Problem sa Vista windows experience indexom

poruka: 11
|
čitano: 1.470
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Ovako, prije sat-dva sam si na kompu na poslu instalirao Vistu, i sad gledam taj experience index i iznosi 1.

Stavim ja update score - opet jedan, stavi refresh score, opet jedan - problem je vezan za grafićku jer su stavke vezane uz nju dobile ocjenu 1.

Da nesto ne sljaka sa grafickom vidi se i u radu na kompu jer se prozori ne minimiziraju i maksimiziraju onako glatko kako bi trebali nego sve pomalo zastajkuje.

Graficka je Gigabyte 8600 GT

PC RULES!!!! 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Problem sa Vista windows experience indexom

Ja sam takvih problema imao jedino kad mi nisu bili instalirani driveri za grafičku. Probaj (re-)instalirati drivere za grafičku i trebao bi ti Vista EI dobro očitati performanse grafičke.

17 godina

Skinul sam zadnju verziju drivera prije dva sata, instalirao sam ih al bez rezultata, sve je ostalo isto!!

PC RULES!!!! 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan

Sada kada si instalirao driver za Gigabyte 8600 GT, jesi li ponovno kliknuo na update score - refresh score?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

da, instalirao sam i SP1 za vistu

17 godina
neaktivan

@mika2210, ne znam zašto te opterećuje VEI? Ne znam što bi on trebao govoriti o grafičkoj kartici koju imaš. Performanse grafičkih kartica najbolje se vide u igrama ili 3d aplikacijama, ovisno o kojim grafama je riječ. VEI je ponekad nerealan.

Istestiraj grafičku s nekim od 3d alata, benchmarcima, igrama... pa usporedi s rezultatima koje drugi dobivaju s tom grafičkom pa ćeš vidjeti gdje si. Isto tako, mogu ti odmah reći da ti grafička baš i nije za igranje i nema neke sjajne performanse, pa se, gledajući s te strane,  ne trebaš čuditi rezultatima VEI-a.

To što ti se prozori ne minimiziraju i ne maksimiziraju glatko može upućivati na nedostatak rama ili slabiji procesor za izvršavanje 3d efekata u  visti, a ne samo na grafičku. Nisi naveo koje su ti ostale komponente.

Buduću da je riječ o ''kompu na poslu'' pretostavljam da je riječ o slabijoj uredskoj konfiguraciji.

Ne vidim baš svrhu instalacije viste na takav kompjuter.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2008 10:09 (Roberto).
17 godina

Pa nije sad da me bas previse dira to la me zivcira kad dodjem u system pa mi je tam broj 1!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koje si drivere dao 177.92??? Ja imam grafičku XFX 7900 GS i ocijena mi je 5,9 i 5,8 sa tim driverima.

17 godina
neaktivan

Možda pomogne ovo:

http://support.microsoft.com/kb/933478/en-us

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

pomoglo je!!! Al isto to sam i ja radil!!

16 godina
neaktivan
mika2210 kaže...

Pa nije sad da me bas previse dira to la me zivcira kad dodjem u system pa mi je tam broj 1!!

Znam da je riješen problem ali ova pojava bi mene zabavljala!
Tikviči vladaju svijetom!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice