Usporen komp - zašto?

poruka: 10
|
čitano: 3.893
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Usporen komp - zašto?

Pozdrav i sve najbolje u novoj godini.

Imam jedan problem i molio bih vas da mi pomognete. Prije oko 3 mjeseca sam instalirao windows xp (look sedmice, ali xp baza). I od tada do danas mi se komp usporio jako puno. Išlo je postepeno, no danas sam se zbilja zabrinuo. Komp je star od 8. mjeseca 2008. Neki dan sam instalirao Thief Deadly Shadows kojeg mi je poklonio brat. U igri je gotovo svakih 15 minuta resetiralo komp i rušilo se i štekalo. Mislio sam da je igra no komp se strahovito usporio i zbilja ne znam što je problem. Istina je da sam komp "silovao" u proteklih 3 mjeseca. Radio je po 60 sati bez gašenja i bilo je preko 20-tak virusa, no sve sam ih ESETom i Malwarebytesom i Super anti spyware i Spybot - dakle sve sam ih zbrisao. Nema nikakav virus na sebi no svejedno, iako ima 60 gb od 320 gb slobodno, treba mu preko 2 sata da sve skenira. Prije tri mjeseca trebalo mu je duplo manje, sa jedva nešto više od 80 gb slobodno. Sada vas molim da mi kažete šta da radim? Da li je rješenje reinstalacija Windowsa ili crkava nešto od hardwarea, jer sam navodno "previše silio" komp. Ako itko ima ideju, molim vas da me savjetujete. Hvala i sve najbolje!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Usporen komp - zašto?

Ja bih prvo uklonio taj Windows 7 skin.

oko za oko,pasta za zube

1 0 hvala 0
16 godina
Usporen komp - zašto?

Pokušaj očistiti komp sa CCleaner-om, Tune up utilities-om ili sličnim programima.

Žrtva nepouzdanosti kontracepcije
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.1.2010 22:23 (nontryer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Usporen komp - zašto?

Očistio sam sa CCleanerom i TuneUp-om i sumnjam da je skin problem jer je radilo dobro i s njim.

Ikakva druga ideja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Usporen komp - zašto?

Skeniraj u potrazi za gamadi a nije naodmet da napravis defragmentaciju nekim specijaliziranim alatom (ne onim ugradjenim u same Windowse). Mozda Auslogics disk defragmenter. Takodjer kako ti je kolega povise mene rekao, makni taj transformation pack jer to zna u dosta slucajeva zeznut komp.

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Usporen komp - zašto?

Jedino da provjeriš s Everestom temperature komponenti.Možda se prašine nakupilo u kutiji.Ali stvarno,probaj maknuti skin,ionako nemaš što izgubit.

oko za oko,pasta za zube

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Usporen komp - zašto?

Kako kad je to bio pirat*ki windows xp sa ugrađenim skinom. Mislim probati ću i provjeriti temperaturu i defragment ali sumnjam...

16 godina
neaktivan
Usporen komp - zašto?

Onda najbolje da nabaviš "normalni" Windows XP jer tko zna u čemu leži problem.

oko za oko,pasta za zube

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Usporen komp - zašto?

Dobro, ali dali netko zna što je sa Thiefom? Dali se to i vama događalo... Gdje je greška u softveru ili hardveru? Mislim u igri ili kompu? (igra je original od sold out softwarea)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Usporen komp - zašto?

Ja bi najrade na tvom mjestu puknuo nov Winze.

Nema smisla instaliravati 10 programa da bi se rijesio tih gamadi.

Savjet za ubuduce:ne prenatrpavaj si komp niti ne posjecuj sumnjive web stranice.

Evo alat koji preporucujem za rjesavanje gamadi ukoliko ti reinstall Winsa nije pozeljan...

Revo Uninstaller,Avira Antivirus,Disk CleanUp(ugraden u Windows),Malwarebytes Anti Malware

Luckyluke!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice