Pozdrav,
Avas mi je nasao sumnjiv objekt i zatrazio da resetiram komp te skeniram i uklonim virus(il sta je to vec) ja to uradim ali mi je opet izbacilo istu poruku, molim za pomoc
Pozdrav,
Avas mi je nasao sumnjiv objekt i zatrazio da resetiram komp te skeniram i uklonim virus(il sta je to vec) ja to uradim ali mi je opet izbacilo istu poruku, molim za pomoc
Meni to izgleda kao false positive. Za svaki slučaj skeniraj MBAM-om i ako ništa ne pronađe, stavi tu datoteku na Avastovu ignore listu.
Nikako na ignore čim se problem ponavlja,verovatno je rootkit skini ovo pa skeniraj
http://support.kaspersky.com/viruses/solutions?qid=208280684
imam slican problem avast govori da je nasao rootkit i pita za brisanje.bilo ja obrisao ili ne on pita za restart kompjuter.
Restartiram kompjuter i on opet javi isti rootkit.Dali ima nesto sto bi moglo to ukloniti,a da je neki slozeniji program?
imam slican problem avast govori da je nasao rootkit i pita za brisanje.bilo ja obrisao ili ne on pita za restart kompjuter.
Restartiram kompjuter i on opet javi isti rootkit.Dali ima nesto sto bi moglo to ukloniti,a da je neki slozeniji program?
Mali bug u Avastu
Ni to nije sve,stalno mu treba po nekoliko sati za full scan a nemam para za neki bolji antivirus,sta da radim?
A šta će ti Full Scan uopšte,bez potrebe drlja po filmovima i muzici,odradiš Quick i sasvim dosta ako ima nešto što može da detektuje.
Piše li sptd.sys (slika je malena, pa se ne vidi dobro)? sptd.sys (SCSI Pass Through Device) je driver koji omogućava rad DAEMON Toolsima, Alcoholu 120% i sličnim programima. Vjerojatno se radi o false positive slučaju, ukoliko imaš instaliran neki program za virtualni optički pogon.
Pozdrav
Prilikom instalacije orginalne igrice Avast mi je detektirao sumnjičav program i prekinuo mi instalaciju.
Igricu nisam mogao instalirati dok nisam isključio Avast.
U čemu bi mogla biti caka ?
Hvala :)
koja je igrica u pitanju?
100% org i bez cracka?
U pitanju je Quake 4.
100% orginalna igrica.Serijski broj uneseš i to je to.Nema cracka.
Prilikom instalacije orginalne igrice Avast mi je detektirao sumnjičav program i prekinuo mi instalaciju.
Kako se zove taj "program" prije će biti file koji je detektirao?
Ne znam kako se zove.Moguče je da je i file, ali svejedno detektirao je nešto što nebi trebao, jer se radi o orginalnoj igrici, a možda Avast detektira nešto što smatra sumnjivim iako nije.
Sve u svemu isključio sam Avast prilikom instalacije igrice,instalirao pokrenuo i sve radi savršeno.Zanimalo me je zašto je to uradio,ali evo kako sam već naveo prije može biti do avasta nego do orginalne igrice.
Zanimalo me je zašto je to uradio,ali evo kako sam već naveo prije može biti do avasta nego do orginalne igrice.
A moguće da je FP avasta..
- inače ako ti tako nešto detektira a nisi siguran što je, možeš uploadati na virus total do 32mb pa provjeriti što je.
Ne mogu napraviti update avasta jer mi stalno izbaciva ovo sa slike ispod.... Probao sam i sa repair opcijom ali je radilo nekih 10 minuta pa ponovo isti problem... Da ga reinstaliram ili pričekam ako je možda do njih ?
To se zna dogoditi.Možeš u opcijam u Avastu gdje se preporuča nakon koliko minuta da kontrolira update staviti svakih 90 minuta te če on sam odraditi.Znam da update izlazi 2 eventualno 3 puta u danu ali kod mene je uvijek tako.Mislim da je to greška kod njih ili ti je ključ istekao.Ako je zatražiš novi i besplatno ga dobiješ.
Imam probnu verziju Avasta. Jednom mi se pojavilo upozorenje da se ne povezuje s drugim mrežama a ja sam potvrdila i od tada ne mogu igrati multiplayer. Kako da vratim tu postavku?