Nakon što sam vidio RGB LED coffee stoliće po netu, rekao sam sebi da ću jednoga kad-tad napraviti, i evo, jesam! Radi se o niskom drvenom stoliću koji u sebi ima pregrade unutar kojih se nalaze RGB LED diode i kontolerom koji upravlja ledicama i stvara efekte.
Prvo je trebalo, naravno, izgraditi stol. Za drvo sam izabrao 25mm svijetlo sivu ivericu s ABS kantom(rubom). Iverica - jeftina i lijepa, ABS kant(to je onaj debeli, a ne samo tanka trakica, to je običan) je skuplji, ali je dugotrajniji, a i ljepši. Unutar stola se nalazi 15mm iverica na koju su slagane LEDice i kasnije pregrade od 3mm drveta(nisam više siguran koja je vrsta). Pregrade su urezivane, pa se umeću jedna u drugu i tako prave savršeni kut od 90stupnjeva.
* drvo je činilo skoro polovicu cijele cijene stola..
Gore je 3mm pjeskareni pleksi.
Nakon konstrukcije, trebalo je postaviti LEDice.. To je bilo lagano, zapravo, jer su ih kinezi već zalemili, pa ih je trebalo samo polijepiti. Napajanje je 5v5a(25W), a kontroler Boarduino(Arduino, zapravo). Konekcija s računalon ide putem USB-TTL(usb to uart) adaptera. Elektronika se nalazi s donje strane na drvenoj ploči koju sam postavio tamo za tu namjenu.
Koristim free software koji radi tako da upostavlja serijsku vezu s Arduinom, a Arduino onda u real-timeu upravlja LEDicama. Kako to izgleda, možete vidjeti na videu: https://vimeo.com/61671855
za znatiželjne, planiram objaviti originalni kod i popisati software potreban za ovo u sljedećih par dana :)
btw. ne znam zašto su mi slike naopako :(