Windows Server 2003

poruka: 9
|
čitano: 2.206
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem s Windows Server-om 2003, i Exchange-om
pitanje

Bok!

Imamo Windows Server 2003, i Exchange za email za MS Outlook. Kao admin, u Active Directoryju, sve sam napravio što sam trebao, osim dodjele novih email adresa korisnicima.
E-mail addresses > New... > odaberem SMTP, kao i za već postojeće email adrese > upišem željenu novu e-mail adresu > Apply > dobivam poruku o pogrešci:
There is no such object on the server.
Facility: Win 32
ID no: c0072030
Microsoft Active Directory - Exchange Extension.

Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem s Windows Server-om 2003, i Exchange-o

Ajde probaj to napraviti na samom exchangeu serveru i kako se si to toćno radio? jer ti to ide preko exchange tasks. znaći prvo moraš kreirati mailbox.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 12:15 (mirdaVG).
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Tek sam početnik sa serverom i novi u tvrtci, a senior koji to radi je na dopustu. 
Je li dobro razumijem da je mailbox već formiran, jer imamo tog korisnika?
ILI, treba formirati maibox za svaku pojedinu email adresu, ako korisnik koristi više njih (što je kod nas u tvrtci pod MUST!)?
ILI, možda nemam dovoljno admin-ovlasti (ali, kako nemam kad sam mijenjao ostale podatke korisnika?)?

Bit ću precizniji:
Imamo Windows Server 2003, i Exchange za email za MS Outlook. Kao admin, u Active Directoryju, sve sam napravio učinkovito što sam trebao prema naputcima nadređenih (korisnike upisivao i ispisivao iz grupa, mijenjao prezimena za novoudane, disable-ao one koji su u inozemstvu a ne smiju se brisati, zakrivao neke email adrese unutar ExchangeAdvanced itd...), osim dodjele novih email adresa korisnicima, koji već imaju neke email adrese. Sad treba dodijeliti nove

email adrese za udane djelatnice, koje su uzele još jedno prezime.

Primjer, email adresa: korisnica se zove na primjer: Ana Anić (udano nadodano Antić).
Dakle, glavna email adresa nam je svima je oblika prvoslovoimenaprezime@domena.hr tj. za nju: aanic@domena.hr
Zbog uniformnosti, a i radi vanjskih suradnika, dodana joj je i ova, kao i svima: ana.anic@domena.hr
Kad se udala, dodana joj je i ova, s još jednim, udanim prezimenom: ana.anic.antic@domena.hr
Kod nje to sve funkcionira, za sve tri email adrese.

To je napravljeno prije nego sam ja došao u tvrtku.

E, sad, bila se udala nedavno još jedna, npr: Nada Nadić (udano nadodano Nadović).
I ona je imala prva dva oblika email adrese.
Prezime i grupu sam joj promijenio bez problema.
Promjene su se pojavile i unutar MS Outlooka, za polje 'To'.  
Ali kada sam htio nadodati još jednu email adresu oblika: nada.nadic.nadovic@domena, nikako nisam mogao.
Probao isto sam na sebi kao korisniku, i na drugim korisnicima, ali ništa.

Putanja:
Active Directory Users and Computers > Users > pronašao korisnika > lijevi dvoklik > E-mail addresses > New... > odaberem SMTP, kao i za već postojeće email adrese > OK > upišem željenu novu e-mail adresu > Apply >
dobivam poruku o pogrešci:
There is no such object on the server.
Facility: Win 32
ID no: c0072030
Microsoft Active Directory - Exchange Extension.

Za sve korisnike, uključujući sebe, pri pokušaju dodjele nove email adrese, dobio sam gornju poruku o pogrešci.

Hvala!

17 godina
neaktivan

Koliko sam uspio istražiti tvoj problem ima veze s pravima.nemoj me držati za riječ,nemam baš vremena za tražiti,ali ti možda ovo pomogne http://support.microsoft.com/?id=905809! Pošto si početnik nemoj ništa sam raditi,nego samo pogledaj ovo vezano za prava. Nadam se da ti je ovo malo pomoglo!

16 godina
neaktivan
autorov komentar

Hvala puno! Javit ću u svakom slučaju.

17 godina
neaktivan
Windows Server 2003

Možeš baciti oko i na ovaj post, čovjek je imao identičan problem. Sam ga je riješio, no ne znam jel to tak i kod tebe...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows Server 2003
Chaintech socket 4 MB, Cyrix 486DX2 66Mhz (TURBO mode!), 8MB EDO RAM, 420MB HDD, S3 Trio 2MB, Sound Blaster 16, 3.5" 1.44MB floppy!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2009 9:46 (s1m0n).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows Server 2003
autorov komentar

Hvala Vam svima! Vidjet ću kako će ovo proći. Javit ću u svakom slučaju.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows Server 2003
autorov komentar
prihvaćeno rješenje

Lijepi pozdrav!

Evo u čemu je bio štos:
Djelatnici se mogu ulogirati kao power user i lokalni admin (tako je kod nas u tvrtci), pa tako i ja.
S tim, da ja imam ovlasti, kao admin, veće nego oni, i zbog toga sam na serveru mogao mijenjati prezimena djelatnicama, zaključavati račune ostalih djelatnika jer se to od mene zatražilo itd.
No međutim, da bih napravio još jednu email adresu tj. alias, bilo je potrebno da se ulogiram kao DOMENSKI admin, a takve ovlasti nisam imao.
Dakle, radilo se o ovlastima.
Ukoliko bude još što novoga, javim Vam!

Hvala svima još jednom!!!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice