HTML code za background

poruka: 8
|
čitano: 3.407
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
HTML code za background

Nadam se da ovu temu pisem u odgovarajuci podforum... Potreban mi je html code za background sliku koja ce se prikazivati cijela u prozoru bez obzira koliko je duzina i sirina, znaci, da se prikazuje cijela i na svim vrstama ekrana, a ne polovicno

Inace mi je potrebno za blog na blog.hr

Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTML code za background

Ja mislim da bi ovo trebalo biti to :

...body {
    background-image: url(file:///C|/Users/RimSo/Pictures/800x.jpg);

Znaci u okviru body dodaj to i naravno link do slike..

Nemam potpis osim na licnoj
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.1.2010 7:20 (RimSo).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
RE: HTML code za background
Da u dobrom podforumu si posto.gore navedena linija html koda je dobra i nju koristi.samo te zelim napomenuti da pazis kakvu sliku stavljas za pozadinu.pod tim mislim na dimenziju slike,jer ako neku malu sliku razvlacis dobit ces jako losu kvalitetu pozadine na tvom blogu...
16 godina
neaktivan
HTML code za background

Hvala vam na odgovoru! Ali na taj code se ponavlja pozadina kako listam prema dolje stranicu... Ako je ikako moguce postaviti centriranu pozadinu da se ne ponavlja, da stoji na jednom mjestu i da je prikazana u cijelosti bez obzira koje je velicine ekran ili prozor kompjutera?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HTML code za background

pronasao sam rijesenje, sve je uredu

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HTML code za background

ispod

background-image:url(sddas.jpg);stavi

background-repeat:no-repeat;

k1.c0
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HTML code za background

Pozdrav.

Ovako zanima me dali je moguće samo uz pomoć HTML koda složiti pozadinu da ima header i footer.

Znaći da ubacim posebnu sliku za header i ona se ponavlja x puta po x osi, te isto tako i za footer.

Znam da bi to bilo najbolje uz pomoć CSS-a riješiti, ali nisam previše upoznat s njime. Web stranicu radim u Web Page Makeru (znam smiješno, ali nije mi bitan toliko kod kao sam izgled stranice).

Kasnije kad zagrijem stolicu i naučim CSS ću sve lijepo i u kodu posložiti, za sada mi je bitno samo da atraktivno izgleda i da služi svrsi.
Ovo je dio koda za header, tj. točnije za cijelu pozadinu.

<body background="images/pozadina_G.jpg" bgColor="#E8EFFF" style="background-repeat:repeat-x;background-position:top center;">

Ali ja bih htio da na dnu imam footer (sliku) koji će se kao i ovaj header ponavljati.

Zahvaljujem na pomoći.

http://www.metacafe.com/watch/2749951// || http://www.metacafe.com/watch/1248654/3d_animacija/
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 11:07 (Branimir2412).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HTML code za background

Hey Branimire, nema te online. ovako, trebao bi negdje postaviti kod za svoj footer u HTML-u. Npr.:

<div id="footer">
    Tekst ili kod ili slika.
</div>
Nakon tog negdje bi trebao definirati CSS za svoj footer, bilo u HTML-u ili u vanjskoj datoteci. Više imaš tu:

http://www.w3.org/TR/REC-html40/present/styles.html

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 12:28 (Smooth Operator).

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice