sviđa mi se stranica, samo je ubrzaj meni se sporo učitava.
Community review vaših web stranica
- poruka: 3.898
- |
- čitano: 808.629
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
sviđa mi se stranica, samo je ubrzaj meni se sporo učitava.
Govoriš za ovu od nogometnog kluba?
Meni sve uredno otvara, bez problema i jako brzo.
da, evo sad mi otvara normalno, valjda sam nešto skidao^^
da, evo sad mi otvara normalno, valjda sam nešto skidao^^
Ne mora biti nužno do tebe, može biti do servera u tom trenutku.
ggtr.jpg se učitava 4.71 sec
sl-2.jpg se učitava 3.52 sec
pause.png ne postoji
Neznam koliko je pametno, ali na sajtu je background igrališta, a vidi se samo mali dio desne i lijeve strane, a sredinu prekrivaju vijesti tako da "neznam koliko je pametno" ostaviti samo tu desnu i lijevu stranu igrališta , a sredinu prekriti crnom bojom da se smanji veličina slike i da se brže učita, isto tako promjeniti tu sliku (neko drugo igralište drugačije rezolucije) koja potpuno prekriva background.
ggtr.jpg se učitava 4.71 sec
sl-2.jpg se učitava 3.52 sec
pause.png ne postoji
Neznam koliko je pametno, ali na sajtu je background igrališta, a vidi se samo mali dio desne i lijeve strane, a sredinu prekrivaju vijesti tako da "neznam koliko je pametno" ostaviti samo tu desnu i lijevu stranu igrališta , a sredinu prekriti crnom bojom da se smanji veličina slike i da se brže učita, isto tako promjeniti tu sliku (neko drugo igralište drugačije rezolucije) koja potpuno prekriva background.
Ja koristim 1680x1050 rezoluciju i meni je sve dobro. Ako ti nije problem napravi Print Screen pa stavi ovdje.
E ovako. Imam jedan problem s Concrete5.
Nivo Slider sam ubacio pomoću HTML Blocka i sve je super dok sam prijavljen i u Edit modu.
Promjene radim u Firefoxu, a sajt pogledam u Chromeu (nisam prijavljen na sajt) i ne vidim slike koje bi se trebale vrtiti.
U Firefoxu (prijavljen kao admin) vidim slike, ali dok se odjavim, onda vidim samo bijeli border koji sam dodao CSS-om.
Firebug mi pokazuje da je pozadinska slika slidera loading.gif i njoj je lokacija dobra kao i ostalim slikama, a treba biti jedna od slika koje sam postavio u slajd. Problem nije do putanje jer sam već rekao da Firebug pokazuje dobru putanju za sve slike.
Također istu stvar imam prilikom stavljanja obične slike. Za nju koristim HTML Block zbog divova.
Zna li netko u čemu je problem? Pola dana tražim soluciju po forumima, sajtovima, proučavam njihovu dokumentaciju, ali šta god da probam, ne pije vode.
Edit:
Problem sa slikama sam riješio tako što sam putanju do slike stavio apsolutnu putanju (http://localhost/concrete5/......), ali i dalje imam isti problem sa Nivo Sliderom.
Imao sam isti problem sa Nivo sliderom, u edit modu sve radi, čim izađem slike se ne vrte. Kako rad na tom sajtu nije nastavljen, nikad me više nije i zanimalo to popravljati.
Zašto baš Nivo, imaš par dobrih slidera na C5 marketu, naravno govorim o besplatnim, iskoristi njih i još dobiješ mogučnost da ili ti ili klijent jednostavno dodajete slike.
Evo ti link na jedan tut gdje tip opisuje kako se pravi slider za C5, uglavnom se sve može primijeniti na većinu slidera. On koristi responsive Flex slider.
Suludi do neba ti hvala. Ovaj tutorial je fantastičan! Uspio sam Nivo Slider omogućiti da radi kako treba s ovim. Nakon pola dana napokon riješen problem. Još jednom veliko hvala.
U procesu izrade jedne web stranice sam pa imam jedno pitanje da ne otvaram novu temu. Naime stranica mi treba bit i na hrvatskom i na engleskom po izboru. Kopira sam html ,preimenova ga i u tom drugom html-u napisa sve na hrvatskom. Na stranici koja se otvara defaultno (na engleskom) tia sam stavit link na tu stranicu na hrvatskom i onda to uredit tako da izgleda kao mogućnost izmjene hrv i englekog jezika na stranici. Međutim kad povučem link iz jednog html-a na drugi
a href="MainpageCRO.cshtml">MainpageCRO.cshtml</a>
</div>
i onda kliknem na njega sa glavne stranice,dobijem ovo??:
EDIT: dakle da nebi krivo shvatili pod views mi stoji Mainpage.cshtml, to sam duplicira i preimenova i onda sam u tom drugom preimenovanom html-u napisa sve na hrvatskom. I sad samo želim poveznicu sa glavne stranice na taj html.
U procesu izrade jedne web stranice sam pa imam jedno pitanje da ne otvaram novu temu. Naime stranica mi treba bit i na hrvatskom i na engleskom po izboru. Kopira sam html ,preimenova ga i u tom drugom html-u napisa sve na hrvatskom. Na stranici koja se otvara defaultno (na engleskom) tia sam stavit link na tu stranicu na hrvatskom i onda to uredit tako da izgleda kao mogućnost izmjene hrv i englekog jezika na stranici. Međutim kad povučem link iz jednog html-a na drugi
a href="MainpageCRO.cshtml">MainpageCRO.cshtml</a>
</div>
i onda kliknem na njega sa glavne stranice,dobijem ovo??:
EDIT: dakle da nebi krivo shvatili pod views mi stoji Mainpage.cshtml, to sam duplicira i preimenova i onda sam u tom drugom preimenovanom html-u napisa sve na hrvatskom. I sad samo želim poveznicu sa glavne stranice na taj html.
kvragu, ovo je bila lijepa tema...
enivej:
recimo da je struktura foldera:
/
/hr
u oba foldera se nalazi fajl Mainpage.cshtml
situacija1: nalaziš se na /
stavi ovakav kod:
<a href="hr/Mainpage.cshtml">Hrvatska verzija</a>
situacija 2: nalaziš se na /hr
stavi ovaj kod:
<a href="../Mainpage.cshtml">Engleska verzija</a>
Kapiš?
edit: mislim da bi ubuduće svi ovakvi i slični problemi trebali potražiti rješenje u ovoj temi
bams.eu5.org (malo sadržaja) i forum
minecraft.eu5.org

A da li ti taj View stoji u istom folderu kao i MainPageEn.cshtml?
Ako nije uradi ovo:
<a href="~/Views/CRO/Mainopage.cshtml>Hrvatski</a>
Ako sam razumijo u čemu je problem. U ovom slučaju, u ASP.NET-u, imaš tidlu (~), označava root. Dalje ideš u folder gdje su ti Viewsi, prebaciš se u folder sa imenom kako si nazvao u pozoveš taj View.
@kakapo
To sto si uradio nije dobro jer on radi u ASP.NET-u MVC, tu svi Viewsi[Razor(.cshtml), ASPX(.aspx)] moraju biti unutar Views foldera.
Zajeb...., pričam o jednom a radim suprotno, ovo je MVC, a ja radio kao u WebFormsima.
bams.eu5.org (malo sadržaja) i forum
minecraft.eu5.org
Nice, ovaj textbox za search me podsjeća na Metro textbox. :-)
Iskreno meni baš i nisu nešto. Na 1366x768 vidim samo jedan dio naslonjača. Prebijelo. Razumijem minimalizam, ali ovo je premalo. Logo nije baš kvalitetan. Ima još posla, ali bitno je da je pregledno.
A forum. Forum kao i svaki drugi. Osobno mrzim raditi dizajn za forum, pa neću ništa komentirati.
Zanima me vaše mišljenje o ovoj stranici. Inače mi tu otac radi.
Meni se dizajn sviđa, čini mi se da je Windows Phone inspired.
S obzirom na dizajn, source kod dajte ocjenu i mišljenje.
0 | Odlična |
---|---|
8 | Vrlo dobra |
14 | Dobra |
0 | Dovoljna |
0 | Nedovoljna |
Zanima me vaše mišljenje o ovoj stranici. Inače mi tu otac radi.
Meni se dizajn sviđa, čini mi se da je Windows Phone inspired.
S obzirom na dizajn, source kod dajte ocjenu i mišljenje.
Prema meta tagovima i načinu kako su pisani selektori u CSS, očito da je generirano nekim WYSIWYG alatom. Plus predugi linkovi za kategorije. I da, svaka stranica ima svoj vlastiti CSS file?
Jedina dobra stvar je dizajn ovdje, ali i tu ima mjesta poboljšanjima.
P.S. Jesi li ti radio stranicu?
S profesionalne strane nije nesto, ali za ono sto je namjenjena, informacije iz prve ruke i kontakt je sasvim dovoljna.

Pozdrav, imam dva pitanja
1) Početnik sam u ovim vodama i počeo sam praviti jednu stranicu koja je još u izradi i nije objavljena na netu. Naime stranica je 900x1500 px u sivoj boji a ja bih kao nekakav obrub tj okvir htio staviti crnu boju koja bi ispunjavala ostatak ekrana pa me zanima kako da to napravim? Da li trebam napraviti novi div tag za kojega ću postaviti width i height na 100 % ili nešto drugo?
2) Zašto kada za margin-top i margin-bottom odredim vrijednosto od 0px stranica se ne prikazuje ravno od vrha nego ima praznog prostora 20-ak px ? Kako da to ispravim pa da mi se stranica prikazuje od vrha?
Ovako te stvaari uvjek idu na body ili neku klasu koja je na body tagu druo visinom se nemoj tolko zamarat bolje ju je ne stavljat ili stavit ako baš morat, zna radit probleme ako je stviš nekiput.
inaće standar je 960 tak da moš dobit malo mjesta na tom svojoj pozadini dakle da se bacimo na kod bum ti CSS stavio prvo lakše mi je taako ti ga kasnije stvi u externu datoteku koju pozivaš na stranici (ako nisi to naprvio napravi bitće ti kasnije lakše kod održavanja)
body.pozadinaStranice{backgroun:#000;text-align:center;margin:0;padding:0;}
div#wrapper{margin:0 auto; width:960px; text-align:left; //more i justify il kaj ti već paše}
<body class="pozadinaStranice">
<div id="wrapper">
....
</div>
</body>
sam wraperu dodaj boju koja je kod tebe
Nije potrebno bodyu dodavati klasu, ta nećeš ga više puta koristiti u istome dokumentu. ;)
znam no možda bu mi trebala ista postavka pa zaš već nemat spremno? Dok id ili prek taga vrijedi samo to to stoji da u prvilu to nigdje nebum koristio mislim da nikad i nisam istini za volju. Vidim da je koljega novi pa neznam dal zna kak se pišu klase pa reko da mu dam odmah primjer. Obično je to u dreamwever Style1, syle2 ... Style n. Pa se desi, di mi je ono heder?
Sorrry kolega nije da te imam na piku, al bar 70% ljudi tak počne pisat clase i ja sam sam u startu dok nisam vidio prvi premjer počoho se po glavi i reko!
Ti vrapca u tom zecu grm leži!
Nema veze ne ljutim se...Nisam ja počeo odma u Dreamweaveru nego sam godinu dana gledao razne tutoriale i radio u Sublime textu.Ali sada sam počeo u ovome iako naravno godinu dana nije ni približno dovoljno da bi se sve svladalo .Uvijek ima nekakvih pitanja. Zato ste vi , iskusniji, tu da pomognete
Hvala na pomoći.
Btw zašto kažeš da s poravnavanjem stranica do vrha ima problema kada sam malo pratio i skoro svaka stranica je poravnata do vrha?
a sorry nislio sam da trebaš tak stvi onda margine koje trebaš to je bilo u shorthandu tak mi bilo lakše napisat bitno da su ljeva i desna margina auto i ovo oko text-aline da ostane radi nekih starijih browsera inaće ovo sa margina na auto bi trebalo radit to ti je u principu sve kaj ti treba.
dakle moraš imat (margi-right:auto; margin-left:auto;) ove top bottom postavi kak ti paše. moš staviti i kakav padding ak ti i to treba. U pravilu su margine dovoljne kod novijih browsera i samo sa njima će ti radit divno ovaj text-align: center; pa na drugom elementu text-align:left; su samo osigurać kod starijih browsera zlu netrebalo.
probao sam sada ovaj tvoj savjet i ne znam zašto mi nije crno okolo (stavio sam i <style type="text/css></style> ) ali ništa
probao sam sada ovaj tvoj savjet i ne znam zašto mi nije crno okolo (stavio sam i <style type="text/css></style> ) ali ništa
Source na sunce ili ga kopiraj na pastebin. Jesi stavio <style> tagove u head sekciju svog HTML elementa? Ili imaš vanjsku CSS datoteku?
imali id, class-a koja je na body-u il sam body {bacground:#000;} il {bacground-color:#000;}?
Inaće CSS piši extreno kad imaš 1001 broj stranica nebuš u svaku ručno unosio promjene. Napravi externu datoteku Dreamweaver to dobro radi nemoraš ručno radit i cjeli CSS je nutra onda sam jedna promjena koda se rezultira na promjeni u svakoj od 1001 stranice il kolko ih već imaš.