Pomoć kod instalacije Xp-a, HDD zeza

poruka: 9
|
čitano: 2.414
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Pomoć kod instalacije Xp-a, HDD zeza ili...

Ionako pogođen gubitkom (prodajom) kompletne nove konfiguracije, dodatni nered sa živcima radi i stari komp, na koji hoću instalirati Xp!

Dakle, situacija je sljedeća.

Imam stari komp:

AMD Barton 2600+

768 MB DDR1

GeCube 9550xt

Na njemu je već bil Xp ali mislim si, idem si fino nanovo sve instalirati pošto je bil skoro pun disk (a imam samo 80GB).

I tak je formatiram, tj. hoću formatirati u NTFS da bi se već tu pojavil neki error, sad ne znam koji.

Nakon nekoliko restarteva uspijeva quick format i kreće instalacija - sve do ove situacije

Ak preskačem fajlove (a preskoči ih možda 200) error je, tj. fail.

Ak stisnem prekid instalacije, pojavi se neki error koji gadno izgleda (samo neki binarni brojevi prek ekrana).

I tak ja probam ponovno bootati i sve prođe ali prije nek se treba pojaviti onaj odabir za novu instalaciju ili repair pojavi se ovo

Nakon nekoliko restarteva i gašenja kompa, ponovnog namještanja CD-a kao prvog boota i uspješnog bootanja - situacija se ponavlja (isti errori)!!

Naravno, u međuvremenu se pojavljuje i ovaj dragi error

Probal sam sa 3 različita instalacijska CD-a, uvjek je isto - u krajnjem slučaju, dok uspijem pokrenuti instalaciju (na način da ne formatiram nego odaberem onu 3. opciju da ne dira ništa) uvijek dođe error da ne može prekopirati file!

Je moguće da je kriv LG čitač CD-a (obični CD reader), iako ne vjerujem u to?

Kaj napraviti, lud sam već oko toga, izgubil sam najmanje 8h s tim i nema pomaka!

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2010 19:05 (Armor).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

...to može biti i problem u ramu...a pročitaj si i ovo Cool

...kaos...
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2010 19:12 (Jurra).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
RE: Pomoć kod instalacije Xp-a, HDD zeza
Imam sličnu konfu i meni se je to dogodilo. Problem mi je bio u tome što hard disk nije bio dobro ukopčan. Trebalo je malo bolje kabao od napajanja ugurnuti u hard disk.
17 godina
Jurra kaže...

a pročitaj si i ovo Cool

Ma nije to, prođem ja prek toga (uđem u instalaciju) i opet se počnu instalirati ali nikad se ne uspiju do kraja...

Probal sam i onaj Automated System Recovery ali svaki put me traži nekakvu disketu, tak da i od toga ništ!

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
17 godina
neaktivan
RE: Pomoć kod instalacije Xp-a, HDD zeza ili...
Armor kaže...

Ionako pogođen gubitkom (prodajom) kompletne nove konfiguracije, dodatni nered sa živcima radi i stari komp, na koji hoću instalirati Xp!

.......

Probal sam sa 3 različita instalacijska CD-a, uvjek je isto - u krajnjem slučaju, dok uspijem pokrenuti instalaciju (na način da ne formatiram nego odaberem onu 3. opciju da ne dira ništa) uvijek dođe error da ne može prekopirati file!

Je moguće da je kriv LG čitač CD-a (obični CD reader), iako ne vjerujem u to?

Kaj napraviti, lud sam već oko toga, izgubil sam najmanje 8h s tim i nema pomaka!

ja sam osobno imao sličnih iskustava, a problem je bio u lošem CD/DVD mediju, očito su na njemu fajlovi problematični za kopiranje

nabavi novi CD/DVD medij

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2010 19:25 (Darky).
17 godina

A kak bi bilo da ja probam taj hard spojiti u novi komp, dok ga još imam?

Bi se dalo izvući kakve koristi?

Iako me strah da nekaj ne zenem jer na tom hardu su djelomično instalirani windowsi, a neda mi da ih formatiram...!

I zakaj mi nudi isključivo NTFS (full i quick) i da ništa ne diram, trebalo bi nuditi i FAT32 (full i quick)?

Očito je tu neka velika frka

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

...kol'ko sam do sad mogao vidjeti, najviše je takvih problema bilo zbog Rama ili ram utora na ploči...

provjeri vađenjem jednog po jednog keksa, ili promjenom utora...Cool

...kaos...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Morat ćeš kupiti novi DVD čitač/snimač.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pero kaže...
Imam sličnu konfu i meni se je to dogodilo. Problem mi je bio u tome što hard disk nije bio dobro ukopčan. Trebalo je malo bolje kabao od napajanja ugurnuti u hard disk.

Zasad pali ta solucija!

Zaštekal sam u disk onaj drugi "činč" i sve je prošlo bez problema.

Štoviše, pojavila mi se ona normalna mogućnost za formatiranje na dva FAT32 ili NTFS načina!

Kopiranje podataka je prošlo ok i sad već traje glavna instalacija (ono odbrojavanje).

Veliko HVALA, iako još nije gotovo ali svejedno - očito je u tome bila frka! 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice