Web stranice

poruka: 324
|
čitano: 64.305
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Web stranice

Evo jedan mali screnshot weba. http://oi46.tinypic.com/9awy0x.jpg

Još nisam HTML napisao do kraja. A za pozadinu sam stavio CSS da mi ponavlja sliku beskonaćno isto ova traka poviše navigacije. Radio sam malo više od sat vremena ovo, pa samo želim dobiti neku ideju za doljni dio weba. Tu naj vjerojatnije ide samo tekst jednostavno ne znam što da stavim ispod.

Arian RIčko
15 godina
neaktivan
77ari kaže...

Evo jedan mali screnshot weba. http://oi46.tinypic.com/9awy0x.jpg

Još nisam HTML napisao do kraja. A za pozadinu sam stavio CSS da mi ponavlja sliku beskonaćno isto ova traka poviše navigacije. Radio sam malo više od sat vremena ovo, pa samo želim dobiti neku ideju za doljni dio weba. Tu naj vjerojatnije ide samo tekst jednostavno ne znam što da stavim ispod.

ima potencijala, ja bih tu rado potrošio i par sati na poliranje, nije cilj napraviti što  prije, nego što bolje. Promijeni fontove u neke kul recimo Xirod Nije pixel perfect, to se mora poštovati.

Recimo 6/10

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
13 godina
neaktivan

Ta slova mi se ne ćine dobra za veći tekst, jer bilo bi možda pre zamorno za ćitanje.

Arian RIčko
15 godina
neaktivan
77ari kaže...

Ta slova mi se ne ćine dobra za veći tekst, jer bilo bi možda pre zamorno za ćitanje.

menu, navigacija itd sa ovim slovima, za čitanje duljeg teksta nešto drugo, samo tamo ti ulogu igra i letterspacing, i lineheight 

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
13 godina
neaktivan

Već puno bolje sve izgleda radi ovih slova. Samo za ovu navigaciju pored slideshova što bi mogao tu staviti da se promjeni kada netko klikne na to? Za te detalje će mi trebati par dana da u HTML složim, jer ovo što se vidi je samo naslovnica. A tek onda povezivanje linkova kada stavim stranicu na internet. A tek onda ide neki rpogramski jezik, to će mi neto trebati pomoći. Dok ta stranica bude spremna za internet prošao voz došao kolovoz :)

Arian RIčko
13 godina
neaktivan
77ari kaže...

Već puno bolje sve izgleda radi ovih slova. Samo za ovu navigaciju pored slideshova što bi mogao tu staviti da se promjeni kada netko klikne na to? Za te detalje će mi trebati par dana da u HTML složim, jer ovo što se vidi je samo naslovnica. A tek onda povezivanje linkova kada stavim stranicu na internet. A tek onda ide neki rpogramski jezik, to će mi neto trebati pomoći. Dok ta stranica bude spremna za internet prošao voz došao kolovoz :)

Samo još promijeni logo u headeru, nekako loše izgleda :)

Stručnjak za paranormalne pojave
13 godina
neaktivan
Unix kaže...
77ari kaže...

Samo još promijeni logo u headeru, nekako loše izgleda :)

Tu gdje je logo tu je slideshow. Pripremio sam donji dio weba za tekst. Sada mi samo treba tekst za web.... :) moram biti kreativan.

Arian RIčko
13 godina
neaktivan

Evo gotov prozvod... to je HTML i CSS bez PHP itd. Samo template.

Danas cjeli dan to lickam pa ću sutra dovršiti CSS da je stranica na sredini. Cjeli dan se nisam maknuo od PC-a. tekst sam bzv stavio. Moram ubaciti tražilicu. I arhivu ću nekako napraviti.

Arian RIčko
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.7.2012 21:27 (77ari).
13 godina
neaktivan

Kako spojiti ova 2 koda?... sve ostalo spojim kako spada ali ova 2 nema šanse.

body {background-image:url('http://subtlepatterns.com/patterns/bo_play_pattern.png');}

i

background-image:url('http://oi47.tinypic.com/34h9rtt.jpg');

background-repeat:repeat-x;

Kao da su se urotili protiv mene :)...

Arian RIčko
15 godina
neaktivan
77ari kaže...

Evo gotov prozvod... to je HTML i CSS bez PHP itd. Samo template.

Danas cjeli dan to lickam pa ću sutra dovršiti CSS da je stranica na sredini. Cjeli dan se nisam maknuo od PC-a. tekst sam bzv stavio. Moram ubaciti tražilicu. I arhivu ću nekako napraviti.

OFF/T

Don't mind me... Ja sam jednostavno zločest danas (ali sretno s učenjem!) {#}

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.7.2012 23:18 (vlad0).
13 godina
neaktivan

Jbg moram negdje isprobati template.  Znaš li ti spojiti ta 2 koda?

Arian RIčko
13 godina
neaktivan

Evo da pokažem gdje je problem

Ja želim spojiti ove dvije slike tako da ovo bjelo bude popunjeno sa CSS kodom.

bjelo treba biti popunjeno s ovim sivim. bjelo treba biti popunjeno s ovim sivim.

crveni vrh treba biti beskonačan crveni vrh treba biti beskonačan
 I da je ovo crveno gore beskonaćno.

Ali ova 2 koda mi rade probleme.

Crveno : http://oi47.tinypic.com/34h9rtt.jpg

Sivo : http://subtlepatterns.com/patterns/bo_play_pattern.png

Arian RIčko
15 godina
neaktivan
Web stranice

aj molim te uploadaj html i css na pastebin da bolje vidim strukturu, jer ovako ne kužim

no, da bi ti se pozadina ponavljala ide ovo : i to se primjenjuje na element na koji želiš - tipa body, ili na neki div...

background:url(Pic/BG_Patterns/bg9.jpg) repeat;

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Web stranice

Ovako, treba mi za joomlu extensions popup slike. Nigdje ne mogu naći, pa ako netko ima da pošalje.
Znači kad se stranica otvori da iskoči popup (slika).
Ili ako ima html kod za to.

Sve sam pretražio ne mogu nigdje naći {#} 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...

Ovako, treba mi za joomlu extensions popup slike. Nigdje ne mogu naći, pa ako netko ima da pošalje.

Jesi me nasmijo HTML kod za to. To se radi prek javascripta i lakše ti jeto napisat neg nać extenziju za to.

13 godina
neaktivan
kakapo kaže...

aj molim te uploadaj html i css na pastebin da bolje vidim strukturu, jer ovako ne kužim

no, da bi ti se pozadina ponavljala ide ovo : i to se primjenjuje na element na koji želiš - tipa body, ili na neki div...

Pozadina se ponavlja, ali samo pattern. Meni se treba ponavljati taj pattern i ova crvena traka gdje je natpis "TEAM ESSENCE". Može se ponavljati samo jedno. U tome je problem.

background-repeat:repeat-x; to je kod koj narežuje da se slika ponavlja samo na jednome  mjesti. A ja želim da se ovaj gornji dio ponavlja na jednome mijestu, a pattern svugdije.

Arian RIčko
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.7.2012 10:51 (77ari).
15 godina
odjavljen
Liverpool1892 kaže...

Ček, trebaš neki plugin za lightbox, ili trebaš čim se stranica učita da "iskoči" prozor sa slikom?

Za ovo prvo imaš zilijun plugina, a za ovo drugo ti je riješenje kak je i noormomento rekao JavaScript, uglavnom logika ti se svodi da na event onLoad pozoveš ili novi prazni window, a najelegantnije je da pozoveš <div> u koje se nalazi slika i da ga staviš u overlay.

14 godina
neaktivan
NoorMomento kaže...
Liverpool1892 kaže...

Jesi me nasmijo HTML kod za to. To se radi prek javascripta i lakše ti jeto napisat neg nać extenziju za to.

01:00h kad sam pisao {#} Da Javascriptu

alankish kaže...
Liverpool1892 kaže...

Ček, trebaš neki plugin za lightbox, ili trebaš čim se stranica učita da "iskoči" prozor sa slikom?

Za ovo prvo imaš zilijun plugina, a za ovo drugo ti je riješenje kak je i noormomento rekao JavaScript, uglavnom logika ti se svodi da na event onLoad pozoveš ili novi prazni window, a najelegantnije je da pozoveš <div> u koje se nalazi slika i da ga staviš u overlay.

Ovo drugo. Znači Javaskriptu, oke :)

Hvala Vam na pomoći 

13 godina
neaktivan

Problem je gotov ali moram novi template :(... jer nije podloga dobra za editiranje teksta.

A stvarno sam se trudio napraviti template i onda me ovako nešto dočeka. Postoji li mogućnost neka da ja u CS5 ne stavim tekst pa da onda preko CSS stavljam mjesto za tekst?

Jer napravio sam i tekst u html pa sam trebao izbrisati tu sliku obojati sve i tek onda staviti tekst.

Arian RIčko
15 godina
neaktivan
77ari kaže...
kakapo kaže...

Pozadina se ponavlja, ali samo pattern. Meni se treba ponavljati taj pattern i ova crvena traka gdje je natpis "TEAM ESSENCE". Može se ponavljati samo jedno. U tome je problem.

background-repeat:repeat-x; to je kod koj narežuje da se slika ponavlja samo na jednome  mjesti. A ja želim da se ovaj gornji dio ponavlja na jednome mijestu, a pattern svugdije.

... gle, loše objašnjavaš..

ajde da pojasnimo:

<div id="menu">   [sadržaj]   </div>

<div class="bodycontent">   [sadržaj]   </div>

-- i sad ovako: - neka ti je za div menu vrijedi slijedeće: width: 100%, bg mu je onaj crveni pattern, repeat, i margina: 0 auto; 

- neka ti je za div bodycontent vrijedi slijedeće: width 100%, bg mu je drugi pattern, repeat, i glavna ideja je da je on ispod gornjeg. onda sadržaj unutar tog diva centriraš i sve će biti super dalje

ali, lakše bi mi bilo objasniti da si mi dao kod. možeš i na privat, svejedno mi je, neću djeliti uokolo

13 godina
neaktivan

Kako napraviti slideshow?... sve je gotovo, ali baš sve samo je to problem :(

Arian RIčko
13 godina
neaktivan

Ne shvatam šta misliš pod slideshow? Slider?, pa uzmi recimo Nivo Slider.

13 godina
neaktivan

Evo ja sam napravio u WOW slideru slidebar. I sada me zanjima kako ga ubacim u web. Ja sam na webu napravio prostor za njega. <div id="slider">  </div> tu bi trebao ubaciti <div> od slidebara. To napravim ali mi se onda prikažu mali kvadratići bez slike a ne želim ubacivati  ostali dio skripte jer ne želim zbrkati nešto.

Arian RIčko
12 godina
protjeran

team essence, nešto sam primjetio   c:\users\mama   :p

13 godina
neaktivan
YaGuy kaže...

team essence, nešto sam primjetio   c:\users\mama   :p

Reinstalirali su windowse  i stavili su mama... sada bi trebao stići novi pc koj je samo moj :)

Arian RIčko
13 godina
neaktivan

Pa imaš li dokumentaciju od tog slidera? Zašto se bojiš ubacivati skripte?

13 godina
neaktivan
royalhero kaže...

Pa imaš li dokumentaciju od tog slidera? Zašto se bojiš ubacivati skripte?

Kako da ubacim copy paste ili?

Arian RIčko
15 godina
neaktivan
77ari kaže...

Kako napraviti slideshow?... sve je gotovo, ali baš sve samo je to problem :(

početnik si - onda bi easy rotator trebao biti rješenje - sve je klik vamo klik tamo, i imaš foto galeriju, jako je kul :)

13 godina
neaktivan

Sve je gotovo samo moram prostor za tekst promijeniti na ostalim stranicama da ne izgleda kao home sve. A ovaj godnji dio sa sliderom neznam oću li ostaviti ovako na svim stranicama samo za tekst donji dio promijeniti. Pa evo screnshot.

http://oi50.tinypic.com/1z16v5x.jpg

Arian RIčko
15 godina
odjavljen
77ari kaže...

Sve je gotovo samo moram prostor za tekst promijeniti na ostalim stranicama da ne izgleda kao home sve. A ovaj godnji dio sa sliderom neznam oću li ostaviti ovako na svim stranicama samo za tekst donji dio promijeniti. Pa evo screnshot.

http://oi50.tinypic.com/1z16v5x.jpg

OMFG {#} kao dummy tekst?

Evo link, koristi lorem ipsum, tekst koji svojim značenjem ne odvlači pažnju od tipografije, dosnosno dizajna, tako da imaš bolju "preglednost".

Kakve to imaš "hijeroglife" u tekstu? Jesi definirao charset dokumenta? Ako nisi u <head> sekciju stav:

<meta http-equiv="content-type" content="text/html;charset=UTF-8" />

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice