Pitanje u vezi "prženja"

poruka: 14
|
čitano: 1.931
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Pitanje u vezi "prženja"
pitanje

Uglavnom ovo sam tek danas primjetio, ali uglavnom , kad koristim recimo Alcohol 120% za "prženje" iso ili bilokakvog drugog image formata, na dvd ili cd, brzine pisanja se mjenjaju.

Recimo, nekad kad przim iso na cd, imam na izbor brzine samo 32x i 16x a nekad samo 32x, a nekad samo 16x i 4x, ili za dvd nekad imam 16x,4x a nekad 4x i recimo 2x. O čemu to ovisi? O imageu? O mediju(dvd i cd mediju) ili o nečem trećem?

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pitanje u vezi "prženja"

Trebalo bi da ovisi o mediju ... odnosno sigurno ovisi o mediju, samo nisam siguran da li jos nesto od navedenog utjece na brzinu, ali mislim da ne ...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pitanje u vezi "prženja"

Ako ne ovisi o opciji koju sam negdje trebaš definirati onda je jedino objašnjenje-o mediju, ali to bi ti trebalo pisati i na mediju!

Ne znam, sve pržim s Nerom a tamo sam biram.

I kad radim s AnyDVD+CloneDVD svejedno pržim s Nerom.

Pozdrav!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pitanje u vezi "prženja"

Ja bih rekao da ovisi o mediju. Uglavnom snimam dvd u Neri i cesto se dogodi da neke moze snimati na x2 i x4 dok neke druge tipa Traxdata x2,x4, x16...

"Float like butterfly, sting like a bee" "Suffer now and live the rest of your life a champion" - Muhammad Ali Gospodar si rijeci dok ih ne izgovoris, kad ih izgovoris postajes njihov rob..
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pitanje u vezi "prženja"

Ovisi o mediju, ali nisam siguran kolike se brzine prženja image-a na cd uopšte

mogu postići. Možda je i dobro što nemaš ponuđene najviše brzine jer zavisno od kvalitete medija

i pogona može doći do grešaka u prženju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Pitanje u vezi "prženja"
nedIm kaže...

Ovisi o mediju, ali nisam siguran kolike se brzine prženja image-a na cd uopšte

mogu postići. Možda je i dobro što nemaš ponuđene najviše brzine jer zavisno od kvalitete medija

i pogona može doći do grešaka u prženju.

DA!  Dosad sam imao 2 slucaja gdje sam stavio na x16 snimanje dvd-a 1 Sonyjev a drugi Traxdatin. Nakon "zahuktavanja" dvd-a u przilici doslo je do gromoglasnog lupanja. Medjutim, ni uredjaju ni dvd-u nije bilo nista za divno cudo. Uglavnom przim na x4 i dosad nikakvih problema nakon nekih 70 dvd-a.
"Float like butterfly, sting like a bee" "Suffer now and live the rest of your life a champion" - Muhammad Ali Gospodar si rijeci dok ih ne izgovoris, kad ih izgovoris postajes njihov rob..
17 godina
neaktivan
Pitanje u vezi "prženja"
autorov komentar

Dobro, a jel ima sluzbeno da je limitacija brzine ovisna o mediju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Neznam za to, ali skoro na svakom mediju imas podrzane brzine pisanja na njemu sto bi ti okvirno trebalo dati informacije o brzini snimanja. Medjutim i tu sam primjetio cudne stvari, npr, pise da podrzava X8, medjutim Nero vidi da moze samo na x2 i x4, dok npr, neki na kojim pise x8 u Neri se mogu snimati i na x16.

17 godina
neaktivan
ReiKo kaže...

Dobro, a jel ima sluzbeno da je limitacija brzine ovisna o mediju?

Davno sam imao bas ovaj "problem" sa przilicom Mitsumi (jos je cuvam..CD przilica)
Mitsumi se pravio pametan pa je odlucivao sta i kolikom brzinom po CDima,tada uglavnom bez razlike koliko je bio deklariran CD za snimanje (bilo da je medij jeftikaner ili brand) Mitsumi bi se odlucio da snima upravo na pola brzine od deklarirane (ako je medij bio sa 10X ovaj bio izabrao neko nesretno resenje da snima na nekih 4X)
Ubrzo su objavili novi firmware,opisali zbog cega je (odnosilo se upravo na brzini snimanja) i posle flashanja problem je nestao.
To je bilo prvi i zadnji put da vidim da neki proizvodzac objasni zasto izdaje novi firmware i jos frhunac svega je bio sto su izdli trik kako da nateras Nero da prikazuje stvarnu brzinu snimanja editovanjem registyia.Nakon verzije 6 sada Nero prikazuje stvarne brzine ali ipak glavna rijec ima kvaliteta media sto se tice przenja.
Zadnji krik (ne)kvalitete upravo mi se dogadza sa przilicom LG GSA-4163B i DVD medije koji su deklarirani za 8X (Princo,bijeli)
Pre umetanja DVDa postavio sam na 8 a Nero sve to kulturno smanji na 4,sa razlogom dodao bih jer i ConvertX se isto ponasa.
Da ne drvimo mnogo,problem (koji to nije) je na relaciji przilica-program--kalibracija lasera i naravno snimanje 
"Anyone who cannot cope with mathematics is not fully human. At best he is a tolerable subhuman who has learned to wear shoes, bathe, and not make messes in the house."
17 godina
neaktivan
Pitanje u vezi "prženja"

Nedavno sam kupio memorex-ove dvd medije sa deklariranom 16x brzinom,

prži do pola i puf!

Buffer underrun.

A sa verbatimovim 16x nikad problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pitanje u vezi "prženja"

Ja s moja dva Plextora i samo Verbatim medijima nisam nikada imao tako neke duhove!

Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pitanje u vezi "prženja"

Novi firmware ti takve probleme inače rješava,tak prije par mjeseca nisam neke DVD+R mogao snimati ili su se snimali samo sa max. 4x,pa sam stavio novi firmware i sad ih te iste snima sa 16x-18x bez problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pitanje u vezi "prženja"

Za przenje iso datoteka svima preporucam Imgburn definitivno najbolji nikad nije zakazao, jedna intresantna stvar prilikom przenja iso datoteka Cdburner xp uzima 100% procesorske snage a Imgburn samo 10% a pri tome je i nesto brzi vrlo zanimljivo zar ne!!Izlanuo se

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
rambox kaže...

Za przenje iso datoteka svima preporucam Imgburn definitivno najbolji nikad nije zakazao, jedna intresantna stvar prilikom przenja iso datoteka Cdburner xp uzima 100% procesorske snage a Imgburn samo 10% a pri tome je i nesto brzi vrlo zanimljivo zar ne!!Izlanuo se

Kad smo kod zauzeca,nero 8.1.2.3 i ConvetX (samo njih koristim) ne trose uopce.Cudno ali problem koji mi nastaje je samo kod ConvertXa.Desava se da kompjuter prilikom snimanja DVDa jednostavno ide u sleep i pokvari DVD,dakle dok traje konverzija sve je ok ali kada zapocinje przenje (sa 4X) komp. jednostavno zaspi.
Sa nerom to se ne desava
Modovi su mi podeseni na :turn off monitor=5min   standby=15min
Pisao sam na njihovom forumu i naravno predlozili su mi da povecam vremena ali to nije to 
"Anyone who cannot cope with mathematics is not fully human. At best he is a tolerable subhuman who has learned to wear shoes, bathe, and not make messes in the house."
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice