USB hub

poruka: 14
|
čitano: 6.153
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
USB hub

jel ima ko kakvu ideju kako napravit usb hub,jel se može na jedan usb(muski) ,kojemu ogolim žice,spojit žice iz drugih usb-ova(ženskih).hoće ili komp to prepoznati , hoće li to opće radit i kako rješit napajanje. ako neko ima kakvi shemu pa da mi da. bilo bi 4 usb(ženskih)

nemojte samo reć:"zašto nekupiš usb hub?" jer mi nepaše Belji se

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: USB hub

treba preko nekog kontrolera a to je tesko napraviti jer su to smt (surface mount technology) elementi koje nemozes lemiti obicnom lemilicom i ne isplativo je  kad ima hub s 4 porta za 80 -100 kn

a zasto ti ne odgovara kupnja huba

15 godina
protjeran
Znaci nemoguca misija, taj hub bi mi staja na nekoj stolicu i svaki USB bi mi treba bit na "dohvat" ruke, a sa običnim hubom to nemogu postići ( osim dodatni kabeli koji bi imali ulogu produzivac.
Toni
15 godina
neaktivan

1   jedino da kupis usb hub i odlemis portove s izlaza i stavis ih na zice i ugradis gdi hoces

2   kupi hub i kabel od 5 metri i stavi ga gdi ti odgovara

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.3.2010 21:19 (mcoko33).
15 godina
protjeran
USB hub
Da ne otvaram novu temu

Trebam produžiti 2 USB-a.zamislio sam to tako da uzmem 2 USB kabela(na jednoj su strani muški a na drugoj su ženski),prekinem ih i samo ubacim duži kabel.taj bi kabel bio osmerozilni telefonski kabel(treba mi jedan kabel, pa će kroz njega prolaziti 2 USB).SAD moja pitanja:

1)jel ovo moguće?
2)koliko mi može biti dug daj kabel tj kolikimoze biti dug USB a da nema nekog pojacala?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
USB hub

Po standardu 5 metara, iako sam ja spajao 10 m + hub s napajanjem + 2 m i radilo je. Preko 5 m nije sigurno da će raditi , a kabele od 5 m imaš u svakom bolje opremljenom informatičkom dučanu. Svako petljanje u vodi kidanja, lemljenja, korištenja loših kabel i sl smanjuje šansu da će raditi.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

ako koristis utp kabel na njemu je mali pad napona pa bi moglo i do 10 metara a osim toga utp kabel ima 8 zica pa mozes za 2 usba koristit 

samo pazi da dobro zalemis i da bude dobar spoj da nebi bilo hladnog lema

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.4.2010 19:40 (mcoko33).
15 godina
protjeran
A sta je to utp kabel? Neznam :(
16 godina
odjavljen
USB hub

Onaj koji se koristi za LAN mrežu: Unshield Twisted Pair

0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
USB hub
Ja sam mislio onaj telefonski, onaj koji ide za telefon, ja sam sebi kući to stavljao bio je osmerozilni.jel taj može
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
USB hub

Još nisi napisao koliko metara ti treba i što misliš spajati.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
USB hub
Mislim spajati tipkovnicu i miš , a dužina 3-4 metra
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
USB hub

To bi onda trebalo raditi, ali zašto komplicirati kad produžni USB kabel od 5 m možeš dobiti za 15-30 kn.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
USB hub
Znam da je lakše ali imam 2 problema:

1)živim u Šibeniku pa je problem nać taj kabel
2) ta 2 produzna USB će mi ici na stolicu i SAD je ružno da do te stolice idu 2 kabela pa će se mitat, uvik problem
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice