Vista update pa crash....

poruka: 5
|
čitano: 1.092
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

MBO XFX 780i

Intel q6600

Gigabyte GeForce GTX 260

RAM Crucial Ballistix 2X2GB(800MhZ)

HD Seegate 640GB 32 c.,Seagate 320GB 16 c.

Cooler Thermalright ultra 120 extreme

Big tower Coolermaster Cosmos 1000

Windows Vista Ultimate 64

Nakon što je skinut update(nekoliko security updateova,onih KB...) resetirao sam komp i sve je bilo ok te san ga ugasija.Kad san ga sljedeći put iša upaliti ne može dignit Win-se.Pojave se opcije Safe mode,safe mod with command....,recovery ,last known good config....i sve to što spada ali što god da odaberem ili black screen ili , kad odaberem bilo koji safe mode, dođe do crcdisk.sys sistemskog file-a i block.Proba san ga resetirati jedno 30 puta i namistati u biosu default ali nista.Ne mogu ni formatirati disk ni uci u sys. restore..

Također san stavija i DVD od Viste.Pokrene ga i loada ga do 100% i smrzne se.....

I još jedna stvar...U BIOS-u mi pokazuje dvije jezgre enabled a druge dvi su disabled i ne moze ih se enable-ati....

Sad mi preostaje CMOS i flash biosa pošto nije napravljen....ali ovo za jezgre mi nije jasno i može li biti da je hardware komponenta otisla?? Npr. napajanje ili HDD ?? 

Znači :

1.Zašto iman crni ekran

2.Zašto u safe mode-u dodje do sistemskog file-a crcdosk.sys i zamrzne se

3.Zašto su mi dvi jezgre odjednom disable-ane

4.Je li možda do HDD-a ili do Napajanja??

Molim vas ako iko može odgovoriti na bilo koje pitanje.Btw googla san podosta ali nije pomoglo... Fala

Kad su svi protiv Vas to znači ili da ste apsolutno u krivu ili apsolutno u pravu.
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.10.2008 2:54 (Der_Wolf).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Vista update pa crash....

Mislim da je problem sa HDD-om idi na http://www.seagate.com/www/en-us/support/downloads/seatools/

i skini diagnosticki alat za flopy ili CD.

Ako je sve u redu onda proveri dali komp bota sa nekim drugim Cdom,na pr. Hiren's Boot CD ili CD sa Win XP

Za sada zaboravi jezgre i dijagnosticiraj ovo prvo

RAID? Otkaci onaj drugi HDD i pokusaj

[nakon googlanja]

Evo (skoro) isti problem.Pogledaj

http://www.eggheadcafe.com/software/aspnet/30790875/vista-not-booting-black.aspx 

"Anyone who cannot cope with mathematics is not fully human. At best he is a tolerable subhuman who has learned to wear shoes, bathe, and not make messes in the house."
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.10.2008 3:29 (Lazarus Long).
16 godina
neaktivan
RE: Vista update pa crash....

Puno ti fala za ovaj seagate tools savjet....Slicnih problema ima podosta Tako da san već vidija tu stranicu što si mi predložija.....Lik na jednoj trećoj kaze da je samo mora disable-ati keyboard u biosu hhh smih...a ja ću morati rastaviti komp na proste faktore i skužit ću da san triba tresnit hard nogom NeodlučanOsmijeh nije raid....

[nakon neguglanja]

Danas pošto mi je rođendan ću se pozabaviti sa diagnostic toolsom i fleshiranjem biosa i cmos-om.Tako da će bit veseli rođendan....

Kad su svi protiv Vas to znači ili da ste apsolutno u krivu ili apsolutno u pravu.
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.10.2008 5:23 (Der_Wolf).
17 godina
protjeran

Probaj fleshati BIOS

Intel Celeron D331 2,66Ghz, 1GB DDR2-667Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Napravija san flash biosa i opet ista stvar.Onda san iša rastavljati svaku komponentu koja se rastaviti može i testira san i rezultati su bili isti.Na kraju san stavija drugu maticnu na istu konfiguraciju i izgleda da je matična otišla....

Još je pod garancijom i ići ću je ostaviti da oni vide u ćemu je problem.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice