Zanimaju me vaša mišljanja o navedenom AV programu.
Ja sam ga instalirao i samo mi je komp usporio....
EDIT: Ispricavam se ne 2009 nago 2010. Kaspersky Interbnet Security 2010
Zanimaju me vaša mišljanja o navedenom AV programu.
Ja sam ga instalirao i samo mi je komp usporio....
EDIT: Ispricavam se ne 2009 nago 2010. Kaspersky Interbnet Security 2010
Jedino ako imaš 512MB RAM-a hahahahahaha. Kaspersky Internet Security 2010 ne usporava kompjuter nego ga ti nisi održavo. Nabrojao bih programe za održavanje računala ali to bi bilo Off Topic. Kaspersky rulez!
xZero, znaš li ti napisati "internet"?
ja sam taj program imao na staroj kanti od računala uopće ne usporava kompjutor,više to radi nod 32 koji je poznati po malom zauzeću resursa
Znam napisati "internet" ali ovo je bila zabuna i copy/paste naslova u poruku...
Dakle:
Instalirao sam WIN XP prije manje od 2tjedna, i AVIRU PREMIUM.
Zatim sam jucer obrisao Aviru premium kako bih isprobao taj kaspersky,medjutim komp je usporen...
Proces od kasperskog kod mene u task manageru "zdere" "samo" 98% CPU + još gomilu RAM-a (razlog nejasan)
Onda sam opet obrisao kaspersky i stavio Aviru Premium i komp radi k'o munja...
+
Avira je Detektirala par trojanaca koje kaspersky nije.
Ostani na Aviri Premium i to je to nema frke, KIS je malo prezahtjevan program to sigurno i neke opcije treba u njemu iskljucit defnitivno. Naprimjer treba iskljucit Anti-Spam, Adblocker i nesretni Anti-Dailer modul jer ko ima ADSL to je potpuno neskorisno a samo zdere resurse.
xZero, znaš li ti napisati "internet"?
I još napiše da je KIS antivirus.......
Možda mu je B.net ISP, pa je onda i InterB.net
Znam napisati "internet" ali ovo je bila zabuna i copy/paste naslova u poruku...
Dakle:
Instalirao sam WIN XP prije manje od 2tjedna, i AVIRU PREMIUM.
Zatim sam jucer obrisao Aviru premium kako bih isprobao taj kaspersky,medjutim komp je usporen...
Proces od kasperskog kod mene u task manageru "zdere" "samo" 98% CPU + još gomilu RAM-a (razlog nejasan)
Onda sam opet obrisao kaspersky i stavio Aviru Premium i komp radi k'o munja...
+
Avira je Detektirala par trojanaca koje kaspersky nije.
Da li je to bila originalna verzija ili barem trial verzija skinuta sa stranica proizvođača. Za takvo opterećenje CPU -a i potrošnju RAM-a od strane KIS - a ( legalnih verzija ) još nisam čuo ni vidio. Isprobao sam i testirao dosta sličnih programa ( NIS 2010, F- Secure, G - Data, Trend Micro ), a među njima i KIS 2010 i gotovo da ne mogu da vjerujem u to. Sada upravo koristim na ovom računalu jednu drugu kombinaciju koja mi puno više opterećuje sustav od KIS-a. Na drugom računalu imam legalni KIS 2010 i gotovo da ga ne zamijećujem. Normalno treba pogasiti neke stvari kao AdBlocker, AntiDailer, AntiSpam i druge opcije staviti na optimalno.
ja sam taj program imao na staroj kanti od računala uopće ne usporava kompjutor,više to radi nod 32 koji je poznati po malom zauzeću resursa
Ne možeš uspoređivati kruške i jabuke...KIS je security suite, a NOD32 antivirus.
xZero je skinuo Kaspersky sa download.com iliti cnet. Neznam,ja imam 1.3 GB RAMA-a a Kaspersky ne primjećujem. A ako si našo 3 trojanca s Avirom Premium to je zato što nisi skeniro s Kaspersky-jem kad si ga instaliro. Avira je najbolji free AV,a Premium ima neke "dobre" stvari ali nikako se ne mogu mjerit s Kaspersky-jem. Ja nisam Kaspersky fan,al imo sam aviru free koja se ne razlikuje previše od premium i mogu reći da je jako dobra,ali s Kaspersky-jem se nemoraš brinut,dok s Avirom,bilo ona Free il Premium,treba ti firewall(preporučujem Pc Tools Firewall Plus mili ZA),neki anti-spyware(Najbolji Spyware Doctor) i malwarebyte's anti-malware
,neki anti-spyware(Najbolji Spyware Doctor) i malwarebyte's anti-malware
znači ja imam free edition Aviru+malwarebyte"s anti malware,a do sad nisam imao niti jedan anti-spyware
bil sam instaliral gore navedeni spyware doctor i nije mi ništa pronašao,pa sam ga izbrisal i instaliral Super Antispyware free edition (po preporuci kojoj sam našao na forumu) i našao mi je 11 detected threast
znači moj prijedlog je Super Antispyware free edition a ne Spyware doctor
Ma ljudi svaki rezidentni antimalware program ima svoje dobre i manje dobre "osobine" ( bio on free ili komercijalni). Nijedan, ama baš nijedan ne može detektirati sve. Kroz svaki prođe neko smeće koje će neki drugi detektirati i obratno. Nekima se neki program pokazao dobar, drugima ne. Netko koristi firewall ( osobno uvijek ), a drugima su komplicirani i "predosadni" ( pogotovo ako nisu dobro podešeni). O takvim stvarima ne vrijedi raspravljati, ali se može dati mišljenje i savjet onome tko to zatraži. Svatko će odabrati po nekom kriteriju ono što mu najviše odgovara. Po mom skromnom mišljenju ne treba pretjerivati s aktivnom rezidentnom zaštitom različitih antimalware programa koji često nisu kompatibilni. E tada se pitamo zašto je CPU toliki, gdje nestade moja memorija, zašto mi se smrzava računalo idr. Pa nesluže nam računala valjda samo zato da ih "naoružamo" antimalware programima i onda juriš na surf i download.
SUPERAntiSpyware sam i ja koristio,jako je dobar. Ja sam preporučio Spyware Doctor jer je jedan od najboljih-ali ne i najbolji. Svaki se Anti-Spyware razlikuje po nećemo,ima mana a ima i prednosti. Spyware Doctor ima jako lijepo sučelje dok SUPERAntiSpyware ima onako solidno. SUPERAntiSpyware ne usporava kompjuter dok skenira. Ista je kod NOD32,čući u tayu xD. Spyware Doctor se plaća :S . Ovako,ako imaš para kupi (da ne bude off topic) Kaspersky Internet Security,a ako hoćeš neki free,ili Avira ili avast! (AVG ne,jer sam ga imo,pola toga ne nađe,a pola toga što nađe nemože obrisati). Kaspresky je jako jako odličan. Update vrši svakih sat vremena po 500 kilobajta,a ako imate Kaspersky Anti-Virus onda oko 200 kilobajta. Detekcija virusa 99%. Imo sam razne: ESET NOD32 Anti-Virus,ESET Smart Security,Kaspersky Anti-Virus,Kaspersky Internet Security,AVG Free,Avira free. Najviše mi se dopao Kaspersky jer ima najbolje detekcije,a rezident zaštita je vrhunska! Preporučujem Kaspersky!