Virus! Molim veliku pomoć! :-(

poruka: 52
|
čitano: 17.701
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Skini Avast i namjesti boot scan opciju da ti preskenira windowse prije nego se podignu.Ja tako rijesim vecinu problema.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Digneš ubuntu/mint sa live cd-a, mountaš tu windows particiju i ručno pobrišeš viruse. Uglavnom se nakote u C:

Ne bude li se htjela mountati, treba je fixati. Terminal - sudo ntfsfix /dev/sda1 (1 ako ti je to prva po redu particija)

Još bolje riješenje bi bilo kad si već tu na ubuntuu, da kopiraš sve što ti je važno sa te particije zatim otvoriš terminal upišeš "sudo gparted" i pobrišeš tu particiju i zatim 2 puta klikneš na Install ikonu na desktopu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Avira ima puno bolju detekciju od Avasta i tu nema mudrovanja puno Avira Free je najbolji besplatni antivirus a i vise od toga i to je istina!!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (960mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Virus! Molim veliku pomoć! :-(
žeto kaže...
Bellatrix kaže...
žeto kaže...

A da se pokuša sa vraćanjem sustava ?

Ma koje vraćanje sustava!!! NI SLUČAJNO!!
A uostalom mislim da mu je i vraćanje sustava oštećeno i ne funkcionira, jer ga je virus zeknuo!!!
 Molim, zašto VELIKA SLOVA i !!!!! za ovaj prijedlog     "...... ah, krhko je znanje"  - pogotovo moje, rekao bih
 Velika slova i uskličnici su tu zato što bi vraćanjem sustava napravio duplo veću katastrofu... To se ne riješava vraćanjem sustava tek tako.
Nijedno pravilo bez iznimke!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.3.2009 14:52 (Bellatrix).
16 godina
neaktivan
Bormeš je to tak i nikak drugač!
Ali j pak ostajem na Avastu i kvit ! (Dok komp ne rikne)
poletarac u duši
17 godina
neaktivan

Gledaj, kod takve infekcije kakvu ti trenutno imaš u pravilu je jako teško doći ponovno na zdravi sustav.

Zapravo, jedino što bi ja učinio na tvom mjestu je poštedio se muka i napravio reinstall windowsa.

Zašto? Zato što ćeš na čišćenje potrošiti dane, a pitanje je oćeš li uspjeti puno toga počistiti.

Zato, uzmi instalacijski, i napravi si novu instalaciju. Bit će brzo i ako se previše ne nećkaš bezbolno.

Nakon toga lijepo instaliraj JEDAN antivirus, koji god, nebitno. I pazi što radiš.

Netko će reći ovaj je bolji, netko će se zaklinjati u nekoga drugoga. Međutim, ja osobno koristim avast, i uz malo zdravog razuma i on će ti biti sasvim dovoljan.

Sretno, i pazi drugi puta.

www.infinite-gamers.com

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Reinstalaciju sam ja predložio prije skoro sat i pol.Več je moglo biti gotovo i ne bi više filozofirisali na tu temu.  Danny, Svaka čast ! Mlad i tako mudar , k tome i razumno cool .

poletarac u duši

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
žeto kaže...

Mlad i tako mudar , k tome i razumno cool .

LOL Belji se
Ja sam ti ko Dalaj Lama. :)
www.infinite-gamers.com
16 godina
16 godina
neaktivan
Branimir2412 kaže...

Pošto si naveo ime virusa, bilo je potrebno samo ukucati ga u google +remover i dobio bi ovaj link s programčićem za ukloniti taj tip virusa LINK

Probaj ovo sta je branimir a ako ne uspije onda reinstall windowsa,i obavezno formatiraj sve particije! Virusi se najčešće sele sa jedne na drugu!
Je, je, aha!
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
žeto kaže...

Mlad i tako mudar , k tome i razumno cool .

LOL Belji se
Ja sam ti ko Dalaj Lama. :)
 več se vidi po tvojoj osobnoj fotki da si momak koji obećava
poletarac u duši
17 godina

a cek a sto ne uradis repair windowsa sa windows cdom  ono nakon bootanja?

ali ne da izaberes onaj prvi R kao repair nego kad dodjes do onog da prihvatis EULA onaj sporazum tj kad dodjes da trebas stisnuti F8..... nakon sto stisnes F8 pojavi ti se slijedeci ekran na kojem stisnes R i onda uradis taj repair...OStace ti svi programi i sve samo sto ce svi sistemski fajlovi  windowsa biti zamijenjeni tj novi i nezarazeni...hmmm nisam prije pisanja posta pogledao jesi li na visti ili na xp-u, ovo sto sam napisao ti vazi za xp dok to na visti jos nisam imao potrebu probati...

hmmm...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ovajonaj kaže...

a cek a sto ne uradis repair windowsa sa windows cdom  ono nakon bootanja?

ali ne da izaberes onaj prvi R kao repair nego kad dodjes do onog da prihvatis EULA onaj sporazum tj kad dodjes da trebas stisnuti F8..... nakon sto stisnes F8 pojavi ti se slijedeci ekran na kojem stisnes R i onda uradis taj repair...OStace ti svi programi i sve samo sto ce svi sistemski fajlovi  windowsa biti zamijenjeni tj novi i nezarazeni...hmmm nisam prije pisanja posta pogledao jesi li na visti ili na xp-u, ovo sto sam napisao ti vazi za xp dok to na visti jos nisam imao potrebu probati...

Virusi ce mu se se vratit ako ne formatira diskove,to je 100% sigurno,pa tvoja ideja pada u vodu...
Je, je, aha!
16 godina

Prvo skini aviru, jer je najbolja, zatim super antispyware i skeniraj sa njima. Zatim uđi u safe mode i tamo skeniraj, ako o ne pomogne jednostavo obriši account i stvori novi, s tim da spremiš sve podatke..Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

A zna možda neko link za skidanje pune verzije NOD 32 ?

Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis.
16 godina

http://rapidlibrary.com/index.php?q=nod+32&filetype=0

al nisam siguran jel triba šifra za win rar pa se strpi... da nađem nešto sigurnije

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
kero kaže...

*** LINK UKLONJEN ***

Eto prijatelju, kad budeš raspakirava ne zaboravi unit taj kod koji ti piše, znan da ću dobit karton zbog ovog al volin pomoć

E , zbilja hvala na požrtvovnosti . Ako ti dobiš karton , neka i meni daju žutog .

=====
Crvenog na tjedan dana zapravo.
=====
LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.3.2009 20:49 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
FireRaven kaže...

Mamice PlačPlačPlač Šta sam Bogu zgriješio... Instalirao sam aviru i stavio scan i ama baš sve moguče mi se inficiralo!!!!

Jedva pišem ovaj post zbog silnih obavijesti... Našao je trojan i u explorer.exe-u. Šta da radim!!! Nastao je KAOS!!!

Waaaaaaaaaaaaaa PlačPlačPlač E stvarno mi je to škola... Prokleti, smrdljivi, Je****, kurv*** sinovi!!! Tko im dade da rade viruse!!!!

Sada sam gotov... Neču valjda morati reinstalirati windowse??? A sve te IGRE a sva ta GLAZBA a svi ti FILMOVI....

A joj PlačPlačPlač Evo slike moje propasti: ISUSE nemogu ni sliku staviti jer piše:

C:\WINDOWS\system32\mspaint.exe

Contains code of the W32/Virut.Gen Windows virus

E sada sam stvarno totalno zajeb* stvari...

to nije do avire. jer sam siguran da imaš crackiranu verziju koja ti pravi probleme

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
FireRaven kaže...

Mamice PlačPlačPlač Šta sam Bogu zgriješio... Instalirao sam aviru i stavio scan i ama baš sve moguče mi se inficiralo!!!!

Jedva pišem ovaj post zbog silnih obavijesti... Našao je trojan i u explorer.exe-u. Šta da radim!!! Nastao je KAOS!!!

Waaaaaaaaaaaaaa PlačPlačPlač E stvarno mi je to škola... Prokleti, smrdljivi, Je****, kurv*** sinovi!!! Tko im dade da rade viruse!!!!

Sada sam gotov... Neču valjda morati reinstalirati windowse??? A sve te IGRE a sva ta GLAZBA a svi ti FILMOVI....

A joj PlačPlačPlač Evo slike moje propasti: ISUSE nemogu ni sliku staviti jer piše:

C:\WINDOWS\system32\mspaint.exe

Contains code of the W32/Virut.Gen Windows virus

E sada sam stvarno totalno zajeb* stvari...

E moj prijatelju. ISTI SLUČAJ prije 2god sam imao. Baš taj Virut. Sve mi inficirao. Morao sam   cijeli hard formatirati.
Intel Pentium Dual Core E5200 2,53Ghz, 2MB Cache, MBO BIOSTAR G31-M7 TE, 2GB RAM Kingmax 800Mhz, Club3D Radeon HD4550 512DDR3, HDD 320GB Hitachi

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

spremi sve kaj možeš na dvd ili slično.....i onda format

i nemoj više koristit avg, nabavi nekaj komercijalno...

Asrcok 775 Dual Vsta Pentium D Dual Core 3,4 Ghz 2 Gb RAM ATI Radeon X1700 FSC
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Da opišem šta je meni bilo.. idem skinut punkbuster naiđem na neki link. skinem neku aplikaciju čudim se kako se tako brzo skinula, skeniram sa avgom ništa ne veli pokrećem... jao aplikacija se povezuje sa nekom stranicom i skida mi 400 trojanaca i spaywera, brišu mi se shortcutovi kad uđem u my computer nema C diska, desktop prekriven bijelom bojom. virus šalje linkove nekih erotskih stranica, neka upozorenja, komp je užasno spor.. prvo sam skinija aviru koja je ubila bar 200 gamadi zatim super antispayware koji je otkrija bezbroj štetočina, stvaram novi account i brišem stari s tim da spremam podatke, resetiram komp i ulazim u novi account i na moje oduševljenje sve radi savršeno, nema traga virusima  s tim da sam ulazija u safe mode i tamo nalazija viruse koji su inaće neaktivni.. ma užas

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ja ti nebi formatira disk, sumnjan da ti je gore nego meni.. barem probaj ovo šta sam predložija pa ak ne upali formatiraj...

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice