Ponestaje mi memorije

poruka: 7
|
čitano: 2.794
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Ponestaje mi memorije

Nešto sam podešavao u TuneUpUtillityu, pa mi sad nakon što otvorim nekoliko programa, odmah ponestane memorije, nestane mi systray...  Očito sam poremetio nešto u vezi memorije. Samo što ?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Ponestaje mi memorije

Koju verziju TuneUp -a koristiš, je li legalna?. Koji su to programi što ih otvaraš i koliko ti računalo ima RAM-a.

17 godina
neaktivan

TuneUp Utillities 2010, demo vržn. Otvaram programe koje sam i prije otvarao, a normalno su radili-web browser(chrome), msn... imam 512DDR.

15 godina
protjeran
gamecoder kaže...

TuneUp Utillities 2010, demo vržn. Otvaram programe koje sam i prije otvarao, a normalno su radili-web browser(chrome), msn... imam 512DDR.

Opiši malo te simptome "ponestanka" memorije. Po čemu to zaključuješ. I ako se ikako možeš sjetiti što si podešavao u TuneUp -u, napiši. Imaš li možda uključen TurboMode. 

17 godina
neaktivan

Iskoči mi pop-up prozor. Piše "Virtual Memory Low". Ne znam što sam točno podešavao. Turbo Mode mi je uključen

15 godina
protjeran
gamecoder kaže...

Iskoči mi pop-up prozor. Piše "Virtual Memory Low". Ne znam što sam točno podešavao. Turbo Mode mi je uključen

Usput koji OS koristiš. I probaj isključiti TurboMode. Ja ga nikada nisam koristio, što si s njime htio postići, odnosno što poboljšati. Možda više memorije kod nekih igrica?.

17 godina
neaktivan
Ponestaje mi memorije

Virtualna memorija - Ako računalu nedostaje memorije s izravnim pristupom (RAM) potrebne za pokretanje programa ili rad s programom, Windowsi taj nedostatak nadomjeste pomoću virtualne memorije (Hard Disk), odnosno privremeno sprema podatke na hard disk i na taj nacin oslobodi RAM memoriju odnosno nadomjesti nedostatak RAM memorije.

1. Ako se desilo samo jednom, tada nema razloga za brigu. Najvjerojatnije da su windowsi vec rijesili taj problem.

2. Ako se desilo nekolio puta tada provjeri koliko imas slobodnog prostora na disku, minimum bi trebao biti barem 10% slobodnog prostora.

3.Ako ima dovoljno prostora tada je vjerojatno problem u Virtual Memory postavkama, u tom slucaju klikni na My Computer - Properties - Advanced system settings - klikni na tab Advanced i zatim pod Performance - klikni na Settings - zatim opet na Advanced -  i zatim Change u Virtual Memory dijelu i tamo treba oznaciti Automatically manage ..... i tada samo Ok, Ok, Ok.

Mozda je potreban restart

No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.3.2010 10:31 (croart).

2 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice