Windowsi ne prepoznaju CD nakon prženja iso fajla

poruka: 13
|
čitano: 3.191
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Zadnja dva CD-a koja na koja sam zapržio iso fajlove (dva različita iso fajla) koristeći Nero Burning ROM 8 ne rade, tj. ubačeni u drajv Windowsi javljaju "Windows cannot read from this disk. The disk might be corrupted, or it could be using a format that is not compatible with WIndows." U čemu je problem?? Probao isti taj CD učitati na drugom PC-u, rezultat je isti.

Dakle, očito je nešto pošlo krivo pri prženju. Moj problem je što sam iz iste kutije već 20-ak CD-ova zapržio i svi su perfektno radili. A to sam radio na isti način kao i ova zadnja dva koja ne rade. Šta je moglo poći po zlu? Tenks unaprijed.

RAMONES forever!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Windowsi ne prepoznaju CD nakon prženja iso fa
crkla przilica? znas to tako oce...radi neko vreme perfektno i samo posle nece ;) ... probaj s nekim drugim da narezes isti iso...ako tamo radi ...onda je def. przilica...
K'eni pa te vat' ;)
17 godina
neaktivan

Kad se meni to dogodilo, bila mi je crkla pržilica.

MB ASUS P5K, C2D E6420, Radeon X1950PRO, DDR2 3GB 800MHz Transcend, 19"SamsungSM 932BF, Antec Sonata III-EC Midi
17 godina
neaktivan

Ne mora biti do pržilice.

Možda je sve u redu,a problem se krije u... or it could be using a format that is not compatible with WIndows

Iz izjave autora ne može se zaključiti šta je pržio..možda neki dmg

Da se ispravim prije nego me po nosu...

Ovo sa dmg samo onak' karikiram...vidim da je neki iso u pitanju, ali isto tako se može raditi o 32/64 bit.

Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja. - J. Krishnamurti
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2009 21:04 (archer02).

0 0 hvala 0
16 godina

- možda je crkla, možda je krivi OS... ili loš ISO.

-pokušaj snimiti na nižoj brzini (x4) ...

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul
17 godina
neaktivan
archer02 kaže...

Ne mora biti do pržilice.

Možda je sve u redu,a problem se krije u... or it could be using a format that is not compatible with WIndows

Iz izjave autora ne može se zaključiti šta je pržio..možda neki dmg

Da se ispravim prije nego me po nosu...

Ovo sa dmg samo onak' karikiram...vidim da je neki iso u pitanju, ali isto tako se može raditi o 32/64 bit.

da je snimio dmg i sl fajlove otvorio bi mu se folder celog cd-a .... ;)
ono jeste narezano ,i windows skonta i hoce da pokrene medjutim taj fajl (valjda autorun koji je exe) je pokvaren (jer ga przilica nije dobro snimlia ,jer je crkla) i ne moze ga pokrenuti ...

a da je 64/32bit dobio bi upozorenje da nije za taj OS
K'eni pa te vat' ;)
17 godina
neaktivan

Nije krivi OS, isti je kao i prije, Win XP Pro 64-bit. Malo sam googlao i tu i tamo se javljaju reference na takvu grešku, a ono u šta ja sumnjam je da je Nero nešto napravio šta nije smio. Npr. završio neki proces ili slično. Ja mu nisam mijenjao postavke (npr. disk-at-once i slično), ali možda klinci jesu. Ili se sam poremetio. Da li netko zna išta više o tome?

RAMONES forever!
17 godina
neaktivan

Revo Uninstaller i deinstaliraj nero. Restartaj kompjuter i instaliraj Nero ponovno. Ak nije do toga ,možda nije u redu medij na koji si pržil (nisu ispravni svi dvd-i )...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bugy kaže...

Revo Uninstaller i deinstaliraj nero. Restartaj kompjuter i instaliraj Nero ponovno. Ak nije do toga ,možda nije u redu medij na koji si pržil (nisu ispravni svi dvd-i )...

Da, to zvuči kao prihvatljiva opcija. Javit ću rezultate.
RAMONES forever!
17 godina
neaktivan
BugSU kaže...

da je snimio dmg i sl fajlove otvorio bi mu se folder celog cd-a
 Ne nužno. Radio sam to i ima opcija u kojoj ćeš dobiti upravo takvu poruku kao autor teme.

@autor
Možda si naviknuo na Nero pa ti druge opcije nisu omiljene, ali probaj koristiti Ashampoo Free
kao i ImgBurn
Dva programa koji u potpunosti zadovoljavaju svoju namjenu i najbitnije(meni),
besplatni su i nisu natrpani gomilom smeća kao što je to postao Nero u svojih nekoliko zadnjih verzija.
Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja. - J. Krishnamurti
17 godina
neaktivan
archer02 kaže...
@autor
Možda si naviknuo na Nero pa ti druge opcije nisu omiljene, ali probaj koristiti Ashampoo Free
kao i ImgBurn
Dva programa koji u potpunosti zadovoljavaju svoju namjenu i najbitnije(meni),
besplatni su i nisu natrpani gomilom smeća kao što je to postao Nero u svojih nekoliko zadnjih verzija.
 Archer, hvala na korisnim dodatnim savjetima. Imaš pravo za Nera.
RAMONES forever!
17 godina
neaktivan

Epilog: ImgBurn uredno zapržio iso, sve radi čista petica. Nero is so going to be permanently deinstalled tonight! :-)

Hvala!

RAMONES forever!
17 godina
neaktivan

NP...eto, super.

Drago mi je da si to rješio i da je pržilica zdrava.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice