Pomoc Hitnoo zaključana tema

poruka: 9
|
čitano: 1.744
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Pomoc Hitnoo

Pozz.Ovako re-instalirao sam dns svoj win 7 i u opcijama je bilo X86 i X64,uzeo sam x86 jer je to 64-bit ali kada sam digao sistem pokazuje da je 32-bit i samo 1.9 gb RAM usable a imam 8 GB.POMAZITE ZA GLAVU MI TREBA VISE RAMA (nemojte predlagati skidanje limitera jer nece da radi onda){#}

Motor u srcu brzina u glavi adrenalin u krvi i andjeo cuvar
Moj PC  
0 9 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Pomoc Hitnoo
Pro Gamer 123 kaže...

Pozz.Ovako re-instalirao sam dns svoj win 7 i u opcijama je bilo X86 i X64,uzeo sam x86 jer je to 64-bit ali kada sam digao sistem pokazuje da je 32-bit i samo 1.9 gb RAM usable a imam 8 GB.POMAZITE ZA GLAVU MI TREBA VISE RAMA (nemojte predlagati skidanje limitera jer nece da radi onda){#}

x86 = 32-bitni sustav

Ponovno reinstaliraj Windowse i instaliraj x64 verziju sustava . 

16 godina
neaktivan

... pro gamer...

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.5.2013 19:53 (Zoki B).
14 godina
neaktivan
mstaglicic kaže...
Pro Gamer 123 kaže...

x86 = 32-bitni sustav

Ponovno reinstaliraj Windowse i instaliraj x64 verziju sustava . 

Hmmm a prvi put sam uzeo X86 i bio je 64-bit O.O

14 godina
neaktivan

Brate prvi put sam uzeo x86 i bio je 64 

15 godina
neaktivan
Pro Gamer 123 kaže...

Očito je medij u problemima , ovaj put odaberi 64-bitnu verziju i trebalo bi sve biti u redu. {#}

12 godina
Pomoc Hitnoo

hahahah, ako te tijesi, i ja sam napravio istu gresku, bilo mi logicno da je 86   64 bitni  {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Pro Gamer 123 kaže...

-zapravo svi su x86 (svi IBM-AT compatible PC, nakon XTa), preciznije x86-32 i x86-64, ali se bez broja (u novije vrijeme) podrazumijeva 32bit, dok se 64bitni označava upravo tako.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan

Pro Gamer 123 kaže...

Ubuduće bez takvih pitanja samo privlačiš neželjenu pozornost.

drugo ako te zanima malo povijesti 

x86 znači da je kompatibilno sa Intelovim 16-bitnim CISC 8068 procesorom iz 1976-e.Drugom riječju instrukcije i procesorska arhitektura današnjih 32 bitnih procesora je bazirana na njima.

x64 je nešto što je originalno izmislio AMD(AMD64;86_64)

Tako sada vjerojatno shvaćaš X86-32 a x64-64,potpuno zasebne arhitekture bojim se.

32 bit može adresirati maksimalno 4 gb adresnog prostora tj. u teriji maksimalno moguće(0 i 1=232)no ustvari brojka je dost bliža 3.25 iliti 3.5 zbog kernela,memorijske arhitekture raznih drivera i tak uglavnom ovisi o OS-u.

Sad 264 je orgoman broj današnjim smrtnicma skoro nemoguće saturirati broj je u exabytima.

Međutim ograničenja postoje Windows max je 192 GB a windows server 2008 ide i do 2TB ram-a.

Eto sada je valjda malo jasnije,i ne brini se zbog drugih koji te zezaju nisu se ni oni savršeni sveznalice rodili(bar pretpostavljam,možda neko je ;-)) )

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice