Tko ovo rijesi placam pivu

poruka: 13
|
čitano: 2.077
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

ekipa bok,

imam jedan ogroman problem :

prije  nekoliko godina sam napravio enkripciju jednog foldera, iz raznoraznih razloga nekim softverom sa Bug CD-a

( ne znam vise koji) i sve je radilo ok, mogao sam te dokumente otvarati, editirati, kopirati itd...

Prije par dana sam kupio novi komp, (prije toga sve podatke sa starog kompa prebacio na vanjski HD), i sad vise ne mogu

nista s tim dokumentima, ne mogu ih cak niti otvoriti, ni kopirati, ni zbrisati - apsolutno nista.

Sto god probam - Access denied

a naravno to su mi vazni dokumenti, i jaaaaaaaako mi trebaju.

prema tome, ako netko ima rjesenje,bio bih vrlo zahvalan

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Tko ovo rijesi placam pivu

Pa problem je, prijatelju, što ćeš opet morat instalirat software kojem si zaboravio ime na novi komp da bi opet mogat pročitat navedene dokumente.

18 godina
neaktivan

Nema ti druge nego instalirati taj program jos jedan put. Nema drugog nacina

Mozda je bio u stalnoj kolekciji. Probaj ga pronaci

Kako prebaciti BUGov DVD u DivX da mi stane na obicni CD. (probao sam sa Dr DivX ali nejde
15 godina
neaktivan

ali kako ga pronaci ?????????

0 0 hvala 0
18 godina

Access denied prilikom brisanja, na novom kompu na kojem nema tog programa, meni zvuči kao problem s najobičnijim NTFS pravima.

Uzmi ownership nad datotekama i kad je budeš mogao otvoriti, onda možemo dalje.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

imam ja ownership, ali i dalje ne mogu nista.

jedino sto na sedmici ne mogu aktivirati special permission - mozda je u tome kvaka ?!?

problem je u tome dok su dokumenti bili na starom kompu, najnormalnije sam s njima radio, na folderu je bio lokot, ali sam ja mogao njih otvarati kopirati itd.

nakon sto sam prebacio sve na vanjski hard, opet sam ih uspio otvoriti,

ali na novom kompu im ne mogu nista, cak ih ne mogu ni otvoriti.

sto je najgore u medjuvremenu sam pobrisao diskove na starom kompu, tako da sad ni na njemu ne mogu pristupiti dokumentima

18 godina
neaktivan

Ispod linije zacuvaj kao .reg, odnosno stavi ime TakeOwneship.reg

Ovim dobijas Take Ownership na desni klik ali samo kada drzis Shift

---------------------------------------------------------------------------------------------

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\runas]
@="Take Ownership"
"Extended"=""
"NoWorkingDirectory"=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\runas\command]
@="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" && icacls \"%1\" /grant administrators:F"
"IsolatedCommand"="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" && icacls \"%1\" /grant administrators:F"

[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\runas]
@="Take Ownership"
"Extended"=""
"NoWorkingDirectory"=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\runas\command]
@="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" /r /d y && icacls \"%1\" /grant administrators:F /t"
"IsolatedCommand"="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" /r /d y && icacls \"%1\" /grant administrators:F /t"

Kako prebaciti BUGov DVD u DivX da mi stane na obicni CD. (probao sam sa Dr DivX ali nejde
15 godina
neaktivan

kopajuci malo po arhivi na stranici, cini mi se da se radilo o P-Encryption Suite 1.4.5

http://www.bug.hr/program/p-encryption-suite-145/51600.aspx

e sad linkovi za download toga programa ne rade, pa ako netko ima taj softver, molim neki link ili nek mi posalje na e-mail...

hvala svima na odgovorima

15 godina
neaktivan

sta da radim s tim, jel da to prekopiram u neki notepad i sejvam negdje ili kako ?

18 godina
neaktivan
18 godina
neaktivan
Svabo44 kaže...

sta da radim s tim, jel da to prekopiram u neki notepad i sejvam negdje ili kako ?

Sejvaj u notepad sa ekstenzijom .reg

Save As---all files

Ovim se unosi registri kljuc u Windows Registri. Dobijas kontekst meni na desni klik za svaki file i folder ako drzis Shift

15 godina
neaktivan
a gdje da sejvam taj fajl?
18 godina
Svabo44 kaže...

imam ja ownership, ali i dalje ne mogu nista.

jedino sto na sedmici ne mogu aktivirati special permission - mozda je u tome kvaka ?!?

Ako je to lokot kao na slici, onda su definitnvno prava nad direktorijem u pitanju.

Program koji si spomenuo sprema sve u jednu datoteku, tako da ako imaš više datoteka koje imaju isti problem, onda rješenje potraži drugdje...

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice