Razvoj web-stranica - Rasprava izdvojena tema

poruka: 3.141
|
čitano: 643.103
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
tnakir kaže...

Pa osnovni layout napises u 10 minuta.

Da, napišeš i to onaj osnovni za footer, header, container, content, bla bla, naravno liquid da se prilaogđava browser windowu. Ali zašto bi ga svaki puta ponovno pisao? Ili kod horizontalne navigacije, zašto bi svaki puta ponovno pisao float:left, display:inline-block? I milijun takvih repetitivnih radnji? Naravno možeš napisati svoj framework koji ćeš nadograđivati ili koristiti već gotovi.

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ovi frejmvorci su divni za lijene ljude, a kao rezultat toga dobijete sajtove koji lice kao jaje jajetu.

To je kao ona priča da svi Wordpress sajtovi izgledaju isto.  Ma koje veze ima Wordpress sa izgledom sajta, a POGOTOVO neki Css framework sa izgledom sajta.

A to da osnovni layout napišeš u 10 minuta, super za tebe...pokreni dizajnerski blog.

Meni ovo miriše na upper hand programera nad dizajnerima:)))  jbg. nije Css framework linq to sql ili EF

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.8.2012 15:58 (suludi8).
14 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Pa osnovni layout napises u 10 minuta.

Meni treba manje {#} imam pripremljeni framework i ostalo, a onda samo njega prilagodim dizajnu korisnika, ako je neki jednostavni dizajn ti treba samo boje posdližit to mi je max par minuta. Ostalo ovisi kolko je kompleksno, al imam neki dojam svi ti koji spominju joj za to mi treba 10 minuta, izrada mi traje par dana kad pogledam njihove sajtove ili uradtke sve mi to nekako izgleda neprofesionalno, a sama izvedba je puna rupa ko švicarski sir. Nemislim na dotičnog nisam vidio njegove uradtke.

17 godina
Razvoj web-stranica - Rasprava

Ovi css 'framevorkovi' nastali su u  web dev timovima gdje se često mijenjaju članovi različitog iskustva i poznavanja css-a. Radi se o čistoj standardizaciji procesa izrade web stranica sa točno određenom rutinom i pravilima, što na kraju olakšava i ubrzava razvoj stranica. U razvoju ovih 'framevorkova' učestovali su vrsni dizajneri i programeri, čije je iskustvo pretočeno u par tisuća linija css koda.

Otpori prema ovakvim stvarima dolaze isključivo od solo web dizajnera / developera prije svega zbog potrebe mijenjanja navika u izradi web stranice :) Umjesto da prigrle besplatno ponuđeno tuđe iskustvo i znanje, oni ga omaložavaju.

Na pitanje zašto upotrebljavaš css framework, odgovorim: iz istog razloga zbog kojeg upotrebljavam jquery, cakephp ;)

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Nema boljeg od css framework-a. Dobiješ kompletan framework besplatno, ne moraš gubiti dane za pisanje css-a za kompleksne stranice, a i možeš lijepo modificirati i dodavati stvari po volji.

Eto od nedavno se igram sa twitter bootstrap-om. Odličan je.

DEFCON 20

2 0 hvala 0
17 godina
suludi8 kaže...
tnakir kaže...

Ovi frejmvorci su divni za lijene ljude, a kao rezultat toga dobijete sajtove koji lice kao jaje jajetu.

To je kao ona priča da svi Wordpress sajtovi izgledaju isto.  Ma koje veze ima Wordpress sa izgledom sajta, a POGOTOVO neki Css framework sa izgledom sajta.

A to da osnovni layout napišeš u 10 minuta, super za tebe...pokreni dizajnerski blog.

Meni ovo miriše na upper hand programera nad dizajnerima:)))  jbg. nije Css framework linq to sql ili EF

Kakve veze ima linq ili ef sa icim. Ako insinuiras da ne znam o cemu pricam i da ne poznajem css varas se. Dalje, ono sto sam htio reci je da ovakve frameworke najcesce zloupotrebljava ekipa koja zapravo ima malo i nikakvo znanje o dizajnu ili pisanju cssa (kao sto joomle i wordpresse najcesce koristi ekipa koja nema veze sa vezom) i zbog toga dobivas sajtove klonove.
Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.8.2012 23:59 (tnakir).
13 godina
neaktivan
tnakir kaže...
 Ako insinuiras da ne znam o cemu pricam i da ne poznajem css varas se.

Ja mislim da jeste. Vjerovatno je htio reći drž se ti MVC-a i baza, a pusti dizaj dizajnerima... Ne moraš biti bog CSS-a da znaš da osnovni layout napišeš za vrlo kratko vrijeme.

Ne bih se petljao u dizajn, ali CSS framework mi se nimalo ne sviđa. No to je na vama dizajnerima.

17 godina
A ja bas zelim reci da vjerovatno imam vise znanja i iskustva sa cssom nego sto ih ima 90% sudionika ove teme. Jer sam kodirao velike sajtove, malse sajtove, kao freelancer, kao dio tima u firmi, u htmlu4, htmlu 5, cssu 2.1 sa javascript efektima, jquery efektima, cssom 3 i tako dalje i tako dalje. Dizajner i majmun koji kuca html i css nemaju veze jedan sa drugim. Iako mogu biti jedna te ista osoba.
Rvat katolik!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Vidio sam ovdje par postova, pa sam i sam krenuo koristiti HTML/CSS framework. Preporodio sam se. Framework kojim se koristim je Bootstrap (pošto ga svi tu hvalite i preporučujete), a i ja ga moram pohvaliti. Stvarno je odličan, te ubrzava i olakšava izradu weba. To je činjenica.

Pars pro toto.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
tnakir kaže...

Dalje, ono sto sam htio reci je da ovakve frameworke najcesce zloupotrebljava ekipa koja zapravo ima malo i nikakvo znanje o dizajnu ili pisanju cssa (kao sto joomle i wordpresse najcesce koristi ekipa koja nema veze sa vezom) i zbog toga dobivas sajtove klonove.

Složio bih se oko tvoje konstantacije vezane za zlouporabu., ali i skrenuo pažnju na to da css 'framevorkovi' nisu gotova rješenja, nego samo moćan kostur na koji nalijepiš meso :)  Krajnji će rezultat pokazati jesi li porfesionalac / talent ili si srednja žalost koja radi stranice za 100€ :)

LP i pozdravi mi Danu ;)

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.8.2012 1:00 (Nix).
15 godina
odjavljen
royalhero kaže...
Ne bih se petljao u dizajn, ali CSS framework mi se nimalo ne sviđa. No to je na vama dizajnerima.

DIZAJN != CSS

CSS i dizajn su po meni dosta odvojene stvari, kodirati može naučiti svatko, dok za dobar dizajn treba već nešto više, i to ne može svatko. Zašto ti se ne sviđa? Misliš da si ograničen postavljenim "konvencijama" u samom frameworku? Kontrola? Ili čisto drugačiji način rada?

tnakir kaže...
A ja bas zelim reci da vjerovatno imam vise znanja i iskustva sa cssom nego sto ih ima 90% sudionika ove teme. Jer sam kodirao velike sajtove, malse sajtove, kao freelancer, kao dio tima u firmi, u htmlu4, htmlu 5, cssu 2.1 sa javascript efektima, jquery efektima, cssom 3 i tako dalje i tako dalje. Dizajner i majmun koji kuca html i css nemaju veze jedan sa drugim. Iako mogu biti jedna te ista osoba.

Upravo tako, čisti dizajn i kodiranje frontenda nemaju previše veze jedno s drugim, makar je praksa da dosta dizajnera poznaje i/ili su vrhunski frontendaši sa poznavanjem HTML/CSS/stavi neku JS bibilioteku ovdje tehnologija.

Nix kaže...

Složio bih se oko tvoje konstantacije vezane za zlouporabu., ali i skrenuo pažnju na to da css 'framevorkovi' nisu gotova rješenja, nego samo moćan kostur na koji nalijepiš meso :)  Krajnji će rezultat pokazati jesi li porfesionalac / talent ili si srednja žalost koja radi stranice za 100€ :)

LP i pozdravi mi Danu ;)

Upravo tako, "framework" je daleko od gotovoga riješenja, i potrebna je veće količina iskustva i znanja za korištenje istog od ručnog kodiranja iz nule. To je isto tako kao da izbjegavaš EF(sry ASP.NET ekipa) ili CakePHP ili neki drugi framework, i miljune linija koda pišeš iznova i iznova.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.8.2012 8:56 (alankish).
13 godina
neaktivan
alankish kaže...

DIZAJN != CSS

CSS i dizajn su po meni dosta odvojene stvari, kodirati može naučiti svatko, dok za dobar dizajn treba već nešto više, i to ne može svatko. Zašto ti se ne sviđa? Misliš da si ograničen postavljenim "konvencijama" u samom frameworku? Kontrola? Ili čisto drugačiji način rada?

Nisam znao kako drugačije nazvati osobu koja kuca CSS ili HTML. No nije me ni briga, za osnovni dizajn svojih stranica rabim CSS 3 i slike editujem u Paint.NET, za neki fancy dizajn tu su dizajneri.

Vezano za ovo da je isto kao da izbjegavaš EF. To dvoje ne možeš porediti. EF je samo ORM alat, koji mapira tabele baze podataka u klase, a atribute tabela u članove tih klasa. CakePHP je već nešto drugo. Bez EF-a ne bi pisao milijune linija kôda.

15 godina
odjavljen
royalhero kaže...

Nisam znao kako drugačije nazvati osobu koja kuca CSS ili HTML. No nije me ni briga, za osnovni dizajn svojih stranica rabim CSS 3 i slike editujem u Paint.NET, za neki fancy dizajn tu su dizajneri.

Vezano za ovo da je isto kao da izbjegavaš EF. To dvoje ne možeš porediti. EF je samo ORM alat, koji mapira tabele baze podataka u klase, a atribute tabela u članove tih klasa. CakePHP je već nešto drugo. Bez EF-a ne bi pisao milijune linija kôda.

Sve OK, NHF {#} 99% web developera koje znam osobno ili preko foruma, kuca i CSS i HTML i JS i koristi par librarya, CSS preprocessora i da ne nabrajam dalje kakvih sve alata. Druga situacija je ako radiš u više članom timu pa striktno orijentiraš na backend ili frontend, ili što ja znam koji layer aplikacije.

Znam što je ADO.NET i ORM {#}

Poanta posta je da je posao dizajnera i kodera nije jednak, isto tako da se CSS fw drže nepisanih konvencija o imenovanju klasa, strukture, a ne dok naletiš na staru iskusnjaru® pa u užasno foramtiranom kodu naletiš na klase koje se zovu bodi, kontejner, meni i dalje da ne nabrajam, a dodatkom widgeta za twitter cijeli layout ode u nebo. Razumiješ sad svrhu CSS frameworkova?

Isto tako web develop  a vidim da je to područje koje te zanima je usko isprepleteno frontend/backend tehnologijama. Isto tako primjenom CSS fw-a dobivaš mogućnost bržeg prototypanja i scaffoldinga display layera vlastitih aplikacija. Znači kucaš C#, kompajliraš, implementiraš neki FW, pozoveš klase, i imaš aplikaciju koja izgleda USABLE out-of-the-box.

Nisam baš vidio da koristiš CSS3, a i tu ti izostaje podrška za starije preglednike, kojih nažalost ima.

Recimo pogledaj ovo i svoj login box. I onda ostaje samo poliranje koda od strane designera ili UI experta.

EDIT: Krivi login box.

BOOTSTRAP LOGIN FORM BOOTSTRAP LOGIN FORM
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.8.2012 11:56 (alankish).
13 godina
neaktivan

Ma imas ti pravo, nije sve za svakoga. Zao mi je sto sam sudjelovao u raspravi o cijoj temi nemam bas puno znanja. Ja sebi developement olaksavam koliko mogu, vi sebi olaksavajte dizajn. Na kraju krajeva, bitna je kranja aplikacija, ako nece stranice liciti "kao jaje jajetu" radite sto hocete. Pozdrav i rasprava nastavlja bez jednog, suvisnog, ucesnika.

15 godina
odjavljen
royalhero kaže...

Ma imas ti pravo, nije sve za svakoga. Zao mi je sto sam sudjelovao u raspravi o cijoj temi nemam bas puno znanja. Ja sebi developement olaksavam koliko mogu, vi sebi olaksavajte dizajn. Na kraju krajeva, bitna je kranja aplikacija, ako nece stranice liciti "kao jaje jajetu" radite sto hocete. Pozdrav i rasprava nastavlja bez jednog, suvisnog, ucesnika.

Rekao sam nemoj krivo shvatiti {#} A i dobro je da imamo nekog u temi tko radi u ASP.NET {#} Pokušavam ti skrenuti pažnju na USABILITY, odnosno koliko je tvoja aplikacija kao što sam već rekao iskoristiva out-of-the-box. Vraga ti aplikacija koja neznam kakva čuda radi, ako korisnik troši vrijeme da pronađe login button. Naravno da je bitna krajnja aplikacija, ali je poslije toga bitno, ako ne i najbitnije korisničko iskustvo. Zadovoljan korisnik === više zadovoljnih korisnika === više novih korisnika === veći profit, ako razumiješ. Uopće se ne radi o dizajnu, koji opet kao pojam ide u neke druge sfere, nego o korisničkom iskustvu kod korištenja tvoje aplikacije, a vjeruj mi da je to jako bitan faktor. Naprimjer loše napisana aplikacija, da budemo ekstremni pisana proceduralno, sa puno ponavljanja koda i sa dobrim sučeljem će sigurno imati više korisnika, nego hipotetski rečeno, tvoja aplikacija sa 4 puta manje linija koda pisana u OOP paradigmi. Znači treba ti minuta da je tvoja login aplikacija ugodnija oku a samim time i iskoristivija, a dalje na dizajneru da odabere dali će taj login button biti crven, žut ili plav. A plus imaš potpuno iskoristiv prototip svoje aplikacije nepsoredno nakon kompajliranja.

Možda ti bude tako lakše, pokušaj HTML/CSS zamisliti kao presentation layer, dakle sučelje tvoje aplikacije, nešto slično kao XAML u .NET-u.

13 godina
neaktivan

Ma sve je ok. Imas jos ljudi koji rade ASP.NET u ovoj temi, tankir i Programko, ja još učim. :D

Razumijem što hoćeš reći, ali nisam se znao izraziti, tj. kako nazvati osobu koja samo kuca CSS i HTML, ne dizajn ne server-side.

15 godina
odjavljen
royalhero kaže...

Ma sve je ok. Imas jos ljudi koji rade ASP.NET u ovoj temi, tankir i Programko, ja još učim. :D

Razumijem što hoćeš reći, ali nisam se znao izraziti, tj. kako nazvati osobu koja samo kuca CSS i HTML, ne dizajn ne server-side.

Naravno da je, nismo ovdje da vodimo ratove {#}  Vjerujem da svi ovjde još učimo, neki manje, neki više, i sam se nalazim u procesu učenja, nisam pro, ali pošto kao web developer moraš raditi i server side, i client side, frontend, backend, a većina ih i radi dizajn, te koristi third-party CMS-ove, nastoji si olakšati razvoj frontenda, upravo korištenjem CSS frameworka, jer je previše faktora u igri tipa, UI, responsive design, fixed, multi-column, mobilni uređaji, platforme, browseri, you name it, i gdje je problematika, odnosno riješenja i znanja skupljena u jedan takav CSS fw.

Hit the code {#}

16 godina
alankish kaže...

Možda ti bude tako lakše, pokušaj HTML/CSS zamisliti kao presentation layer, dakle sučelje tvoje aplikacije, nešto slično kao XAML u .NET-u.

Nije XAML nego MVC. {#}

(nije da sam cijepidlaka, već si samo taggam temu)

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
13 godina
neaktivan

Nije mislio ASP.NET, nego na WPF i Silverlight. Ti tu XAML-om pozicioniraš elemente, a Blendom ih uređivaš.

16 godina
odjavljen

Jedno brzinsko pitanjce (možda ne spada baš u ovu temu ali vi sigurno znate odgovor)

Kako napraviti da tablica izgleda kao na slici? Malo je noobasto pitanje ali šta ćeš, web nije moje područje, ovo mi treba za neki HTML report. Dakle, tablica bi trebala imati samo vodoravne crte. "border = 1" mi stavlja obrub oko cijele ćelije a to mi ne odgovara.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.8.2012 18:32 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Jedno brzinsko pitanjce (možda ne spada baš u ovu temu ali vi sigurno znate odgovor)

Kako napraviti da tablica izgleda kao na slici? Malo je noobasto pitanje ali šta ćeš, web nije moje područje, ovo mi treba za neki HTML report. Dakle, tablica bi trebala imati samo vodoravne crte. "border = 1" mi stavlja obrub oko cijele ćelije a to mi ne odgovara.

stavi na td border bottom?

Rvat katolik!
16 godina
odjavljen

Ne kužim. Ja i html/css smo si na Vi.

Evo, konkretno - što ovdje ubaciti da dobijem samo bottom border?

<h4>This table has no borders:</h4>
<table>
<tr>
  <td>100</td>
  <td>200</td>
  <td>300</td>
</tr>
<tr>
  <td>400</td>
  <td>500</td>
  <td>600</td>
</tr>
</table>

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.8.2012 19:12 (Sum_of_all_fears).
14 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Imaš onaj Cell Spacig i onaj drugi nemrem se sjetit kak se zovu, e problem je što se oni jedino mogu postavit unutar HTML dokumenta (boju i stil će poprimit od CSS-a) imaš ih u dreamweaveru jasno označene u design pogledu u property baru kad selektiraš tablicu. Ja ih obično držim na nuli osim ako mi stvarno nisu potrebni, a u 99% slučajeva nisu.

Oni su ti zaslužni za dodadtni rub čelija i odstojanje ruba ćelije od ruba redka i kolone.

14 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Ne kužim. Ja i html/css smo si na Vi.

Evo, konkretno - što ovdje ubaciti da dobijem samo bottom border?

<h4>This table has no borders:</h4>
<table>
<tr>
  <td>100</td>
  <td>200</td>
  <td>300</td>
</tr>
<tr>
  <td>400</td>
  <td>500</td>
  <td>600</td>
</tr>
</table>

tr > td, tr > th {border-bottom:solid 3px #000;}

tr:last{border-botom: solid 3px #000;}

tr:last > td {border-botom: solid 3px #000;}

table {border-bottom:solid 3px #000;}

igraj se sa postavkama neznam što ti točno treba, al ovo ili mala modifikacija koda bi trebale to riješit.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.8.2012 19:16 (NoorMomento).
16 godina
odjavljen
NoorMomento kaže...
...

Nemam dreamveawer. Radim HTML report (da se ne bakćem sa Reportima u VSu) preko StringBuildera (iz tablice). Malo spartanska metoda, ReportMaker klasa mi izgleda kao polje kupusa ali radi svoj posao relativno ok i za potrebe tih povremenih reporta - sasvim dovoljno brzo. Cijeli HTML se generira "u letu" i zanima me gdje ubaciti odgovarajući HTML/CSS kod.

Report sam napravio u SeaMonkeyu (ima neki ludi WYSIWYG editor koji služi osnovnoj svrsi) i nemam namjeru instalirati Dreamveawer radi bordera jedne tablice.

[edit] - imaš par postova iznad sliku točno onog što mi treba. Ovo gore što si postao je CSS, jel tako?

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.8.2012 19:18 (Sum_of_all_fears).
14 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
NoorMomento kaže...
...

Nemam dreamvewer. Radim HTML report (da se ne bakćem sa Reportima u VSu) preko StringBuildera (iz tablice). Malo spartanska metoda, ReportMaker klasa mi izgleda kao polje kupusa ali radi svoj posao relativno ok i za potrebe tih povremenih reporta - sasvim dovoljno brzo. Cijeli HTML se generira "u letu" i zanima me gdje ubaciti odgovarajući HTML/CSS kod.

Report sam napravio u SeaMonkeyu (ima neki ludi WYSIWYG editor koji služi osnovnoj svrsi) i nemam namjeru instalirati Dreamvewer radi bordera jedne tablice.

naj bolje ti je to radit preko externe CSS skripte jer tada ti je cijeli CSS kod na jednom mjestu koji se primjenjuje na sve HTML stranice imo ti nju jednu ili mali milijun (Samo ga pozovi unutar heada u HTML-u) ako oš inline navću na primjeru tablice ali style atribut ti se odnosi na CSS i inline CSS će uvjek overajdat externi CSS.

<tr>

<td style="border-bottom: solid 3px #000"> ... </td>

<td style="border-bottom: solid 3px #000"> ... </td>

</tr>

<td style="border-bottom: solid 3px #000"> </td>

<td style="border-bottom: solid 3px #000"> </td>

</tr>

Vidiš problem inline unosa treba ga svaki put navest, nedo bog da moraš izmjene radit, a imaš10 fajlova za preć ili više?

14 godina
neaktivan

ispravna kod za tablicu bi ti bio pošto su podaci u njoj

<table>

<tr>

<th>kolona 1</th>

<th>kolona 3</th>

</tr>

<tr>

<td></td>

<td></td>

</tr>

<tr>

<td></td>

<td></td>

</tr>

...

<tr>

<td></td>

<td></td>

</tr>

</table>

<th> Su ti hedinzi za tablicu dodatna opcija ako tio treba nemoraš klasu pisat za red sa nazivima i stalno ga primjenjivat ovako to moš preko taga napravit i definirat CSS za taj tag.

16 godina
odjavljen

E upravo ti inline mi trebaju. Ne modificiram nikakve fajlove, sav HTML kod se generira u letu nakon što user klikne na report gumb u programu. ReportMaker klasa tada pokupi informacije o ponudi i to se pomoću StringBuildera složi u HTML kod. Dakle, jedino mjesto gdje moram upisivati kod je u toj ReportMaker klasi.

14 godina
protjeran

Stvarno ne vidim problem u uporabi framework-a. Pamentan čovjek sa znanjem će ga iskoristiti na najbolji mogući nači i napraviti jedinstven dizajn/layout stranice. Drugi će raditi klonove. Frameworki su tu da olakšaju ljudima život, a ne da se pametuje kako je to za neznalice i budale i kao takvi da ne vrijede. Vrijede itekako za one koji znaju.

Ista stvar je i sa jquery pluginovima. Po toj logici onaj koji koristi pluginove nema pojma, dok je istina ta, da ti pluginovi uvelike pomažu web developerima. Sam ih koristim podosta jer ih ima vrhunskih, i nisam lud da pišem custom jquery pluginove ako već imam gotov proizvod.

I opet ista stvar vrijedi i za php framework-e. I njih koristim.Štoviše, ne mogu zamisliti više kodiranje u php-u bez codeigniter-a.

Na kraju krajeva je bitan krajnji proizvod, a ne put kojim ste prošli do njega. Ako je dobar, koristan, ako je/su klijent/korisnici zadovoljni, koga briga da li ste koristili 5 framework-a ili ste se ubijali 3 mjeseca da ih sami napišete.

DEFCON 20

4 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Novi problem - sad kada ubacim style="border-bottom: solid 3px #000" dobijem crtu ispod ćelije ali ostaju ostale crte tj border = 1. Ako to stavim na 0, nema nikakvih crta. Nema ni ovih definiranih sa border-bottom.

[edit] - riješeno sa ovime:

<style type="text/css">
table.bottomBorder { border-collapse:collapse; }
table.bottomBorder td, table.bottomBorder th { border-bottom:1px solid black;padding:5px; }
</style>

<table class="bottomBorder">
<tr>
<th>Table header</th><th>Table header</th>
</tr>
<tr>
<td>Table cell 1</td><td>Table cell 2</td>
</tr>
</table>

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.8.2012 20:00 (Sum_of_all_fears).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice