Pozdrav, imam problem sa zamrzavanjem igrica. Znam kako je to dosta široka tema pa ću pokušati situaciju opisati što detaljnije. Koristim laptop Asus N53SV, i7 2630qm, 8GB ram, geforce gt540m s 1GB memorije. Nije idealno ali što je tu je. Igrao sam na ovom laptopu veliki broj novih igrica i nikada nije bilo problema. Grafička kvaliteta mi nije toliko bitna pa često sve postavke stavim na low čak i ako može više. Gore su Windowsi 7, 64bit. Instalirano najnoviji driveri za spomenutu grafičku i uvijek pazim da je ona ta koja se koristi kod igranja a ne intel hd.
Problem se pojavio kod nekoliko zadnjih igrica koje sam instalirao (zadnji Spider Man, Deadpool te LA Noire). Doslovno dan prije sam bez ikakvih problema igrao Hitman Absolution. Dakle problem je sljedeći: tijekom igranja sve ide glatko, nema zastajkivanja i pada fps-a međutim svakih nekoliko minuta slika se zaledi, zvuk ide sasvim normalno u pozadini, igra se nastavlja, ali slika stoji i pomiče se jako sporo, ne bih rekao ni da je to 1 fps. Ne znam kako da to bolje opišem, kao da netko svakih 10 sekundi stišće play/pause na videu. Komande su također usporene, tj ne reagiraju odmah, dakle ne mogu pauzirati igru i slično. Nekoliko sam puta 3 navedene igre reinstalirao, sve sam ih probao igrati na svim najnižim postavkama i ništa. Čudno mi je jer tako nešto nisam vidio. Događalo mi se da neka igra ima laga jer su postavke previsoke, npr skyrim, bf3 i slično, ali taj je lag onda bio konstantan, ali ovdje 5 minuta sve ide glatko i onda se dogodi taj lag ili što je to već. Skenirao sam računalu i virusa i ostalih štetočina nema. Jedini problem koji mi pada na pamet je zagrijavanje, ali igre koje sam igrao bez problema znale su laptop gurati do 90 stupnjeva (znam da je loše) pa nije bilo problema.
edit: ne znam je li bitno, ali sada još igram i SWTOR te Dragon's Prophet dakle mmo igre i navedeni problem se ne pojavljuje. Prvo se pojavio kod Deadpoola (njega sam prvog probao) pa sam mislio da je problem vezan samo uz tu igru. Kad se pojavio u još dvije pretpostavio sam da se radi o nečem širem.
Nadam se da netko ima neki savjet. Hvala.