301 redirect

poruka: 14
|
čitano: 3.313
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
301 redirect

Pozdrav,

evo ovako, otvorio sam novu domenu. I sad bih htio prebacit sve rezultate pretraživanja od stare domene na ovu novu. Razlika između stare i nove domene je u samo jednom znaku.

Pročitao sam da je potrebno napravit 301 redirect da google bot to automatski napravi.

E sad mene zanima da li je doljenavedeni kod pravilan 301 redirect da ga google bot prepozna i automatski odradi posao?

<head>

<meta http-equiv="refresh" content="0";
url=http://mynewsite.com/">

</head>

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: 301 redirect

Nema potrebe to radit samo parkiraj tu domenu, a nova nek ti bude defoltan to se radi na servereu. Dakle bilo da ukuca korisnik staru ili novu domenu otvorit će mu se isti sajt. 

trebalo bi bit pod opcijam za donene, park ili parkiranje domena samo sopišeš tu u polje www.srtaradomena.xxx i to je to

13 godina
neaktivan
NoorMomento kaže...

Nema potrebe to radit samo parkiraj tu domenu, a nova nek ti bude defoltan to se radi na servereu. Dakle bilo da ukuca korisnik staru ili novu domenu otvorit će mu se isti sajt. 

trebalo bi bit pod opcijam za donene, park ili parkiranje domena samo sopišeš tu u polje www.srtaradomena.xxx i to je to

Stranica je napravljena na weebly-u i tamo baš nema puno opcija. Ja sam napravio sad trenutno da su dva identična site-a koji su na te dvije domene, i stara domena radi redirect sa gore navedenim kodom na novu domenu. Problem je da stara domena ističe za 4 dana i ne mogu ju obnovit. Prije sam tamo imao da obje domene pokazuju na isti sadržaj samo ne znam da li će googlebot to prepoznat i znat koja je glavna domena a koja nije, pošto je na weebly-u opcija samo da se preko ove domene napiše nova domena a stara domena isto ostane i pokazuje na isti sadržaj samo što ne redirect-a. Pa ne znam koja mi je bolja opcija i što će biti bolje za google.

16 godina
odjavljen
krayz1e kaže...

Pozdrav,

evo ovako, otvorio sam novu domenu. I sad bih htio prebacit sve rezultate pretraživanja od stare domene na ovu novu. Razlika između stare i nove domene je u samo jednom znaku.

Pročitao sam da je potrebno napravit 301 redirect da google bot to automatski napravi.

E sad mene zanima da li je doljenavedeni kod pravilan 301 redirect da ga google bot prepozna i automatski odradi posao?

<head>

<meta http-equiv="refresh" content="0";
url=http://mynewsite.com/">

</head>

Bilo bi dobro da u google webmaster tools aktiviraš move site (promjena adrese).

Za korisnike koji imaju bookmarkirani link i za ostale tražilice napraviš i ovo (jedno je dovoljno):

-htaccess redirect (ako si na apache serveru): http://enarion.net/web/htaccess/migrate-domains/

-php redirect:

Preusmjeravaju se svi url-ovi unutar foldera u kojem se nalaze ovi file-ovi na novu domenu.

Znači ako imaš site:

http://www.bug.hr/forum i želiš forum premjestiti da bude:

http://forum.bug.hr/ onda staviš ova dva file-a u folder "forum".

Ako želiš kompletnu stranicu premjestiti, samo staviš u root.

htaccess:

RewriteEngine On
RewriteRule ^(.*) index.php [L]

index.php

<?php
$basepath = str_replace('\\', '/', dirname($_SERVER['SCRIPT_NAME']));
$filepath = ltrim(substr($_SERVER['REQUEST_URI'], strlen($basepath)), '/');

header ("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
header("Location: http://novadomena.hr/".$filepath);

- za asp i iss potraži sam ili pričekaj da netko drugi napiše.

Na taj način svaki pojedini link dobija redirekt na točno taj link na novoj domeni. Korisnicima radi bookmarks, sve tražilice znaju da je došlo do promjene, a svaki link posebno zadržava individualni ratio.

NoorMomento kaže...

Problem je ako s:

http://staradomena.com/nasa-ponuda/

dobiješ redirect

http://novadomena.com/

jer to korisnike frustrira, a tražilice krenu buildat indexe za sve osim naslovnice ispočetka.

Edit:

krayz1e kaže...

Stranica je napravljena na weebly-u i tamo baš nema puno opcija. Ja sam napravio sad trenutno da su dva identična site-a koji su na te dvije domene, i stara domena radi redirect sa gore navedenim kodom na novu domenu. Problem je da stara domena ističe za 4 dana i ne mogu ju obnovit. Prije sam tamo imao da obje domene pokazuju na isti sadržaj samo ne znam da li će googlebot to prepoznat i znat koja je glavna domena a koja nije, pošto je na weebly-u opcija samo da se preko ove domene napiše nova domena a stara domena isto ostane i pokazuje na isti sadržaj samo što ne redirect-a. Pa ne znam koja mi je bolja opcija i što će biti bolje za google.

Onda obavezno što prije napravi ono što sam ti napisao za webmaster tools. Malo sam istraži, vjerojatno i yahoo (bing) i još par češćih tražilica ima iste opcije.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.11.2012 17:48 (MrBlc).
14 godina
neaktivan

Parkiranje domena je nešto drugo u odnosu na webmaster tool. Nije bitno u ćemu je stranica napravljena parkiranje domena se odvija na serveru i to je nešto drugo u odnosu na redirekciju. Prilikom redirekcije stara stranica mora prenjeti svoj PR (SEO status) na novu stranicu što nije moguće, jer google mora indexirat novu domenu i tek poćeti njezin PR. Parkiranje domena automatski će otvoriti stranici i za staru i zanovu domenu nema potrebe posebno raditi na kodu stare domene taj dio redirekcije i transfera SEO-a će obavit sami server.

Također se može preko htaccessa odrediti ako je ukuco staru domenu da prikaže novu domenu. Što se tiće tražilica postoje samo dvije bitne google i Yahoo (Bing) 95% drugih tražilica koriste te dvije i samo prikazuju rezultate iz Googla tj binga. Pad u SEO pogledu će se definitivno osjetit prilikom redirekcije jer se novi sajt treba tek indexirat i ostalo. Po meni je bolja opcija parkiranje jer će se brže odraditi taj prijnos SEO kampanje sa stare kampanje novu, parkiranje ne zahtjeva nikakvo posebno kodiranje već samo postavke na serveru pravilno podesit, eventualno ako je bitno da se radi redirekcija taj dio se obavi preko htaccessa fajla i to je to jedna linija koda.

13 godina
neaktivan
301 redirect

Site na weebly-u je iskucivo html/css, ne može se upload file na hosting nego se sve radi preko sučelja tako da nema te opcije, jedinu opciju sam vidio onaj meta code koji sam gore stavio pa me zanima da li će to jednako funkcionirat, odnosno da li će google to prepoznati. Stavio sam da sve podstranice redirect-a na odredene te podstranice koje trebaju tako da se ne vidi ta razlika da na početnu uvijek preusmjerava.

Na webmaster tools mi je problem kada odem na stranicu i na Change of address i na Tell us the URL of new domain i dole promijenim, i kada promijenim dole i potvrdim javi mi ovu grešku:

We couldn't verify linkstranice.com. To submit a change of address, linkstranice.com must be verified using the same method as www.linkstranice.com. Add linkstranice.com to your account and verify ownership, then try again.

Stranicu sam potvrdio da je moja i ne javlja mi inače grešku, samo kod toga javlja grešku.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

moratćeš onda ručno preko html raditi redirect ima na W3C school detaljan, ja ga se nemrem sjetit ne koristim te gootove servise jer su mi se pokazali kao nepouzdani i neobiljni. Nisu oni loši ako čovjeku treba jeftina stranica, al imaju boljki od SEO do nekih naprdenih mogučnosti koje jednostavno nemoguće u njima napravit. Samo ih treba razlikovat od besplatnih CMS sustava koji su dosta dobri i dosta se kompleksnih stvari da napraviti u tim CMS sustavima iako su besplatni samo to iziskuje određeno znanje.

16 godina
odjavljen
NoorMomento kaže...

Parkiranje domena je nešto drugo u odnosu na webmaster tool. Nije bitno u ćemu je stranica napravljena parkiranje domena se odvija na serveru i to je nešto drugo u odnosu na redirekciju. Prilikom redirekcije stara stranica mora prenjeti svoj PR (SEO status) na novu stranicu što nije moguće, jer google mora indexirat novu domenu i tek poćeti njezin PR. Parkiranje domena automatski će otvoriti stranici i za staru i zanovu domenu nema potrebe posebno raditi na kodu stare domene taj dio redirekcije i transfera SEO-a će obavit sami server.

Kod parkiranja domena, server će dati 301 redirect bez da uopće provjerava htaccess i općenito fileove na hostingu, samo je problem što će se u pravilu (možda se razlikuje na različitim hostinzima) voditi na početnu bez obzira na koji link parkirane domene odeš (znači, netko je bookmarkirao neki proizvod na staroj domeni, a dobije redirekt na naslovnicu na novoj domeni).

Meni se čini da ti brkaš dodatnu domenu i parkiranu domenu. Parkirana je redirekt, a dodatna prikazuje isti sadržaj bez redirecta. Dodatna domena bez ikakvog redirecta i bez rel="canonical" taga može biti kontraproduktivna jer sad postoje dvije stranice s identičnim sadržajem bez da tražilica zna da se radi o istoj stranci i koja je domena preferirana.

Transfer rankinga tražilica neće obaviti ako ne dobije 301 redirect, a ako dobije na link različitog sadržaja, tad opet neće napraviti transfer rankinga pojedinačnih linkova.

NoorMomento kaže...

Također se može preko htaccessa odrediti ako je ukuco staru domenu da prikaže novu domenu.

"da prikaže novu domenu" je malo nejasan pojam. Može se pokazati sadržaj ili dobiti redirect. Ako se dobije redirect, on može biti stalan (301) ili privremen (302). Samo stalni redirekt tražilice uzimaju u obzir.

NoorMomento kaže...

Parkiranje domena je nešto drugo u odnosu na webmaster tool. ...

Što se tiće tražilica postoje samo dvije bitne google i Yahoo (Bing) 95% drugih tražilica koriste te dvije i samo prikazuju rezultate iz Googla tj binga. Pad u SEO pogledu će se definitivno osjetit prilikom redirekcije jer se novi sajt treba tek indexirat i ostalo. Po meni je bolja opcija parkiranje jer će se brže odraditi taj prijnos SEO kampanje sa stare kampanje novu, parkiranje ne zahtjeva nikakvo posebno kodiranje već samo postavke na serveru pravilno podesit, eventualno ako je bitno da se radi redirekcija taj dio se obavi preko htaccessa fajla i to je to jedna linija koda.

Webmaster tools ti omogućuje da ti tražilici daš do znanja da se stranica kompletno seli na novu domenu (moraš biti vlasnik obe da bi to mogao napraviti), tako da tražilica ne mora uopće reindexirati novu domenu, već samo ažurira linkove na od stare domene.

Redirect na identični link nove domene najbolje rješava i ranking na stranici i posjete spremljenom linku, ali webmaster tools dio vezan za ranking može ubrzati jer se ne treba čekati da stranica bude ponovno indexirana.

Kako u konkretnom slučaju domena traje još 4 dana i mala je šansa da se stranica indexira i redirecti zabilježe prije isteka, najsigurnije rješenje je explicitno preko webmaster toolsa unijeti selidbu.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
16 godina
odjavljen
krayz1e kaže...

Na webmaster tools mi je problem kada odem na stranicu i na Change of address i na Tell us the URL of new domain i dole promijenim, i kada promijenim dole i potvrdim javi mi ovu grešku:

We couldn't verify linkstranice.com. To submit a change of address, linkstranice.com must be verified using the same method as www.linkstranice.com. Add linkstranice.com to your account and verify ownership, then try again.

Stranicu sam potvrdio da je moja i ne javlja mi inače grešku, samo kod toga javlja grešku.

Ček, ti seliš s staradomena.com na www.staradomena.com ili seliš na novadomena.com?

Da nisi verificirao www.novadomena.com, a unosiš novadomena.com ili obrnuto?

Imaš li uredno na popisu svojih stranica i trenutnu domenu i novu domenu u onoj varijanti u kojoj ih i koristiš?

14 godina
neaktivan

{#} More bit da sam ja pobrko lonćiće {#} 

Sam znam da meni na serveru tako radi koju god domenu ukucam prikazuje ono kak hoću. Dvije domene isti server i isti sajt, nije pejstan ni kopiran sadržaj smao sam parkiro domenu. {#} bar je on to meni dao kako takvu opciju. Dodane domene on smatra kako nova domena zasebni kod stranice, tj. iako su fizički na istom serveru on to tretira ko neki treći server sa svojom domenom koja nema veze sa tim sajtom. Tako on smatra dodanu domenu. Doduše to je PHP tehnologija i htaccess koji se bavi time.

Malo mi je friško to još parkiranje domene no meni je to bilo 5 min posla upiši domenu ovdje i radi nikakva daljana redirekcija. {#} More bit da je moj server ubiti SKYNET pa ima dodatne funkcije koji drugi serveri nemaju , neznam kak je na drugim serverima na mojem je to bilo ugodno iskustvo koje mi je oduzelo max 5min vremena.

13 godina
neaktivan
301 redirect

Stranicu koju sam imao je imala link www.nova-domena.com, ona je na weebly-u, sada sam nabavio novu domenu www.novadomena.com (znaci ista samo bez znaka "-"). Kada sam to na weebly-u promijenio obje domene su pokazivale na isti sadrzaj ali kako mi stara domena ističe za 4 dana sam se bojao da mi neće google prebacit sve rezultate pretraživanja na novu domenu pa sam zato identičan site stavio na staru domenu a ovaj na novu domenu, i onda sam svaku stranicu (njih par) prebacio html code koji sam stavio gore (meta code). Mene zanima da li će google to uvažit kao 301 redirect koji je "legalan" i dozvoljen i prebacit mi sve rezultate pretraživanja na tu novu domenu tako da ne ostanem bez google pozicije?

Tamo što sam naveo gore da imam problem oko webmaster tools-a da mi kaže da nisam potvrđen ko vlasnik da li netko zna do čega je? HTML meta code koji su oni dali da se potvrdi da je stranica moja je stavljen i potvrđeno je, ne javlja općenito nigdje da ima problema, jedino kod prebacivanja domene...

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
krayz1e kaže...

Stranicu koju sam imao je imala link www.nova-domena.com, ona je na weebly-u, sada sam nabavio novu domenu www.novadomena.com (znaci ista samo bez znaka "-"). Kada sam to na weebly-u promijenio obje domene su pokazivale na isti sadrzaj ali kako mi stara domena ističe za 4 dana sam se bojao da mi neće google prebacit sve rezultate pretraživanja na novu domenu pa sam zato identičan site stavio na staru domenu a ovaj na novu domenu, i onda sam svaku stranicu (njih par) prebacio html code koji sam stavio gore (meta code). Mene zanima da li će google to uvažit kao 301 redirect koji je "legalan" i dozvoljen i prebacit mi sve rezultate pretraživanja na tu novu domenu tako da ne ostanem bez google pozicije?

Tamo što sam naveo gore da imam problem oko webmaster tools-a da mi kaže da nisam potvrđen ko vlasnik da li netko zna do čega je? HTML meta code koji su oni dali da se potvrdi da je stranica moja je stavljen i potvrđeno je, ne javlja općenito nigdje da ima problema, jedino kod prebacivanja domene...

Moraš odvojeno verificirati  www.nova-domena.com i www.novadomena.com. Kad upisuješ novu adresu kod promjene moraš je upisati onako kako je verificirana (www.novadomena.com), a prebacivanje vršiš u postavkama od stare.

Prema ovom članku:

http://www.seoconsult.com/seoblog/search-engine-optimization-advice/15-seo-pro-tips-and-tricks-youve-probably-never-heard-before.html

Google meta tag za refresh smatra istim kao 301 redirect ako nema delay (znači 0 sec, kao u tvom slučaju), dakle trebalo bi upaliti, međutim, ne možeš utjecati na to kad će google indexirati stranicu, pa nemaš jamstvo da će uopće učitati tag prije nego domena istekne.

13 godina
neaktivan
301 redirect

Sada sam probao još jednom na staroj domeni na webmaster tools javit da je ta domena prebačena na novu koja je addana, ali je problem taj što javlja onu grešku da nije potvrđena da je moja. Sada sam išao pobrisati site na početnoj ali kada dođem ponovo na add site i dodam ono vrati sve stare postavke, a time i onaj kod koji je bio prije dok je bio na istoj stranici. Kako mogu vidit koji je taj meta kod koji mora bit jedinstven za taj site koji sam dodao pošto ne mogu naći a ne traži me ovako da potvrdim stranicu.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
krayz1e kaže...

Sada sam probao još jednom na staroj domeni na webmaster tools javit da je ta domena prebačena na novu koja je addana, ali je problem taj što javlja onu grešku da nije potvrđena da je moja. Sada sam išao pobrisati site na početnoj ali kada dođem ponovo na add site i dodam ono vrati sve stare postavke, a time i onaj kod koji je bio prije dok je bio na istoj stranici. Kako mogu vidit koji je taj meta kod koji mora bit jedinstven za taj site koji sam dodao pošto ne mogu naći a ne traži me ovako da potvrdim stranicu.

Moguće da je problem u redirectu. Ti si uključio redirect i kad ideš na prebacivanje domene google dobije redirect i očita metatag nove domene umjesto stare.

Probaj na početnoj stranici privremeno uklonit metatag za redirect, unijeti novu domenu na webmaster tools, pa opet vratiti redirect.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice