Pozz.Ovako re-instalirao sam dns svoj win 7 i u opcijama je bilo X86 i X64,uzeo sam x86 jer je to 64-bit ali kada sam digao sistem pokazuje da je 32-bit i samo 1.9 gb RAM usable a imam 8 GB.POMAZITE ZA GLAVU MI TREBA VISE RAMA (nemojte predlagati skidanje limitera jer nece da radi onda)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozz.Ovako re-instalirao sam dns svoj win 7 i u opcijama je bilo X86 i X64,uzeo sam x86 jer je to 64-bit ali kada sam digao sistem pokazuje da je 32-bit i samo 1.9 gb RAM usable a imam 8 GB.POMAZITE ZA GLAVU MI TREBA VISE RAMA (nemojte predlagati skidanje limitera jer nece da radi onda)
x86 = 32-bitni sustav
Ponovno reinstaliraj Windowse i instaliraj x64 verziju sustava .
... pro gamer...
x86 = 32-bitni sustav
Ponovno reinstaliraj Windowse i instaliraj x64 verziju sustava .
Hmmm a prvi put sam uzeo X86 i bio je 64-bit O.O
Brate prvi put sam uzeo x86 i bio je 64
Očito je medij u problemima , ovaj put odaberi 64-bitnu verziju i trebalo bi sve biti u redu. 
hahahah, ako te tijesi, i ja sam napravio istu gresku, bilo mi logicno da je 86 64 bitni 
-zapravo svi su x86 (svi IBM-AT compatible PC, nakon XTa), preciznije x86-32 i x86-64, ali se bez broja (u novije vrijeme) podrazumijeva 32bit, dok se 64bitni označava upravo tako.
Ubuduće bez takvih pitanja samo privlačiš neželjenu pozornost.
drugo ako te zanima malo povijesti
x86 znači da je kompatibilno sa Intelovim 16-bitnim CISC 8068 procesorom iz 1976-e.Drugom riječju instrukcije i procesorska arhitektura današnjih 32 bitnih procesora je bazirana na njima.
x64 je nešto što je originalno izmislio AMD(AMD64;86_64)
Tako sada vjerojatno shvaćaš X86-32 a x64-64,potpuno zasebne arhitekture bojim se.
32 bit može adresirati maksimalno 4 gb adresnog prostora tj. u teriji maksimalno moguće(0 i 1=232)no ustvari brojka je dost bliža 3.25 iliti 3.5 zbog kernela,memorijske arhitekture raznih drivera i tak uglavnom ovisi o OS-u.
Sad 264 je orgoman broj današnjim smrtnicma skoro nemoguće saturirati broj je u exabytima.
Međutim ograničenja postoje Windows max je 192 GB a windows server 2008 ide i do 2TB ram-a.
Eto sada je valjda malo jasnije,i ne brini se zbog drugih koji te zezaju nisu se ni oni savršeni sveznalice rodili(bar pretpostavljam,možda neko je ;-)) )