Community review vaših web stranica izdvojena tema

poruka: 3.898
|
čitano: 808.169
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Community review vaših web stranica

Pozdrav svima,

Link: http://knjiznica-kutina-zf.com.hr/

Stranice napravljene u Wordpressu, katalog filmova u knjižnici gdje radim. SEO nije na prvom mjestu, više me zanima što mislite o dizajnu i kodu. Mislim da ima poprilično mjesta za popravke :)

Unaprijed hvala na svim odgovorima!

Moj PC  
2 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo moj rad jučer pušten u javnost.

Trebao bi rewriteati URLove za SEO, ali nemam baš iskustva s mod rewriteom pa će to pričekati koji dan dok ne naučim.

Bootstrap u pozadini, custom CMS.

Svaka konstruktivna kritika dobrodošla.

www.ria.hr

24 Sviđa mi se
1 Treba doraditi (objasni)
0 Ne sviđa mi se (objasni)
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Fora, ono što mi se ne sviđa je da na reference svaku sliku moram otvarat i zatvarat posebno, a bilo bi mi i bolje da su slike veče.

1 0 hvala 1
14 godina

Slažem se s Tomom oko listanja slika... Sad malo detalja... Piše se podaci, a ne podatci kako je u footeru. U kontakt formi je kao label za ime napisano Name, a za sadržaj Message, a sve ostalo je na hrvatskom. Isto tako, kada kliknem na Pošalji, a ne upišem ništa, pojavi se onaj alert box i u njemu je x koji služi da se zatvori. Sad, kada kliknem na taj x, to nema nikakvu funkciju. Isto, taj x je malo nezgrapno pozicioniram, bolje bi bilo kad bi bio s desne strane. I možda još da staviš ona 2 boxa na naslovnici da su iste visine, bode u oči. I da, slova na buttonima saznaj više su malo mutna. Ostalo je sve kako treba. Jako lijepo usklađene boje i tipografija, Lobster je jako dobar font {#}. Vidim da je Bootstrap korišten. Jesi koristio LESS za pisanje CSS-a ili je sve vanilla CSS? Pohvale za CMS, može koji SS administracije ako nije problem?

Moj PC  
1 1 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Community review vaših web stranica
david7 kaže...

Slažem se s Tomom oko listanja slika... Sad malo detalja... Piše se podaci, a ne podatci kako je u footeru. U kontakt formi je kao label za ime napisano Name, a za sadržaj Message, a sve ostalo je na hrvatskom. Isto tako, kada kliknem na Pošalji, a ne upišem ništa, pojavi se onaj alert box i u njemu je x koji služi da se zatvori. Sad, kada kliknem na taj x, to nema nikakvu funkciju. Isto, taj x je malo nezgrapno pozicioniram, bolje bi bilo kad bi bio s desne strane. I možda još da staviš ona 2 boxa na naslovnici da su iste visine, bode u oči. I da, slova na buttonima saznaj više su malo mutna. Ostalo je sve kako treba. Jako lijepo usklađene boje i tipografija, Lobster je jako dobar font {#}. Vidim da je Bootstrap korišten. Jesi koristio LESS za pisanje CSS-a ili je sve vanilla CSS? Pohvale za CMS, može koji SS administracije ako nije problem?

Pogledat cu to oko slika. Popravio footer i kontakt formu. Ovaj križić bi trebao predstavljati da se dogodila greška, ne služiti da se forma zatvori. Razmislit ću kako da to riješim. Pokušao sam postaviti ta 2 boxa iste visine, ali kad se upiše neka dulja novost izgleda ružno, odlučio sam da je ovo malo bolja solucija. Gumbe ću popraviti čim se dočepam orginala, te gumbe konkretno nisam radio ja.

Vanilla CSS. Evo par SSova, nije još admin panel izglancan potpuno, ali je potpuno funkcionalan.

16 godina

Pozdrav.

Napravio sam jedan portal, vezano za romsku nacionalnu manjinu. romskiportal.com/, te me zanima vaše mišljenje u svezi izgleda i konstrukcije stranice. Stranica je iskljucivo napravljena u wordpressu. Svaka kritika je dobro došloa da bih sajt poboljšao.

0 sviđa mi se
0 ne sviđa mi se
2 potrebna je još dorada na sajt

0 0 hvala 0
16 godina
LordShgi kaže...

Evo moj rad jučer pušten u javnost.

Trebao bi rewriteati URLove za SEO, ali nemam baš iskustva s mod rewriteom pa će to pričekati koji dan dok ne naučim.

Bootstrap u pozadini, custom CMS.

Svaka konstruktivna kritika dobrodošla.

www.ria.hr

I like it. Jedino imaš dosta errora, negdje ti fali alt tag na slikama i tako.
Dizajn je minimalistički, pregledan i ugodan oku {#}

14 godina
ctodorov kaže...

Pozdrav.

Napravio sam jedan portal, vezano za romsku nacionalnu manjinu. romskiportal.com/, te me zanima vaše mišljenje u svezi izgleda i konstrukcije stranice. Stranica je iskljucivo napravljena u wordpressu. Svaka kritika je dobro došloa da bih sajt poboljšao.

Puca CSS u sidebaru... Chrome...

12 godina
neaktivan

bok svima, opet ja.

http://www.cvjecarnica.net76.net/

napravih novi dizajn. nije još responsive ništa napravljeno pa će na 1280px širine slova izgledat prevelika nego na mom ali smanjiću kad ga budem radio.

kada rezervirate, ne dobijete nikakvu poruku o uspješnosti ili neuspješnosti. to ću kasnije.

možete se registrirat i pogledat kako izgledaju rezervacije pa recite, pljujte, svaka kritika je super.

nadam se daj je sad barem malo bolje nego ona prošla.

0 0 hvala 0
16 godina

i kako to riješiti znam da treba css u editoru riješiti ali ne mogu pronaći. I kako bi se ta greska nazvala na engleskom pa da probam traziti neki tutorial. hvala.

12 godina
protjeran

http://sportski-magazin.info.tm/

Možete mi reći kako vam se čini ovaj portal?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
digimon kaže...

bok svima, opet ja.

napravih novi dizajn. nije još responsive ništa napravljeno pa će na 1280px širine slova izgledat prevelika nego na mom ali smanjiću kad ga budem radio.

kada rezervirate, ne dobijete nikakvu poruku o uspješnosti ili neuspješnosti. to ću kasnije.

možete se registrirat i pogledat kako izgledaju rezervacije pa recite, pljujte, svaka kritika je super.

Užasno spor loading. Ikad čuo za kompresiju?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
12 godina
neaktivan

napravio sam na apacheu, ako on nejde, onda ide php ali slike se dosta dugo skidaju. tu sam nešta pokušo sa svojim ograničenim znanjem javascripta pa sam napravio

da mi javascript skida sve slike bitne za naslovnu prije nego se pojavi stranica ali je sporo. pročito sam šta google savjetuje kod povećanja brzine stranice i ono što sam

mogo sa svojim dosadašnjim znanjem napravit sam napravio. jel imaš ti kakav prijedlog?

13 godina
neaktivan

..

14 godina
neaktivan

Moje 3 stranice na kojima trenutno najviše radim,nadam se da vam se sviđaju...{#}

1. awesome-body.info

2. slikezadesktop.com

3. picturefordesktop.com

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.7.2013 13:19 (zele87).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
digimon kaže...

bok svima, opet ja.

Dizajn koma.. Trk na čitanje o UX-u, UI-u, usabilityju i ostalim sitnicama... Preveliki, neusklađeni fontovi, sajt nije centriran, boje prejake za moj ukus, također ne baš usklađenje, a o učitavanju da i ne govorim.. I da, one 3 slike kuće, košare i vrta mijenjaj, ove slike su primjer onoga što Google prvo izbaci za upit "house icon" i sl ... Vidim da radiš PHP, rađe to usavršavaj i udruži se s nekim tko radi dizajn, puno učinkovitije...

12 godina
neaktivan

centrirat sam zaboravio. veliki fontovi mi se nekako sviđaju jer su samo prisutni u formama. ne znam, nekako mi se sviđaju. nigdje prije to nisam vidio a svidlo mi se. ne vjerujem da bi to korisnici uzeli za zlo ako veliki fontovi nisu u nečem što se mora čitat tipa neki članak. od kad ste mi popljuvali prošlu stranicu, skinio sam cirka 4 knjige o web designu i pročito ih. mislim da u neuro web design (nisam siguran) sam pročito da forme mogu biti egzotičnije ako je očito ono što piše i što se želi da korisnik napravi. npr. login forma od korisnika traži e-mail i lozinku. i to je to. registracija traži nekoliko podataka i to je to. ako je korisniku lagano omogućeno da unese te podatke, eksperimentiranje je dopušteno. ali iako je možda prevelik font, nekako mi se sviđa. napravio sam testiranje na nekoliko ljudi i sve im je bilo jasno i pregledno tako da ću to ostavit. upotrebljavanje fonta na ostalim elementima je moguće loše. pretpostavljam da se tu spada opis proizvoda. napravit ću nešta oko toga.

što se učitavanja tiče, kompresija postoji. slike me ubijaju. slideshow se učitava zadnji i skida slike zadnji a dok on skida slike ostatak stranice stane. to ne znam kako da spriječim. ako imaš savjeta, reci.

hvala na odgovoru.

16 godina

eto sad sam izmjenio temu i malo je uredio, ako još šta treba odraditi slobodno mi recite, jer znam da još trbea naajvjerovatnije na izgledu raditi, možda ni tema baš nije prilagodna, ali kada su besplatne.

14 godina

Knjiga te neće naučiti dizajnu, za to moraš imati ono nešto... Pregledaj malo CSS galerije, onda imašovdje neke zanimljive linkove, pogledaj si Smashing Magazine, Abduzeedo, malo Gavickove teme (po meni najbolji developer tema za WP i Joomlu iako ih ne koristim). Pogledaj ovaj link, nije striktno vezano za Web, ali da se sve primijeniti i ukomponirati, također, pregledaj malo i galeriju na Awwwards, tu imaš brdo inspiracije... Ako trebaš još nešto, samo pitaj...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ctodorov kaže...

eto sad sam izmjenio temu i malo je uredio, ako još šta treba odraditi slobodno mi recite, jer znam da još trbea naajvjerovatnije na izgledu raditi, možda ni tema baš nije prilagodna, ali kada su besplatne.

ajd, molim te kompresiraj te slike, pa pozadina ti ima 2MB.. Na stranici jako puno detalja fali da bude lijepa... Malo po malo, sam izmjenjuj neke detalje, i doći ćeš do puno boljeg proizvoda.. I, da, fontovi su preveliki, Nikada nemoj gledati da se tebi sviđa stranica - uvijek gledaš da se krajnjem korisniku ona sviđa -. a prvo poradi na brzini učitavanja, jer računaj da imaš 8 sec da zadržiš posjetitelja - a tebi  samo učitavanje pozadine uzme 5 sec, a tek kad ju vide, svi samo izađu sa nje. Samo je potrebno malo volje i truda, i vjeruj mi možeš napraviti fenomenalnu stranicu {#}

~22 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
16 godina

hvala na kritici, jer zbog kritike znam da se treba raditi na stranici, jucer sam se bas poigravao sa temom, problem je u tome sto nisam upoznat sa php-om, pa tako onda trazim tutoriale po netu, slike sam stavio na 1024X768, koja bi preporuka bila da bude manje a opet pregledljive. i sta bih trebao napraviti da estranica brze ucitava. Posto je u wordpressu da li da instaliram neki plugin.

15 godina
neaktivan
ctodorov kaže...

hvala na kritici, jer zbog kritike znam da se treba raditi na stranici, jucer sam se bas poigravao sa temom, problem je u tome sto nisam upoznat sa php-om, pa tako onda trazim tutoriale po netu, slike sam stavio na 1024X768, koja bi preporuka bila da bude manje a opet pregledljive. i sta bih trebao napraviti da estranica brze ucitava. Posto je u wordpressu da li da instaliram neki plugin.

osobno ne koristim wordpress, ali kao i velika većina cmsova, siguran sam da ima neki plugin koji ima funkcionalnosti cachiranja, pa da te uputim u tom smjeru, ili možda neki plugin koji ti generira tzv. statične html fajlove

~22 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
14 godina

Evo od mene jedan koncept iz PS-a, nije kodirano... Web operatera u BiH... LINK

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 14:08 (david7).
Moj PC  
5 2 hvala 0
17 godina
david7 kaže...

Evo od mene jedan koncept iz PS-a, nije kodirano... Web operatera u BiH... LINK

Dizajn je ok, ali je siromasno sa sadrzajem. Vjerujem da jedan telekom operater ima dovoljno sadrzaja za napunit naslovnicu.

Rvat katolik!
13 godina
neaktivan

InvisibleLabs. Custom style by me.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Smanji si opacity da ti je čitljiviji tekst.
16 godina
Evo sada sam ponovno promijenio temu koja sadrzi vise widgeta i kategorija. Pa sam je malo uredio. Kako vam se cini sad.
13 godina
neaktivan

Ponovno napravio temu za phpBB i dodao/maknuo neke stvari (npr. smanjio opacity), slobodno glasajte :)

InvisibleLabs

5 Sviđa mi se
1 Ne sviđa mi se
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.7.2013 21:55 (maleksebastianm).
12 godina
neaktivan
dejan1471 kaže...
frex kaže...

Evo moje stranice. Radi se o stranici smijesne slike nedavno pokrenuta.

http://drekavac.com

Stranica a i ideja jako dobro urađeni, samo kako je već rečeno jako se sporo učitava

Da usporava, nije d ohosta nego do teme. Morat cu neku drugu potraziti. Zbog navigacije dosta usporava kad nju iskljucim dosta brze i ide.

www.frexhosting.info - CS 1.6 - SAMP - Minecraft - Web hosting - Audio streaming
12 godina
neaktivan
david7 kaže...

Nekako "appleoidno" zbog pozadine i navigacije.... Meni se osobno ne sviđa, ali pregledno je i ima potencijala...

Da,

potencijala ima uvijek :D Zadovoljan sam u prvi mjesec dana mi je stranica donijela fin iznos.

www.frexhosting.info - CS 1.6 - SAMP - Minecraft - Web hosting - Audio streaming
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice