Pozdrav svima! :D :D
Novi sam na forumu i treba mi brza pomoć.Možda se već i pričalo o ovom problemu,ali nemgu se baš snaći odnosno treba mi konkretan odgovor.
Naime,USB stick se nije mogao otvoriti tj. trebalo ga je formatirati.Kako bi spasio sadržaje sa njega instalirao sam Minitool Power Data.Sve je ok i u redu.Slike su vraćene,ali imam problem sa videima.
Dakle u particiji 1 su slike i ostali dokumenti.Sa njima je sve OK.No međutim u drugoj particiji su videa,ali su oni u folderu RAW files.Videa nemogu nikako otvoriti iako su u QuickTime playeru kojeg sam uredno skinio i instalirao.Dakle ni sam QuickTime ne može otvoriti videa koja su u njegovom formatu(.mov).
U čemu je problem.U RAW datotekama ili QuickTime playeru.Videa su mu poprilično bitna te se nadam da čete mi pomoći.
Hvala!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A probaj u nekom drugom playeru pa ćeš znat..Ako ne ide,onda su datoteke oštećene,možda ima nekakav soft koji ih može pokušat "popravit"
Dakle u particiji 1 su slike i ostali dokumenti.Sa njima je sve OK.No međutim u drugoj particiji su videa,ali su oni u folderu RAW files.
Drugim riječima, videi su uništeni, a smjestio ih je među "raw" datoteke jer ih ne prepoznaje kao videe (jer su uništeni).
Videa su mu poprilično bitna te se nadam da čete mi pomoći.
Nema ti se što pomoći. Ako ti je to jedina kopija tih datoteka, onda ti je ovo dobra životna škola. Sve što ti je bitno imaj na najmanje dva mjesta - na dva različita fizička medija.
Ako se može popraviti, to ne ovisi o alatu, nego ovisi o tome do koje su mjere datoteke oštećene. Alate koji će pokušati popraviti lako izguglaš. To što takvi alati postoje ne znači da će išta moći napraviti.
Pošto kažeš da su ti svi ostali dokumenti i fotke u redu, ne vjerujem da je došlo do prepisivanja samo video fajlova. Vjerojatno nisu ispravno vraćena zaglavlja fajlova a struktura fajla je nedirnuta. Pokušaj reproducirati video u VLC playeru i MPC playeru. Možda da probaš pokrenuti konverziju fajlova u neki drugi video format, nadam se da će pokrenuti konverziju bez neke detaljne provjere.
Pošto kažeš da su ti svi ostali dokumenti i fotke u redu, ne vjerujem da je došlo do prepisivanja samo video fajlova. Vjerojatno nisu ispravno vraćena zaglavlja fajlova a struktura fajla je nedirnuta. Pokušaj reproducirati video u VLC playeru i MPC playeru. Možda da probaš pokrenuti konverziju fajlova u neki drugi video format, nadam se da će pokrenuti konverziju bez neke detaljne provjere.
Ako su zaglavlja datoteka oštećena, pitanje je bi li ih i drugi programi mogli reproducirati, jer su zaglavlja ključna. Mada da, vrijedi probati. Možda bi bilo dobro i da promijeni nastavak iz RAW u MOV. Još jedan player kojim bi vrijedilo probati je i PotPlayer. Ako ti playeri ne mogu reproducirati, onda je jasno da je došlo do ozbiljnijih oštećenja u tim datotekama, možda i nepovratnih.