Komercijalni CMS - Licenca, Cijena najma,..

poruka: 6
|
čitano: 2.640
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Poštovane kolege,

Pri kraju sam razvoja prve verzije komercijalnog CMS-a namijenjenog specifičnom krugu klijenta. Sam razvoj je potaknut današnjim potrebama mojih prijašnjih klijenata sa naglaskom na uvezivanje sa socijalnim mrežama te određenim vanjskim servisima npr za prodaju i naplatu usluga.

Zahtjevi klijenata:

• Jednostavnost korištenja
  • Uvezanost sa šest socijalnih mreža (facebook, twitter, youtube,..), objavljivanje sadržaja na njima putem CMS-a i preuzimanje sadržaja sa njih te prikaz istog na web stranicama
  • Vanjski servisi: GA, web shop, sms gateway,..
  • Media manager, lako i jednostavno upravljanje fotografijama, audio i video datotekama.
  • Event manager
  • Marketing i PR manager, automatizirani sustav objavljivanja novosti i propagandnog materijala putem e-maila, twittera, fb, sms.
  • html5, web i mobilno sučelje

O klijentima:

Radi se uglavnom o individulacima iz svijeta show biznisa te audio i video produkcije, koji žive i rade na zapadu, dakle radi se o strancima. U startu imam par klijenata, koji su mi obećali promociju tj  preporuku putem svojih twitter i fb računa ljudima iz njihove branše.

Plan:

Iznajmljivati CMS, gdje bi klijenti godišnje plaćali najam / licencu za korištenje, stim da bi se prva instalacija dodatno plaćala. Dok klijent  ima validnu licencu za korištenje osigurana mu je tehnička podrška i besplatna nadogradnja na nove inačice CMS-a. Npr: godišnji najam 100€ + prva instalacija 300 €. Broj klijenata se kreće u rasponu od min 10 do potencijalnih 100 i više. Za izgled javnog dijela CMS-a brinuli bi se unajmljeni i talentirani web dizajneri i cijena njihovih usluga je odvojena od cijene najma cms-a.

Nakon opširnog uvoda i uvida u suštinu, slijede pitanja:

Kojom licencom zaštiti ovaj CMS?
Koja bi bila realna cijena godišnjeg najma?

Koliko naplatiti prvu instalaciju?

Hvala

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2011 16:39 (Nix).
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Zvuči dobro, zašto ne probaš na Codecanyonu prodati svoj rad.Naravno ne trebaš ponuditi sve navedene opcije, promoviraš ga kao CMS posebno napravljen za socijalne mreže.

Inaće, što se tiče cijene, mislim da je malo prevelika.

Sorry, tek sad vidim da si za cijenu naveo npr.

Što se tiče licence ne znam koju koristiti, ali znam da puno klijenata traži mogučnost brendiranja CMS-a-white labelling.

A za cijene, jedino što ja znam da se plačena riješenja kreću oko 30-60$, i to po jednoj domeni.Znam da je PerchCMS nekih 50$.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 1:03 (suludi8).

1 0 hvala 0
17 godina

U međuvremenu sam prevrnuo net u potrazi za odgovorima,

npr

http://cms-software-review.toptenreviews.com/

http://mashable.com/2010/08/25/small-business-cms/

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 1:17 (Nix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Svaka čast na poduzetnosti. Što se tiče tvojeg upita, mislim da stručniji savjet možeš dobiti na webmajstorima.

http://key-storm.com/ ŽELJKO BJELIĆ JE LOPOV || ŽELJKO BJELIĆ JE LOPOV

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Ma koje su ono lude cijene, Expression Engine 250$??

Zanima me da li ideš na self-hosted rješenje? 

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Komercijalni CMS - Licenca, Cijena najma,..
suludi8 kaže...

Ma koje su ono lude cijene, Expression Engine 250$??

Zanima me da li ideš na self-hosted rješenje? 

Većina tih klijenata ima već neki hosting gdje drže svoje stranice.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice