Poštovane kolege,
Pri kraju sam razvoja prve verzije komercijalnog CMS-a namijenjenog specifičnom krugu klijenta. Sam razvoj je potaknut današnjim potrebama mojih prijašnjih klijenata sa naglaskom na uvezivanje sa socijalnim mrežama te određenim vanjskim servisima npr za prodaju i naplatu usluga.
Zahtjevi klijenata:
- Jednostavnost korištenja
- Uvezanost sa šest socijalnih mreža (facebook, twitter, youtube,..), objavljivanje sadržaja na njima putem CMS-a i preuzimanje sadržaja sa njih te prikaz istog na web stranicama
- Vanjski servisi: GA, web shop, sms gateway,..
- Media manager, lako i jednostavno upravljanje fotografijama, audio i video datotekama.
- Event manager
- Marketing i PR manager, automatizirani sustav objavljivanja novosti i propagandnog materijala putem e-maila, twittera, fb, sms.
- html5, web i mobilno sučelje
O klijentima:
Radi se uglavnom o individulacima iz svijeta show biznisa te audio i video produkcije, koji žive i rade na zapadu, dakle radi se o strancima. U startu imam par klijenata, koji su mi obećali promociju tj preporuku putem svojih twitter i fb računa ljudima iz njihove branše.
Plan:
Iznajmljivati CMS, gdje bi klijenti godišnje plaćali najam / licencu za korištenje, stim da bi se prva instalacija dodatno plaćala. Dok klijent ima validnu licencu za korištenje osigurana mu je tehnička podrška i besplatna nadogradnja na nove inačice CMS-a. Npr: godišnji najam 100€ + prva instalacija 300 €. Broj klijenata se kreće u rasponu od min 10 do potencijalnih 100 i više. Za izgled javnog dijela CMS-a brinuli bi se unajmljeni i talentirani web dizajneri i cijena njihovih usluga je odvojena od cijene najma cms-a.
Nakon opširnog uvoda i uvida u suštinu, slijede pitanja:
Kojom licencom zaštiti ovaj CMS?
Koja bi bila realna cijena godišnjeg najma?
Koliko naplatiti prvu instalaciju?
Hvala