Molim vas za savjet oko problema sa virusom
Prije nekoliko dana na kompjuteru mi se pojavio virus koji rezultate searcha sa Googla u Firefoxu, Chromeu itd. preusmjerava na sajtove 95p.com i mediashift.com (ne idite tamo, nije bitno, radi se o nekim reklamnim sajtovima)
Avast je skenirao računalo brzom varijantom, detaljnom i onom pri pokretanju sistema, našao je neke viruse i spyware i ok. Ali onda mi se dogodilo to da ne mogu nikako na internet. Apsolutno nemoguće se postalo konektirati + virus je odredio firewall postavke koje ne mogu promijeniti. Što god stisnem, kao obrazloženje izlazi to da nemam permission.
To + nešto je u processes što radi i čemu također nemam pristup uz isto obrazloženje. Mislim da mi to nešo blokira firewall tj. drži te svoje postavke. I avast mi tu ništa nije pomogao nikako. Radi se o nekom hardcore virusu i smeta mi jako jer trebam na net i bojim se da bi moglo doći i do većih komplikacija kasnije. Nemam pristup ni nekim postavkama mreže.
Tako da tražim neko rješenje, a da nije reinstalacija Windowsa (7) jer imam puno bitnih podataka i ima ih toliko da ih ne mogu sve pržiti. Mogu li ih nekako ostaviti na hardu dok reinstaliram Windowse?
Ali budući da reinstalacija nije neka opcija, radije bi neko normalnije i manje drastično rješenje, poput nekog programa (ne preporučujte Spyware Doctor jer mi za instalaciju treba internet konekcija) i sl.
Hvala