Problem pri instalaciji Windowsa

poruka: 10
|
čitano: 1.945
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Problem pri instalaciji Windowsa 7

prilikom instalacije windowsa sabrisali su mi se driveri od hdd tj od mass storage drivera.,...nikako nemogu naci odgovarajuce drivere, emachines 355 mi je mali notebook,windows 7 starter...hvala...

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.10.2014 17:01 (pokemon212).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Problem pri instalaciji Windowsa 7

Probaj da negdje skineš drivere s;

http://www.notebook-driver.com/emachines/emachines-355-netbook-windows-driver-utility/

ili tu za 32 bit;

http://downloadmirror.intel.com/1788...f6flpy3289,zip

za 64bit;

http://downloadmirror.intel.com/1788...f6flpy6489.zip

zip-ovane su pa ih raspakuj i snimi na USB,mislim,da ima na zaslonu nešto kao"Upload drivers"

pronađi datoteku i ucitaj.Treba biti .inf file.

13 godina

probao sam sve zivo.kad instaliram windowse,nikako nece da mi prikaze hdd..jedino da je rastavit laptop pa spojit hdd na drugi comp..?

17 godina

BIOS, dali je tamo vidljiv disk? da/ne, SMART status, disk je kvarljiva komponenta.

- ne=kvar/kontakt crknut disk ili kontroler, nekim diagom vidjeti .. ili servis, garancija i sl.

- da=nastavak.

- podesiti prema OSu, npr legacy, sec.boot, IDE, RTFM, google, forum, search..

- ovisno o installu (verziji-origigi noviji ..) ne podržava svaki install sve postavke. Čak i sam medij može biti ošćećen/neispravan, probaj neki drugi, snimi, npr CD-DVD-USB..

- samo ispravan medij, na ispravnom računalu, ispravno podešenom, radi OK. Eliminacijom dođeš do preciznijeg odgovora.

- disk možeš izvaditi i provjeriti na drugom PCju, ali to je recimo nepotrebno (osim kopiranja-backupa..), jer ako je disk neispravan svejdno je koji PC, ako je ispravan tad je problem u notebooku-kontroleru i ništa (osim podataka koje možeš spasiti) nisi riješio ali tako možeš relativno brzo otkriti disk-ili-računalo krivca. Postoji mogućnost da je oboje crklo (kontroler koji je ubio i disk) ili da je računalo problem a disk samo zbrčkan (soft-logički kvarovi koji se ugl lako otklanjaju, ali treba znati jer se može sve izgubiti, to je važno ako postoje važni podaci..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.10.2014 14:37 (ihush).
12 godina

..meni se to jednom desilo...normalno sam instalirao win7 i nakon restarta ga nije vidio  dok nisam u BIOS-u prebacio na AHCI ..i od tada je normalno dizao windowse..

13 godina

ma sve mi je normalno radilo,i kad sam stavljao win8 on mi sve drivere sabrisao.i nikako da instaliram win7 i u biosu sam stavljao ahci i sve druge postavke,usb stick mi normalno pronade krene mi instalirat,skidam sve moguce drivere ali ni jedan ne odgovoara...

13 godina

sve zive drivere sam probao i nece

16 godina

Da ne otvaram novu temu sa istim naslovom napisati ću svoj problem.

Imam problem pri instalaciji windows 7 ultimate na staro-novo računalo. Naime, promjenjena je matična ,procesor i rami sve ostalo je staro. Konfa je (nove komponente)

-matična ploča Gigabayt GA-H81M-S2V

-procesor Intel pentium G3220 Box

-memorija G Skill 4gb DDR3

(stare komponente)

-Hard disc WD 500gb caviar Blue

-DVD RW Asus ???

-napajanje LC power 420W

E sada, hebem se jučer cijeli dan i nikako da instaliram Win 7 ultimate. Disk je podjeljen na dvije particije jedna je od 80-ak giga a dr. oko 320 gaga. Na ovoj od 320 su podaci koje nesmijem izbrisati, a na ovu od 80gb nemogu napraviti instalaciju. Non stop mi izbacuje Setup was unable to create a new system partition or locate an existing system partition. See the Setup log files for more information. Probao sam sa dva windows diska i događa se ista stvar. Uglavnom prikazuje mi particije kao LOGICAL. Digao sam i Gparted Live i s nijim sam probao napraviti particije za windows instalaciju ali i tamo mi dozvoljava samo kao Logcal particije. 

Danas ću probati sa Usb-a da podignem ali mi se čini da će biti isto.....

MOLIM ZA POMOĆ!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pomoć !?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Problem pri instalaciji Windowsa

Install OSa je jednostavna stvar, ali ipak treba znati nešto i podesiti npr BIOS prema potrebama.

Uvijek prvo provjeriti/podesiti BIOS (ponekad je obavezan i update). Nakon tog znati što koji install podržava i koje drivere imaili nema uključene.

install ne može (iz nekog razloga) napraviti sys particiju, prevedeno bootabilnu. Mora biti primarna-aktivna MBR.. uobičajeno, na praznom disku (bez FSa, particija..) win kreira jednu boot (skrivenu) i jednu na koju stavi OS (budući C: disk).

- rješenje možda: obrisati tu particiju, ostalo automatika sredi. Disk u BIOSU mora bit postavljen kao boot disk. (ne UEFI/GPT default za nove MBO-BIOSe tj win8/ubuntu). Win7x64 može na UEFI ako je install s EFIjem.. (ima ih bez).

- nakon tog može biti problem drivera (u AHCI modu) ako je novija MBO-kontroler, dodati driver ili promijeniti u legacy-compatability mod (ne AHCI).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice