White screen

poruka: 2
|
čitano: 585
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
White screen na radnoj površini

Pozdrav, 

imam problem da mi se pojavljuje bijeli ekran na radnoj površini kad god otvaram nešto, neku mapu i slično. Programska traka i dalje ostaje vidljiva i kad stisnem dolje u desnom kutu "prikaži radnu površinu" onda se taj bijeli ekran makne. Ostalo radi sve normalno i samo na radnoj površini s eto prikazuje preko svega. Do čeg bi moglo bit? Dosta mi se i usporilo računalo u zadnje vrijeme, a koristi se pretežito za lagani gejming..

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: White screen na radnoj površini

-tebi možda izgleda da si detaljno opisao stanje-problem.. dok s druge stane čarobna kugla ne vidi najbolje :) .. no onako, feeling, nedovoljno rama, tj imaš previše taskova-smeća koje nešto radi i tad povremeni zastoji dok nešto odradi, swapa, kešira.. ili nešto deseto, npr imaš upaljen recorder, nedovoljno mjesta na disku ili oštećen, antivirus skenira dok updatea i ne završava nikad task itd.. tisuće mogućih razloga, do kvara-početka ili nekog kontakta, malwarea, spywarea, .. bilo što, hw+sw ili sve što ima veze s računalom.

-pravila, da bi bilo koji problem uklonio, moraš ga prvo otkriti, utvrditi-ponoviti, znati da problem stvarno postoji, da nije npr trenutni problem s internetom, strujom, updateom i da možda prođe za 5min.. a tad otkriti uzrok, jer tek kad znaš uzrok, možeš pokušati popraviti-ispraviti-otkloniti.. uzrok, može biti bilo što, prvo količina rama, slobodno-zauzeto.. i smeće koje vjerojatno radi. Ako to nije, tad se traži dalje, redom-sistematski, može biti bilo što no ide se nekim vjerojatnim kriterijem pa zato prvo ram i taskovi, zatim pregrijavanje, diskovi.. malware, ako do tad ne otkriješ nešto, tad ideš dalje ili ti je promaklo, npr antivirus ne mora prepoznati virus, možda sutra definicija to riješi i tad ga otkriješ.. do tad tražiš. Kad barem približno-sumnjivo pomisliš 'možda je to',.. tad je moguć nastavak ili kako tad to nešto fixati, do tad čarobna kugla i čarobnjaci mogu nagađati i davati savjete, jer eto oni nekako 'znaju', ja ne :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice