Samsung Galaxy S III - Rasprava

poruka: 12.184
|
čitano: 3.911.299
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

da li se igrao tko sa undervoltom s3? koju aplikaciju koristit za stress test nakon undervolta ili overkloka da vidim jel stabilno? 

i7 power!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S III - Rasprava

Moš Antutu stress test.

Ja sam redovno imao undervoltan na -100uv

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
14 godina

Da li postoji koji način da mi se RAM memorija "automatski" isprazni nakon korištenja aplikacija.
Ovako moram "ručno" čistiti RAM {#}
dal ima koja aplikacija ili postupak ??

Hvala

0 0 hvala 0
13 godina

Android bi to trebao sam po sebi pametno odradjivati.

Ako je rootan uredjaj, pogledaj neki kernel koji podrzava stweaks ili od boeffle + boeffla settings. Imas LMK settings.

ja

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

Da li postoji koji način da mi se RAM memorija "automatski" isprazni nakon korištenja aplikacija.
Ovako moram "ručno" čistiti RAM {#}
dal ima koja aplikacija ili postupak ??

Hvala

A da te prvo pitam zašto čistiš RAMe?

Evo prvo pročitaj ovo, pa ako i te nakon sveg toga što pročitaš, baš zanima, ima nekih modova koje ti mogu preporučit. ;)

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
12 godina
neaktivan

Očekivao sam više od kamere na ovom mobitelu. Recimo kada se u kadru nađe skoro potpuno crna pozadina, mobitel toliko posvijetli sliku da na kraju ta crna izgleda kao svijetlo siva, dok se ne crni objekti nakon toga uopće više ne vide. Slika je sva nekako blijeda, nedostaje joj boje, saturationa. 3 godine stara Nokia N8 daje mnogo bolje slike. Probao sam mijenjati EV, no ta postavka skoro uopće nema utjecaja na sliku :S Uključujući uotdoor visibility slika postaje malo više saturirana... kada se u kadru pojavi neka lampa u unutrašnjem prostoru, na ekranu dobivam fleku pod 45° od osjaja lampe. Jel znate kako malo poboljšati kameru, i dali neke druge kamera aplikacije mogu značajno utjecat na kvalitetu slike?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

{#}

http://make-everything-ok.com/
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.11.2013 20:40 (Phill).
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina

Meni je s3 kamera > iphone5 kamera..Definitivno odlicna. Sta sam sve slikao, na ekranu vidis tocno boje R,G,B :)..ma zakon.

Ali, probaj Lenovo super cam (xda) , probaj i lg camera (xda ili google).

ja
14 godina
EchoOne kaže...

A da te prvo pitam zašto čistiš RAMe?

Evo prvo pročitaj ovo, pa ako i te nakon sveg toga što pročitaš, baš zanima, ima nekih modova koje ti mogu preporučit. ;)

Onda neću čistiti "ram"......... a da li da čistim aplikaciju u pozadini tj, "držim home" i onda na sandučič desno kliknem... dal se to preporuča ?

13 godina

To mozes. Mislim mozes ti i gasenje programa.

Probaj na dan, dva drzati "greenify" program .Na playstoreu imas. Stavi ono sto ti ne treba biti cijelo vrijeme upaljeno. Nemoj whatsapp i viber i slicne.

ja

1 0 hvala 0
16 godina
Pozz

Neki dan sam nabavio s3. I malo sam razocaran "brzinom" uredaja. Ako nakon nekog vremena idem zvat nekog, aplikaciji telefon treba neko vrijeme da se ucita. Isto tako i za imenik. Dosta programcica trzucka itd. Je li na svima tako ili?
17 godina
Idealist kaže...
Pozz

Neki dan sam nabavio s3. I malo sam razocaran "brzinom" uredaja. Ako nakon nekog vremena idem zvat nekog, aplikaciji telefon treba neko vrijeme da se ucita. Isto tako i za imenik. Dosta programcica trzucka itd. Je li na svima tako ili?

Ja imam S3 već godinu dana i na originalnom softwareu od samsunga aplikacija za telefon i kontakte UVIJEK šteka. To je dosta loše napravljeno.

I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time...
14 godina
bender_007 kaže...

To mozes. Mislim mozes ti i gasenje programa.

Probaj na dan, dva drzati "greenify" program .Na playstoreu imas. Stavi ono sto ti ne treba biti cijelo vrijeme upaljeno. Nemoj whatsapp i viber i slicne.

Taj program štedi "ram memoriju" ili ?
označim one aplikacije koje ne želim da mi budu u pozadini uključene i onda se one nakon korištenja isključe ?

14 godina
neaktivan
Ima fora da se ocisti malo od samungovih bloatwarea jer oni zauzimaju jako puno rama gdje prakticki korisniku nakon nekog vremena nema nego koji 120-150 mb rama slobodno sto s danasnjim apkikacijama kao sto su messenger whatssup facebook i ostale koji imaju puno mogucnosti ali i zauzmu dosta rama pa telefon prakticki postaje neupotrebljiv za nekakav po meni prihvatljiv multitasking. Bez diranja u software tj bez rootanja se moze napraviti sljedece da bi se malo popravila ova situcija. Ode se u postavke-upravljanje aplijacijama i onda na popis svih aplikacija te se uzme desetak minuta vremena i sve aplikacije koji 99 posto nas vlasnika galaxy s3 ne koristi iskljuci tj disable-a na nacin da se na svaku aplikaciju koju zelimo ukloniti tj maknuti iz rama kao sto su samsung apps, samsung paper artist i sve sto prakticki sadrze rijec samsung na pocetku iskljucimo s tipkom iskljuci koja je nalazi desno od tipke prisilno zaustavi aplikaciju...ja sam na taj nacin dobio dosta slobodog rama za koristenje(nekih 380mb slobodnih) sto je bolje od pocetnih brojki ali opet ne tako puno uzevsi u obzir da mi samo browset kad ima par tabova otvorenih uzima 100ak mb zatim facebook 50ak i slicno a kad se otvori cak i vise zbog svih mpgucnosti koje nudi aplikacija kao i sve slicne aplikacije .. zato smatram da je jedina mana ovog samsunga ta sto ima po meni nedovoljnih 1 gb rama( od tog 830 slobodno) te se sve vise nalazim u razmartanju nabavke novog mobitela sa 2gb rama gdje mi je novi nexus 5 u prednosti zbog mogucnosti nabavke u americi po njihooj povoljnoj cijeni . Za naprednije korisnike postoji opcija i rootanja te isntaliranje drugih softvlwarea koji nisu tako teski kao samsungov( koji ima vise od 1gb) ali iz iskustva znam da su to privremena rijesenja jer se razlicitim modificiranjima moze izvuci puno bolji multitasking iz uredaja podesavanjem zrama ili hardswapa, ali se gubi sama bit uredaja jer po meni kompletan uredaj cine hardware i sluzbeni software a uklanjanjem te druge komponetne i stavljanjem modificarnihh sofhwarea moj galay s3 vise nije galaxy s3 vec samk hardware galaxy s3 a software jednog ili skupine developera koji prvotno nikad nije bio namijenjen za galaxy s3 vec modificiran s njihove strane da to postane. Iz tog razloga sam vec neko vrijeme sa sluzbenim samsungovim softwareom i iskljucenim bloatware apliacijama koje ne koristim i iscekujem novi update koji bi treba stici na nase uredaje kroz mjesec dana (android 4.3) gdje se nadam da je taj problem *loseg multitaskinga* bolje rijesen. A ako je suditi po raznim clancima na internetu i novi android 4.4 ,gdje je taj *problem* tj optimizacija rama bio u fokusu, trebao bi izaci za nase uredaje do kraja prve polovice sljedece godine
juka
13 godina
Idealist kaže...
Pozz

E na zalost to je tako :)

Ali imas exDialer i slicne, probaj malo.

Takodjer imas na custom romovima modove i tweakove, jkay recimo, pa sstavis launcher, imenik i dialer u whitelist, tako da ih ne gasi nikada. Onda je brzina prava.

Onda recimo ako ti smeta vrijeme od "stiskanja na tipku power" do paljenja ekrana i tu ima lijeka. Pa recimo ako ti smeta predugo drzanje tipke home da se pojavi taskmanager tj recents.

Ja nadjem neki lite rom, dodatno ocistim samsungova smeca, doslovno sve sto mi ne treba. Cak sam brisao i gmail, email kako bi si drugu app instalirao koja sve u jednom provjerava.

ja
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.11.2013 11:00 (bender_007).
12 godina
neaktivan

ja sam napravio isto što si rekao, uninstall updates za te bloatware aplikacije. no nakon svega par sati, su se sve aplikacije vratile /updejtale. jel bi trebao još negdje isključiti taj update?

i jel zna tko kad ćeofficial 4.3, na samsung hr na facebooku kažu kraj listopada, no to je prošlo.

0 0 hvala 0
14 godina
C je programski jezik kaže...

i jel zna tko kad ćeofficial 4.3, na samsung hr na facebooku kažu kraj listopada, no to je prošlo.

Rekli su kao do 15.11

13 godina

Koji custom rom imas ?

- za dialer lag mozes koristiti exdialer ili instalirati ako je kompatibilan jkay mod (zakljucas dialer i contacts)   i to je to.

- za lag kad "budis" uredjaj imas ovdje  upute. Mogu ti i ja pa ti uploadam zip za cwm.

U playstore idi na settings, makni kvacicu sa auto update apps.

Koristi anttek app manager, titanium backup ili eto ima i ovaj . Sasvim ok.

OVDJE  imas listu "safe to remove" aplikacija.

Preuzeto sa: XDA

ja

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

planiram uzet s3 ali mini, koliko se kreće cijena otprilike?

0 0 hvala 0
14 godina
weeeed kaže...

planiram uzet s3 ali mini, koliko se kreće cijena otprilike?

1. Ovo nije tema za s3 mini.
2. meni ga je frend uzeo preko "BonBona" na bonove i platio 2000 kn

16 godina
neaktivan

@weeed - s3 mini je smeće od moba jer je preskup za ono što nudi. Rađe si uzmi nešto drugo.

Ili lovi s2

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Treba i stisnut disable nakon sto izbrises azuriranja aplikacije ..npr samsung apps uded u info o aplikaciji prvo ce bit stavka da deinstaliras azuriranja a tek onda disanle...ako si pracilno disableao aplikaciju biti ce ti pri dnu liste u polisu svih aplikacija i s tim da ce kraj nje pisati uskljucno ili disable ovisi na kojem jeziku imas postavljen mob
juka
14 godina
neaktivan
* udes *disable *popisu *ukljuceno.... (malo grijesim jer pisem s mobitela:))
juka
14 godina
neaktivan
...ima li negdje ta informacija sluzbeno da ce do 15.10 update na 4.3
juka
12 godina
neaktivan
explorer 4 kaže...

@weeed - s3 mini je smeće od moba jer je preskup za ono što nudi. Rađe si uzmi nešto drugo.

Ili lovi s2

jel ima jos s2 za kupit u trgovini ? {#}

17 godina
neaktivan

Topla preporuka (Juka_91):

1.) Koristi "edit" umjesto da pišeš 3 posta za redom

2.) U onako dugačkom postu upotrijebi koji put točku i zarez da barem koliko-toliko olakšaš čitanje

{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.11.2013 14:44 (John_Doe_11).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

da sad sam skužio za taj disable, hvala vam na odgovorima.

@ti što pitaš za s3 mini - to je daleko slabiji mobitel od s3, sve zavisi koja će mu biti namjena. inače se može naći i za 1800 kn novi u dučanu preko nabava.net

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Svakako cu se podrudit ubuduce. To je zato jer uglavnom preko mobitela pisem postove s mobilne verzije buga pa nemam opciju edit.
juka
14 godina

Išao sam da ću koristiti "mobilne podatke" uključim ih i one mi se uključe u postavkama ali mi se ne prikaže ikonica kod baterije.
Da li znate u čemu bi mogao biti problem ?
Tele 2 sam korisnik na bonove

Pokušao sam sa iskljućivanjem uključivanjem uređaja ali ništa,

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Jesu ti dobro postavljene apn postavke?
juka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice