Koje miševe i tastature koristite za web dizajn?
Da li ima smisla kupovati miš sa puno tipki koje
se mogu programirati?
se mogu programirati?
se mogu programirati?
Ja se nadam da se šališ. Jedan je ovdje tražio periferiju i monitor za programiranja. Uglavnom, ako misliš s time zarađivati i profesionalno se baviti onda ti ergonomija mora biti na prvom mjestu. Uglavnom držao bi se neke kvalitetnije Logitech tipkovnice sa ne preplitkim hodom tipke i odgovarajući miš sa malo večom masom, smanjiš osjetljivost ako radiš puno u PS-u i ako si PIXEL nazi, a ako se nazivaš web dizajnerom treabo bi biti. Pretpostavljam da ćeš puno slajsati u PS-u, i koristit ćeš tipkovničke kratice, tako da ti je miš sa par tipki i scroll kotačićom dovoljan. Ja sosobno koristim Logitech M705 miš, dovoljno je velik, ima hyper scroll finkciju i dosta tipki, a i baterija mu traje i traje.
mislio sam baš ovo što si ti rekao.
zanimalo me je koliko uložiti u to i
što odabrati, a želio sam čuti ljude
koji se bave web dizajnom.
mislio sam baš ovo što si ti rekao.
zanimalo me je koliko uložiti u to i
što odabrati, a želio sam čuti ljude
koji se bave web dizajnom.
Meni je osobno setup 15.6" HP notebook HP4525s u odličnoj konfiguracijskoj varijanti i Logitech M705 Marathon miš sa NANO receeiverom, sa strane imam 24" LCD tako da me ovih 15.6" ne ograničava. Ukoliko imaš viška novaca, uloži u kvalitetan stolac i stol ako te nezadovoljavaju postojeći. Upucavati brdo novaca u nekakvu "designersku ili developersku" periferiju je po meni notorna glupost. Maksimalno 600 kn bi osobno dao za stvarno kvalitetan set tipkovnica + miš. I preporuka, koristi ekran sa velikom vertikalnom rezolucijom, jer dok ćeš imati puno koda da ti stane čim više linija na ekran i preglednije je.
puno ti hvala na pomoći