Naime imam dva napjanja po 200w koja su mi pregorila ventilatore sam vec izvadio a sada nezanam sta da s ostalim napravim?
Zao mi baciti u smece...
UNAPRIJED Hvala!
Naime imam dva napjanja po 200w koja su mi pregorila ventilatore sam vec izvadio a sada nezanam sta da s ostalim napravim?
Zao mi baciti u smece...
UNAPRIJED Hvala!
Zao mi baciti u smece...
UNAPRIJED Hvala!
ja sam povadio kablove
dobro mi dođu kad lemim nesto ostalo sam bacio
i kablove sam povadio,
Možeš izvadit osigurače ako ih ima tvoje napajanje i izvadit prekidače za neki projekt...
mozes izvadit hladnjake od tranzistora... i regulatore voltaze... kodnenzatore...
Čitam ove savjete, pa onda najbolje nemoj ni bacati. Ostavi negdje sa strane pa ako se ukaže potreba onda vadi djelove.
Imaš u novogm Bugu zanimljiv članak "uradi sam" baš vezan uz stara napajanja... napravi lab. izvor napajanja
ako ti treba hladilo za tranzistore možeš izvaditi tinjac :)
Može ti recimo poslužiti kao pritiskivač za papir, ili umjesto onog čekića za lupat meso. Ima raznih načina na koje se može iskoristiti, svakako ne baciti
Ili recimo, ideš susedu razbit prozor (jer je bjednik to zasluzio) a nemas cigletinu pri ruci.
Imaš u novogm Bugu zanimljiv članak "uradi sam" baš vezan uz stara napajanja... napravi lab. izvor napajanja
Ja sam od jednoga kojemu je falšalo -12v napravio to.
Fuš verzija istina, samo sam skinuo konektore i odcvikao višak žica.
Ali dobro mi dođe za puniti akomulatorski odvijaš na 3.3V, ili pokretati stari laptop i ostala ispitivanja.
Uglavnom, može dati dosta različitih napona.
3.3V
5V Standby (koje stalno daje, i kada je ugašeno)
5V
7.5V
12V
24V
Jedina mana mu je što je na molexima zaštićen od kratkog spoja pa ako ideš prikopčati elektromotor ili puniti neku bateriju izbaci.
Da,stara, a nisam siguran da bi baš radilo sa pregorenim napajanjem :D
ja sam imao stari ventilator u ormaru... a pošto mi se laptop pregrijavao, samo s lijeve strane...
http://yfrog.com/5ephoto0073dzj
najbitnije je da se laptop više ne grije...
http://yfrog.com/5xphoto0071nj