Problem sa otvaranjem dokumenata

poruka: 9
|
čitano: 3.104
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Ovako, susjed mi ima sa jednom stvari na compu:

Kad god ulazi u neki folder koji podržava filmove/vide-e, uvijek nastane problem, otvori se sljedeće:

http://img406.imageshack.us/my.php?image=hrh.jpg

...i kad ode na CLOSE, izađe mi iz toga,i na koju sec zašteka comp,i tak šta slično...pa sad jel znate u čemu bi bio problem i kako ga riješiti !?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ruši mu se explorer. Moguće je da su windowsi oštećeni ili je virus.

Nek prvo skenira računalo od virusa. Pokušajte s SuperAntiSpyware-om ili Avirom.

Uzalud je čitati, ako ništa ne naučiš ništa iz tog što si pročitao... http://www.kozul.comuv.com/forum/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Problem sa otvaranjem dokumenata

-postavi prikaz foldera na list-view.

Vjerojatno virus i/ili oštećen file/disk...

edit: -windows defautno ima uključen AVI preview -tweakUI/disable

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2009 19:42 (ihush).
17 godina
protjeran

Oštećen ili nepoćudan file, probaj ga recoverat.

E7200,8800GT OC,EP35-DS3,4GB Ram,Soprano,VX450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Hvala na dosadašnjim prijedlozima...ajd neka još netko doda neke prijedloge, tak da kad odem kod njega sutra il prekustra da uspijem sve to isprobat odjednom (pa da vidim u čemu je problem)...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sam prije imao problem da mi je komp znao zaštekati (a bili su friško instalirani windowsi) prilikom otvaranja foldera također sa video materijalom i samo takvi folderi imali su problema. Mislim da je bila stvar u tome što su windowsi predugo očitavali clipove da bi izbacili thumbnailove, dakle thumbnailovi nisu postojali već bi windowsi svaki put očitavali nanovo folder, kreirajući ih. I nije pomaglo niti podešavanje da mi svaki put otvori u "details" i da zapamti kako je bilo zadnji put otvoreno. A kod otvaranja "cjelovečernjih" filmova moralo se pričekati par minuta što me je totalno izluđivalo - nakon toga bi windowsi nastavili normalno raditi i film bi se s lakoćom vrtio. Ništa drugo nije štekalo. To mi se događalo na XP-u, dok na Visti još nisam imao takvih problema. S obzirom da se taj problem manifestira samo kod video faljova, možda u tom grmu leži zec. Inače i kolega mi je imao sličan problem pa je puknuo ponovo Windowse jer lijeka nije bilo (kako on veli), a ne sjećam se točno kako sam ja to uspio riješiti. Eto ako moje iskustvo šta pomaže...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stimulans kaže...

Ja sam prije imao problem da mi je komp znao zaštekati (a bili su friško instalirani windowsi) prilikom otvaranja foldera također sa video materijalom i samo takvi folderi imali su problema. Mislim da je bila stvar u tome što su windowsi predugo očitavali clipove da bi izbacili thumbnailove, dakle thumbnailovi nisu postojali već bi windowsi svaki put očitavali nanovo folder, kreirajući ih. I nije pomaglo niti podešavanje da mi svaki put otvori u "details" i da zapamti kako je bilo zadnji put otvoreno. A kod otvaranja "cjelovečernjih" filmova moralo se pričekati par minuta što me je totalno izluđivalo - nakon toga bi windowsi nastavili normalno raditi i film bi se s lakoćom vrtio. Ništa drugo nije štekalo. To mi se događalo na XP-u, dok na Visti još nisam imao takvih problema. S obzirom da se taj problem manifestira samo kod video faljova, možda u tom grmu leži zec. Inače i kolega mi je imao sličan problem pa je puknuo ponovo Windowse jer lijeka nije bilo (kako on veli), a ne sjećam se točno kako sam ja to uspio riješiti. Eto ako moje iskustvo šta pomaže...

Thumbovi se mogu vrlo jednostavno isključiti
Start>> Run>>cmd
pa upisati: regsvr32 /u shmedia.dll
za ponovno uključivanje: regsvr32 shmedia.dll

A to zaleđivanje se može dešavati također ukoliko nema sve potrebne Codec-e. Recimo ako ima neki video file a nema codec za njega, ili taj codec nije uključen. Pa po ulasku u folder u kojem se on nalazi dolazi do učitavanja thumb-a a pošto nema codec-a dogodi se zaleđivanje ili error.
Uzalud je čitati, ako ništa ne naučiš ništa iz tog što si pročitao... http://www.kozul.comuv.com/forum/
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2009 19:33 (Bellatrix).
16 godina
neaktivan

Da, može biti da je to u pitanju. Davno sam imao taj problem, velim još sam bio na XP-u i nisam imao praksu surfati netom u potrazi za rješenjem, već se obratiti nekolicini prijatelja i ukoliko oni ne znaju - po kratkom postupku: pucaj nanovo windowse. Sad mi ne pada na pamet tako nešto. Postalo mi je mučno sve nanovo instalirati, sami windowsi nisu problem ali za ono ostalo treba mi par dana da sve podesim - bljak!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Hey, ovako, otišao sam to na Stars-run-cmd pa upisao to odg...i sada sam prbao kod susjeda i više mu ne otvara ono i može ući u foldere sa filmovima (je onak kad se to bilo pojavljivalo,nije si ni moglo uć u foldere i automatski je izbacio na glavni zaslon)...e sad...dali šta gubim što sam isključio regsvr32 /u shmedia.dll...? ako ne-dali da onda ostavim tak kak je ako sve štima ?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice