Stranica se otvara sa imenom database

poruka: 9
|
čitano: 2.263
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav,

Pošto sam novi u tome molim pomoć oko slijedećeg:

Kreirao sam database name i databse user,,uredno uploadao (ftp) DataLife Engine i sve bi bilo OK da nije slijedećeg.

Naime,kad želim otvoriti stranicu ne mogu je otvoriti kao npr. http://www.xxxxx.org  tu mi se otvori samo slijedeće :

Index of /

cgi-bin/

svibije/

Napomena --- Ovo svibije je ime database usera (databaseuser_svibije)

Sad kliknem na svibije i otvori mi se ovo:

Index of /svibije

Parent Directory

public_html

I tek kad kliknem na public_html otvori mi se stranica sa uploadanim DLE ali izgleda ovako:

http://www.XXXXXXXX.org/svibije/public_html/

Isto mi je bilo i prvi puta kada sam uploadao DLE u root admin bez public_html foldera samo što je onda ime stranice bilo bez /public_html/ na kraju, isto mi je i kad stavim vBulletin.

Kako da izbacim to svibije/public_html/ (ili samo /svibije/ ak uploadam samo u root,,bez public_html foldera)  da mogu otvoriti stranicu normalno kao http://www.XXXXXXXX.org

Unaprijed hvala na svakoj pomoći

Kako izgleda addresa kad se vidi DLE Kako izgleda addresa kad se vidi DLE
Samo .org Samo .org
Kad kliknem na svibije Kad kliknem na svibije
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.1.2013 16:29 (svibije).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Stranica se otvara sa imenom database

Trebaš prebaciti da ti je root direktorij svibije/public_html

Kako to prebaciti - ovisi o hostingu - na nekim hostinzima imaš u administratorskom sučelju, dok na nekima moraš kontaktirati administratora da ti on to napravi.

Jesi siguran da si ispravno uploadao? Da nisi sam još dodao direktorije   svibije i public_html?

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
12 godina
neaktivan

prvo sam uploadao u root,,i onda mi bilo samo xxxx.org/svibije/  . to sam sve obrisao i onda u root stvorio mapu public_html i u nju uploadado sve ,, tada mi bilo i xxxx.org/svibije/public_html/

A gdje se to prebaci i kako ovo gore (u cPanelu koji sam dobio od hostinga ?) što si spomenuo """ da ti je root direktorij svibije/public_html """

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.1.2013 16:39 (svibije).
16 godina
odjavljen
svibije kaže...

prvo sam uploadao u root,,i onda mi bilo samo xxxx.org/svibije/  . to sam sve obrisao i onda u root stvorio mapu public_html i u nju uploadado sve ,, tada mi bilo i xxxx.org/svibije/public_html/

A gdje se to prebaci i kako ovo gore (u cPanelu koji sam dobio od hostinga ?) što si spomenuo """ da ti je root direktorij svibije/public_html """

Ček malo, xxxx.org je tvoja domena? Da nije to možda neki vid dijeljenog hostinga u kojem ti nemaš svoju domenu, već samo folder (recimo, često to studenti na tehničkim fakultetima dobiju)? U tom slučaju ne možeš ništa osim kupiti (ili registrirati besplatnu) domenu i to samo ako "hosting" nudi tu mogućnost. Ako ne, potraži novi hosting.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
12 godina
neaktivan

domena je samo moja,,kupljena na godaddy,,a i hosting je samo moj,,5 GB HD,,unlimited domain,,unlimited fps,itd.

16 godina
odjavljen
svibije kaže...

domena je samo moja,,kupljena na godaddy,,a i hosting je samo moj,,5 GB HD,,unlimited domain,,unlimited fps,itd.

Valjda taj hosting ima i neki support, najbolje da se njima obratiš.

12 godina
protjeran

ma reci supportu da ti sve resetira tj vrati kako je bilo onoga dana kad si i dobio hosting. Nakon što si to učinio ili prije nego što to pokušaš učiniti izbriši sve foldere u rootu koje si TI napravio. Promjeni nameserver od domene na nameservere od hostinga (nekad potraje i do 24 sata). Sada idi u cpanel Addon domains i upiši u NEW DOMAIN NEME tvoju domenu npr  google.com   (nemoj www!), automatski ce ti ispuniti podatke dole, ako nece Document Root ti mora biti isto ime kao što si napisao u NEW DOMAIN NAME tj,  google.com   , pretvorit ce ti ovako  public_html/google.com

Odeš u FTP i ideš ->   public_html/google.com   i tu upload što god hočeš.  I kad netko upiše domenu  google.com  ici ce na google.com  (logicno?).

17 godina

kada otvoris   xxxxxxx.org   imaš index of poruku, poruka ti govori da u toj root mapi nemaš index datoteku, ubaci tu index.html ili index.htm ili index.php

to je mapa gdje trebaš staviti stranicu.

ukoliko želiš da ti bude root u nekoj podmapi onda moraš napraviti HTACCESS datoteku koja će serveru reći gdje se nalazi root mapa, probaj nešto slično ovom

ISPRAVKA

http://www.site5.com/blog/apache/htaccess/redirect-to-blog/20090427/ 

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.1.2013 19:17 (Nix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Hvala na pomoći ,, riješeno ,, resetirali mi sve i sad radi ko vekerica :)

Još jednom se svakom zahvaljujem {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice