Koji programski jezik? (web stranice)

poruka: 4
|
čitano: 6.172
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

Koji programski jezik za izradu web stranica da počnem učiti, PHP ili ASP.NET.

Zanima me oop, spremanje podataka u bazu i prikazivanje istih, ukratko izrada CMS.

Sa PHP-om sam se već upoznao dok sa ASP.NET-om nisam. Znam osnove PHP-a ali kad mi pomognete u izboru opet ću proći sve ispočetka.

Ako mi već pomognete u odluci možete preporučiti stranice sa tutorialima i literaturu te od čega da počnem (može i na engleskom).

Zasad mi se čini da će to biti PHP.

7 PHP
3 ASP.NET
very enraged dude.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Koji programski jezik? (web stranice)

ASP.NET nije programski jezik, to je framework, C# je jezik.

Ova tema je bila više puta, u ovoj imaš nešto objektivnih mišljenja:
http://www.bug.hr/forum/topic/razvoj-web-stranica/php-asp-/55640.aspx

Ovdje većnom svak udara u svoje:
http://www.bug.hr/forum/topic/razvoj-web-stranica/php-aspnet/144934.aspx

Probaj šta ti više paše, ili ASP.NET ili PHP, ako kreneš sa ASP.NET-om, trebao bi se prvo pozabaviti malo .NET-om, C#-om, ADO.NET... Malo je kompleksniji od PHP-a, naravno i za PHP postoje frameworci.

14 godina
neaktivan
Re: Koji programski jezik? (web stranice)

Ja osobno više preferiram C# i .net jer mi se ćini nekako bolji, no to ne znaći da je PHP za odbacit sve se to isto da i u njemu napravit. Također ak zagusti lakše ćeš naći pomoć za PHP nego C# jer je lakše doći do ljudi koji koriste PHP. Također većina opensource stvari je pisana u PHP, a ako će se koristit ta tehnologija i ostalo onda je definitivno PHP izbor.

Po meni je izbor između PHP i C# se svodi na to koji programski jezik ti više leži i koji ti je svatljiviji. ASP također podržava više programskih jezika u kojem se može pista tako ako imaš predznanja u programiranju iz nekih od tih jezijka samo ga ovdje primjeniš. 

16 godina
neaktivan
Follow me @k1c0
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice