Kaspersky problem

poruka: 12
|
čitano: 1.651
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Kaspersky problem

Kupim jučer po prvi put Kaspersky Internet Security. Do sad sam imao 2 godine Norton (katastrofa), 2 godine Nod32 (ok), 1 godinu F-Secure (jako dobar). I idem instalirat neku igru i izbaci error. Na netu skužim da triba napravit update na Directx. Probam web update i pri kraju kaže da nije uspjelo i izbaci error. Skinem cijelu verziju Directxa i isti problem. Izgubim par sati i probam sve živo što su sugerirali i nema spasa. Na kraju se promislim Kaspersky je jedino što nisam do sad koristija i ugasim ga. Naravno instalira sve bez beda.

Ako on blokira trivijalne stvari kao update Directxa, koje još probleme mogu očekivati od njega. Koliko vas koristi KIS i jeste li imali sličnih problema? Jer ovakav ispad več nakon jednog dana korištenja mi je diga tlak i da zastupnici F-Secure nisu u banani kakvoj jesu i dalje bi se drža tog softwera.

16 godina
Kaspersky problem

koristim KIS godinama i nikad nije bilo problema kao što je ovaj tvoj. pogledaj u application control > manage applications je li ti ovako podešeno ?

14 godina
neaktivan
Re: Kaspersky problem
total kaže...

koristim KIS godinama i nikad nije bilo problema kao što je ovaj tvoj. pogledaj u application control > manage applications je li ti ovako podešeno ?

Da

16 godina
Kaspersky problem

igra nije crackirana ? znaš li koja je greška bila u pitanju ?

možeš pogledat u kaspersky report što je bilo (ako je kaspersky nešto blokirao, to će biti zavedeno)

pokretanjem dxdiag automatski se sprema u trusted group, reason : listen in database of known software

17 godina
Kaspersky problem

Činjenica je da svi "agresivniji" i veći security suiti zadaju probleme, samo je pitanje da li će i kada tebe zadesiti. Ja nisam s njim mogao pristupiti netlabu jer je blokao java applet čak i uz exclusion, pa sam ga morao gasiti.

Probaj offline dx instalaciju staviti kao exclusion rules (zaboravih gdje je to točno u Kasperu jer ga ne koristim već godinu dana).

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
16 godina
Kaspersky problem

spremanje neke aplikacije u exclusion znači samo da kaspersky neće skenirati file/folder što nema veze s pokretanjem  i ovlastima nekog programa.

pokretanje nekog programa (write-read-create-delete ) se određuje spremanjem programa u trusted, low restricted, high restricted i untrust grupe. ogroman dio programa će se automatski spremiti u neku od grupa,digitalno potpisani idu u trusted, manje poznati programi idu u low restricted grupu, a sumnjivi u high ili untrusted grupu.

naravno da stoji mogučnost da je u ovom slučaju problem i u kasperskom, samo po meni vjerojatnost je mala da je kasperski blokirao dxdiag.exe

14 godina
neaktivan
total kaže...

možeš pogledat u kaspersky report što je bilo (ako je kaspersky nešto blokirao, to će biti zavedeno)

pokretanjem dxdiag automatski se sprema u trusted group, reason : listen in database of known software

Instalacija DX nema ništa s igrom. I da nemam igru a želim update na DX i dalje bi je Kaspersky blokirao

14 godina
neaktivan
Lovac kaže...

Činjenica je da svi "agresivniji" i veći security suiti zadaju probleme, samo je pitanje da li će i kada tebe zadesiti. Ja nisam s njim mogao pristupiti netlabu jer je blokao java applet čak i uz exclusion, pa sam ga morao gasiti.

Probaj offline dx instalaciju staviti kao exclusion rules (zaboravih gdje je to točno u Kasperu jer ga ne koristim već godinu dana).

Ako on sam nezna da user koji radi update s DX nije "virus" ni ništa slično onda kvragu. Ali umjesto svega toga nabolje ga onda gasit kad instaliraš stvari za koje si 99.9% siguran da su bezopasne.

16 godina
axos kaže...
total kaže...

Instalacija DX nema ništa s igrom. I da nemam igru a želim update na DX i dalje bi je Kaspersky blokirao

jesi li pogledao u reports>detalied reports>application control je li kaspersky stvarno blokirao dxdiag ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.5.2014 14:38 (total).
14 godina
neaktivan
Kaspersky problem

Nije. Nije bilo nikakvog podatka o tome. Jednostavno ga je blokira. A čak nije bija ni na listi blokiranih. Jednostavno nije dopustija instalaciju niti dao nikakvo upozorenje.

16 godina
Kaspersky problem

možeš kontaktirati njihov support, ukratko opišeš problem i odgovor ćeš dobiti vrlo brzo. 

11 godina
Kaspersky problem

Ovako, desava mi se kad upalim skype, budem par sekundi online i izbaci me sa skypea. Poslije uvijek dolazi prozor da moram na novo pisat user name i password. 

Ima li ovo ikakve veze sa antivirusom?

Hejjjjj
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice