PHP pomoć

poruka: 31
|
čitano: 7.921
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: PHP pomoć
Uny kaže...

Ako zelis napraviti login koji provjera da li su ispravno uneseni kor podaci i zatim pomocu sessija provjeriti tko ima pravo pristupa stranica preporucavam ti sljedece:

napravi formu login.php koja sadrzi inpute za unos kor i lozinke i koja sadrzi provjeru unesenih podataka, znaci u tom login.php osim forme ima i skripta za prpvjeru u bazi podataka, includas baza.php, napravis sql upit koji provjerava da li su podaci ispravni, ako jesu, kreiras sessiju, ako nisu ispisi neku poruku. 

Ako su podaci tocni preporucvama ti da u sessiju spremis sljedece: korisnicko ime(nije pod mus, cisto ako zelis ispisati dobrodosli ...), id korisnika (potrebno da se zna koji korisnik sta radi) i tip korisnika (ja koristim sljedece, 0 je admin, 1 je moderator, 2 je korisnika, sve ostalo je gost), kad te tri stvari spremim u sessiju prebacim na index.php (header("location: index.php");)

I sada jednostavno u nekoj drugoj skripti, npr admin.php skroz na pocetku provjeravam da li postoji sessija (if(isset($_SESSION["korisnicko"])), ako ne postoji znaci da nitko nije logiran i baci na index.php, ako kojim slucajem postoji sessija, onda znaci da je netko logiran. Tada sljedi drugi upit, if($_SESSION["tip_korisnika"] != 0), ako je tip korisnika razlicit od 0 znaci da je logiran ili moderator ili korisnika, opet ih baci na index.php jer to je datoteka admin.php kojemu samo on ima pristupa, ako je admin logiran petlja nece prebaciti na index.pho nego ce se dalje izvrsavati dokument...

Na taj nacin ja radim provjere tko je logiran i tko smije sta raditi (na taj nacin znas i kojemu korisniku se ispisuje koji meni i sve ostalo)

Hvala, riješio sam! :)

Impossible is nothing..
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice