Domenu je zakupila treća firma

poruka: 2
|
čitano: 3.239
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
offline
Domenu je zakupila treća firma
Poštovani,

Situacija je ovakva: otac je jos prije dosta godina dao jednoj informatickoj firmi da mu zakupe .hr domenu.

Danas kada ju pretrazim preko domene.hr, vidim da se domena vodi na obiteljsku firmu, ali pod email je naveden mail od te informaticke firme i pod NS zapisi su navedene domene te informaticke firme. Sto li su uopce NS zapisi?

Danas sam ja razvio web stranicu, zakupio hosting i zelio bih doci u posjed te domene pa da ju dodam kod svog hosting providera.

Mene zanima, kako nisam upoznat sa tom procedurom, kako da dodem u posjed te domene. Molim vas da me uputite i savjetujete. Jer ne zelim ih prije nego sto se pripremim nazvati i reci: "Dobar dan, kod vas je u posjedu .hr domena obiteljske firme i molim vas da mi ju date."

Hvala vam i lijep pozdrav.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Re: Domenu je zakupila treća firma

S obzirom na to da se domena vodi (a i mora kao besplatna) pod firmu onda ste i u stanju dokazati tko zapravo ima vlasništvo. Naravno, ova informaticka firma moze izmijeniti adresu korisnika domene (ovu adresu koju vidis na stranicama CARNET-a), a ako ih ne želiš kontaktirati možeš to napraviti preko obrasca:

https://domene.hr/portal/mydomain/change-owner-email

Unesi u gornje polje domenu, zatim ćeš dobiti postupak i pošalješ im na mail. Ako se radi o firmi baš, treba lupiti pečat, ako je obrt, presliku osobne iskaznice vlasnika dostaviti

“In every crowd there are certain persons who seem just like the rest, yet they bear amazing messages.” Antoine de Saint-Exupery, Night Flight
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice