Razvoj web-stranica - Rasprava izdvojena tema

poruka: 3.141
|
čitano: 641.967
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava

Ne izbaci ti samo to, koji je točan exception? Nemoguće da ti samo ovo napiše osim ako ne radiš u nečem drugom što nije Visual Studio....

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
Razvoj web-stranica - Rasprava

Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code.

Exception Details: System.ComponentModel.Win32Exception: The system cannot find the file specified

jel treba kopirati i stack trace?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Tu nešto jako ne valja... Da, treba cijeli exception i ostatak koda od viewa i modela.

BTW, entity je i dalje sr*nje. Real men write ADO.Net models by hand

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina

https://drive.google.com/file/d/0B8yUJCZFwj1nM3l3VlN6dGpJWTg/view

Početnici prate tutoriale i ne pišu sami sve 

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.1.2016 16:27 (loky4i4).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pa lijepo ti kaže

A network-related or instance-specific error occurred while establishing a connection to SQL Server. The server was not found or was not accessible. Verify that the instance name is correct and that SQL Server is configured to allow remote connections. (provider: SQL Network Interfaces, error: 52 - Unable to locate a Local Database Runtime installation. Verify that SQL Server Express is properly installed and that the Local Database Runtime feature is enabled.)]

Ne može do Local Database. Vjerojatno ti SQL Server nije instaliran kako treba sa svim featureima. Savjet - izbjegavaj ta razna local čudesa, radije odi odmah na "pravi" SQL Express, konkretno, instaliraj si SQL Express 2014 na PC i radi sa njime. Skoro niti jedan host ti ne daje mogućnost hostanja LocalDb, svi imaju SQL server u nekoj varijanti. Neki metuzalemi nude i Access baze ali i od toga bježi, performanse su u najmanju ruku komične.

14 godina
odjavljen

Jel mi netko može reći dali SQL upit može ovako izgledati tj. da ima dva uvjeta

SELECT * FROM "_HRP_MYSQL_SRV_BNDS" WHERE ID = %d, Aktivno = 1

0 0 hvala 0
17 godina
Dex.pwn kaže...

NE, za više uvjeta koristi AND, OR,..

http://www.techonthenet.com/mysql/where.php

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
12 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

ja se toplo nadam da si ti neki pocetnik koji se tek krenuo uciti, mogao bi se jedino za pocetak nauciti koristiti googleom. nadam se da ne radis nesto ozbiljno za nekoga s obzirom da ne znas iz glave sloziti najbanalniji select where query. a to na koji nacin si uspio i kako izmodelirati bazu tek ne zelim znati.

14 godina
odjavljen
igor2007 kaže...
Dex.pwn kaže...

ja se toplo nadam da si ti neki pocetnik koji se tek krenuo uciti, mogao bi se jedino za pocetak nauciti koristiti googleom. nadam se da ne radis nesto ozbiljno za nekoga s obzirom da ne znas iz glave sloziti najbanalniji select where query. a to na koji nacin si uspio i kako izmodelirati bazu tek ne zelim znati.

Kao prvo, našao sam odgovor na Googleu prije nego što je Nix postao odgovor. Drugo, nisam početnik nego nikad nisam radio s višeuvjetnim upitima. I kao treće, ne znam koliko si imao iz grame al koliko ja znam, početno slovo u rečenici se piše velikim slovom, također kod nas ne postoji radis nego radiš. Četvrto - izleti iz teme ako ne trebaš pomoć.

Moja pretpostavka je bila da višeuvjetni upit ide s , a ne s AND i/ili OR. Prvo pokušam sam, ako ne ide onda tražim pomoć. Ćao.

17 godina

Pretpostavka je majka svih zajeba. Ćao.

Rvat katolik!

6 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
tnakir kaže...

Pretpostavka je majka svih zajeba. Ćao.

Pretpostavka je majka svih otkrića ;)

12 godina
neaktivan

Čestitam ti na hrabrosti. Reći da nisi početnik, a istodobno izjavit da se nisi sreo s logičkim uvjetovanjem, stvarno trebat imat muda 

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2016 10:05 (igor2007).

0 1 hvala 0
14 godina
odjavljen
igor2007 kaže...

Čestitam ti na hrabrosti. Reći da nisi početnik, a istodobno izjavit da se nisi sreo s logičkim uvjetovanjem, stvarno trebat imat muda 

Pa nisam jer mi do sada nije trebalo. Kužiš?

17 godina

Osnove osnova. A ti se nisi sreo s tim. Što si do sada radio, hello world?

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
tnakir kaže...

Osnove osnova. A ti se nisi sreo s tim. Što si do sada radio, hello world?

Jednouvjetne upite, ne vidim zašto bi nešto učio što mi ne treba, barem mi tada nije trebalo kad je večina upita izgledala SELECT NEŠTO_ILI_* FROM NEKA_TABLICA WHERE NEŠTO = NEĆEMU.

Evo jedan primjer

mysql_format(_HRP_baza, _Upit, 112, "SELECT ID, Zakljucan, Mail, Zaporka, Zastita FROM "_HRP_MYSQL_USR" WHERE Ime = '%e'", _HRP_Ime(playerid));
  mysql_tquery(_HRP_baza, _Upit, "_HRP_PronadiKorisnika", "d", playerid);

Nije PHP nego je PAWN, no upiti izgledaju isto(osim operatora).

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2016 10:49 (Dex.pwn).
17 godina
Dex.pwn kaže...

Jednouvjetne upite, ne vidim zašto bi nešto učio što mi ne treba, barem mi tada nije trebalo kad je večina upita izgledala SELECT NEŠTO_ILI_* FROM NEKA_TABLICA WHERE NEŠTO = NEĆEMU.

Evo jedan primjer

mysql_format(_HRP_baza, _Upit, 112, "SELECT ID, Zakljucan, Mail, Zaporka, Zastita FROM "_HRP_MYSQL_USR" WHERE Ime = '%e'", _HRP_Ime(playerid));
  mysql_tquery(_HRP_baza, _Upit, "_HRP_PronadiKorisnika", "d", playerid);

Nije PHP nego je PAWN, no upiti izgledaju isto(osim operatora).

Ako ti do sada to nije trebalo, onda si radio poprilično osnovne stvari. Nekako mi je teško povjerovati da nisi pisao ni jedan SQL query u kojem je bilo više od 1 uvjeta...

Rvat katolik!
14 godina
odjavljen

Pa osnovne, čitanje, pisanje, unos i brisanje. Ovo mi je trebalo kako bi usporedio korisnika(njegov ID) i njegovu MD5 zaporku. Ćao.

0 1 hvala 0
14 godina
odjavljen

Opet ja i HTML/CSS na ratnoj nozi. Znači želim da mi tekst bude vertikalno centriran s fotkom lijevo a da isti bude napisan u h4/h3 tagu. Pokušavao sam sve i ne znam kako, Bootstrap je u pitanju. Jedino radi ako pored img taga napišem tekst

http://pastebin.com/MWF5zy02

http://i.imgur.com/VGbZ55m.png

0 0 hvala 0
14 godina
Dex.pwn kaže...

Opet ja i HTML/CSS na ratnoj nozi. Znači želim da mi tekst bude vertikalno centriran s fotkom lijevo a da isti bude napisan u h4/h3 tagu. Pokušavao sam sve i ne znam kako, Bootstrap je u pitanju. Jedino radi ako pored img taga napišem tekst

http://pastebin.com/MWF5zy02

http://i.imgur.com/VGbZ55m.png

Probaj containeru koji sadrzi sliku i tekst staviti overflow: hidden;, zatim sliku stavis float: left; a tekst ne floatas nego mu samo dodas margin-left koji je malo veci od sirine slike. Zatim tekst mozes centrirati vertikalno tako da mu position stavis na relative i modificiras top vrijednost na polovicu visine slike - pola visine teksta.

Drugi nacin je da sliku i tekst stavis na display: inline-block i onda oboje stavis vertical-align: middle;

WordPress ❤
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2016 21:58 (OriginalEXE).
14 godina
odjavljen

Napravio sam ovako - http://pastebin.com/EWZ8nAYq Radi samo što imam problem - Želio bih napraviti da ta bijela pozadina ovisi o ovome tekstu, tako da ako tekst na manjim širinama pređe u novi red da se taj bijeli box proširi(vertikalno) kako bi i dalje tekst bio iznad tog boxa, ako me razumiješ.

Također, kad taj tekst pređe u novi red da se fotka i tekst centriraju.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pogledaj ovaj pen, u njemu sam centrirao sa ikonom, ali radi sa slikom. dakle ako u istom containeru imas sliku i tekst, slici dajes vertical-align property

http://codepen.io/riogrande/pen/wazRZN

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

neda mi da kopiram tvoj kod i postam preko foruma, evo ti novi pen

http://codepen.io/riogrande/pen/OMZRdX

netreba nikakvi floatovi, nikakvi overflowi

1 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
Dex.pwn kaže...

Napravio sam ovako - http://pastebin.com/EWZ8nAYq Radi samo što imam problem - Želio bih napraviti da ta bijela pozadina ovisi o ovome tekstu, tako da ako tekst na manjim širinama pređe u novi red da se taj bijeli box proširi(vertikalno) kako bi i dalje tekst bio iznad tog boxa, ako me razumiješ.

Hvala, ako može pomoć s postom iznad. Ne razumijem sad kak da napravim da visina boxa ovisi o sadržaju u njemu.

14 godina
maryoll kaže...

neda mi da kopiram tvoj kod i postam preko foruma, evo ti novi pen

http://codepen.io/riogrande/pen/OMZRdX

netreba nikakvi floatovi, nikakvi overflowi

Text mu treba biti wrapan unutar heading elementa, tako da moras dodati display: inline-block i vertical-align: middle na oba elementa.

Prednost pristupa sa float-om je kada je potrebno vise razlicitih elemenata dodati pored slike (npr title i subtitle).

WordPress ❤
16 godina
neaktivan

uvazavam, isprike, nisam citao problem do kraja, dao sam samo dio rjesenja

14 godina
Dex.pwn kaže...
Dex.pwn kaže...

Hvala, ako može pomoć s postom iznad. Ne razumijem sad kak da napravim da visina boxa ovisi o sadržaju u njemu.

Mislim da bi bilo najbolje kada bi za konkretan problem napravio novi pen na codepen-u (ili fiddle na jsfiddle-u), tako se najbrze vidi u cemu je problem i najlakse se moze pruziti pomoc. S obzirom da imas lokalno hostanu sliku koja se nece vidjeti na codepen-u/jsfiddle-u, savjetujem ti da kao placeholder za nju koristis placehold.it url, npr. ako ti je slika siroka 200x100px, url bi bio http://placehold.it/200x100

WordPress ❤
14 godina
odjavljen

Znači da se fotka i ta dva teksta ispod nje centriraju (text-align: center;).

0 0 hvala 0
14 godina
Dex.pwn kaže...

Koristi onda onaj prvi nacin koji sam ti opisao sa floatanjem.

WordPress ❤
14 godina
odjavljen
OriginalEXE kaže...
Dex.pwn kaže...

Oće to sigurno raditi na svim uređajima?

14 godina
Dex.pwn kaže...
OriginalEXE kaže...
Dex.pwn kaže...

Oće to sigurno raditi na svim uređajima?

Da, nije to nikakva nova stvar.

WordPress ❤
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice