenih stranica na sve strane.
Ja nikad nisam odusto od upotrebe Avire, na jednom kompu odavno to imam instalirano i godinama obnavljam licencu jer znam koliko vrijedi i taj program uvijek cu ga koristiti. Hocu da kazem da nemam kritican stav pram aviri ali zna ponekad propustiti. Na drugom kompu imam mcafee t.p. isto tako uspjesno opablja svoj poso, nema problema ako se ne zalazi u neistrazene zone googla.
To je to.
Na kraju krajeva ovom prilikom cu uputiti izvinjenje svima kojima sam uputio neugodne opaske ukljucujuci tebe i seneku, i da razvodnim gusti sirup koji se tesko pio dok smo razmjenjivali one gore postove. Nije mi u interesu da se drze tenzije medju nama.
Uzivaj te i ugodna vece.
moze info kako izgledaju ti propusti.
ja isto godinama obnavljam avira suite.
(ne hvalim je na sva zvona)
obnavljam je za jedan pc cisto iz tradicije i navike...samo jos jedan dodatak je zanimljiv, da nikada nije izbio problem na pc-u zbog nekog "propustanja".
sto ne znaci da sam sebe ne mogu upropastit sada testirajuci,ali me zanima sto je to kod tebe bilo.
Ali generalno gledajuci dosta ljudi podlijeze nekim ''grafikonima'' statistikama kojih posvuda ima na netu o rangiranju av programa i sa njima pokusavaju nesto dokazati. Moze to, ali oprijez. Potplacenih stranica na sve strane.
Av Comparatives je poznata i priznata stranica koja se bavi testom sigurnosnog softwarea, ako bi nekome trebalo vjerovati, onda su to oni.
Također i tebi isprika s moje strane.
1. Prvi si poceo
počeo sam stavljajući sliku grafikona s one stranice na koju se ti pozivaš
detekcije malwarea i onih koje testirani av propušta
edit.:kažu "da je jutro pametnije od noći" pa shodno tome predlažem da prekinemo offtopic
hvala ti king,jesi vidio kako me izvređo
Ma nebitno, znaju ljudi s topica tko što zna
ima jako puno preporuka av-a i još ću prguglat i malo pričekati do još nekih testova o av-ima
Može Lock.
moze info kako izgledaju ti propusti.
ja isto godinama obnavljam avira suite.
(ne hvalim je na sva zvona)
obnavljam je za jedan pc cisto iz tradicije i navike...samo jos jedan dodatak je zanimljiv, da nikada nije izbio problem na pc-u zbog nekog "propustanja".
sto ne znaci da sam sebe ne mogu upropastit sada testirajuci,ali me zanima sto je to kod tebe bilo.
Poz.
Ne mogu da nadjem log u dokumentima prava zbrka arhive,cijelo vrijeme trazim da pokazem tadasnje statistike tih propusta.
Izlago sam antiviruse svim mogucim stranicama i linkovima, downloadima sa torrenta..win rarovi... itd. Bilo je nekih trojanaca koji nisu bili detektovani. (Avira 8.),Noron je to kasnije pokupio. ( iako je norton tad toliko propusto da je to bilo za cudjenje). Ali na kraju krajeva iskreno da kazem avira mi je najmanje od svih pravila propuste bez obzira na navedeno. Kaspersky nije vidio 50-tak trojanaca , nisam za to ni znao dok mi nije pocelo stopati sa otvaranjem prozora i problem sa zatvaranjem, poceo je komp lagano lediti, totalno mjenjati ponasanje.( taj komp inace nije imo puno RAM-a, jedva je kaspeskog podnjeo). Slucajno stavljam aviru free i napravim scan i nadje 50-tak Vundo-TR. Ovo kad sam spomeno ljubiteljima kasperskog, oni na mene opalise paljbu psovki kako je to nemoguce, jer kaspersky je po njima najbolji od svih u detekciji. Ja se nisam ni 2 % trudio da im ista dokazujem suprotno, vise je to moja osobena stvar i sta ce drugi o tome kazati najmanje me interesira. Ovi moji testovi su samo mene intersirali. . I tako tad se intenzivno vrsio pritisak raznim malwerima u saradnji sa ljudima koji znaju ovaj poso i doso do odredjenih zakljucaka.
Jasno je da se danas tehnologija av programa jako unaprijedila i popravila stare nedostatke. Ove godine dobra su izdanja av softwera. Generalno nemam nikakvih primjedbi i svaki je na svoj nacin dobar.
Recimo kod mene na ''mcafee site advisoru'' je oznaceno sta je sigurno sta nije,ogroman broj stranica je zeleno(bezbjedno) i neko normalno surfanje po googlu po zeleno oznacenim stranicama nema sanse da se naleti na virus, tako da u tim slucajevima i ne treba av program. A i kad se zadje na crveno oznacenim stranicama, rijetko kad se pojavi neki virus, moras biti pravo uporan da bi na njega naletio. Ovaj site advisor za pocetnike ili neupucene idealno sredstvo zastite-navigacije.
Recimo ovo moze biti odgovor na tvoje gore pitanje i komentar, ocigledno da normalno koristis internet i surfanje i vodis racuna o torrentu i skidanjima, tako da nema propusta ili nisi jos naletio na virus koj nemaju u update-u ''virus data base''.

Sad bi ti logic rekao da te pere paranoja....
Odgovor na Torrente komentar:
To je to.
Puna vojna oprema za one koji hoce full protection.
Meni ovdje ne odgovara wot,ni pokrivanje svih slojeva koje si spomenuo.
Vise mi odgovara malo prostora i za propuste da mogu nekad uposliti i malwarebytes
Meni je ovo dovoljno :
McAfee T.Protection(Site Advisor)
SpywareBlaster
Malwarebytes
HijackThis
GlaryUtilities
CCleaner
TFC
Ranije je tu bilo i Wot,SuperAntispyware,Ad-adware, Spyware Terminator, Spybot S&D, Comodo firewall,Outpost firewall itd.ali to mi ne treba ,smeta i previse je trpati ove antispyware
Na drugom kompu:
Avira Premium
Spyware Terminator ( neki dan sam ga uninstall, smeta )
Comodo firewall
Malwarebytes
wot
Glary
CCleaner
TFC